Bomo Slovenci še lahko sami gradili hiše?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

... enkrat na leto grejo v Šiptaraj naredit froca.

ne drži. Prvlečejo nosečo ženo gor, v roku 2-3 let nardijo še 2-3 otroke. Žena je neizobražena, nezaposljiva. Vrtci so zastonj, sociala laufa, zastonj tečaji slovenščine za male šiptarčke...
V Kranju na Planini se je v zadnjih par letih število šiptarčkov ziher podvojilo... in vse vidiš ob nedeljah enako - prvo tata, onda mama, sa kolicama, jedno dete u kolicama, jedno jedva hoda a treæe u trbuhu...
Čez 50 let bojo pa hotl avtonomijo kot na Kosovem...

V zadnjem mesecu sta bila dva primera, ko glava familije preminil. Za obema so ostali po tije otroci, še nešoloobvezni in seveda baba brez šihta. In mi bomo to lepo živeli.
bonk.gif

Sicer pa-enga, dva naredi dol, potem privleče familijo gor in jo ima zaprto za 4. stenami. Potem je pa treba v šolo, pa froc pri 6. letih ne zna besedice slovensko.
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Seveda boš moral imet ustrezno izobrazbo in prav je tako. Tudi zdravnik ne moreš bit brez izobrazbe, ane?

Torej praviš, da so Šiptarji primerno izobraženi za zidanje, jaz pa nisem? Govorimo o zidanju in ne o risanju načrtov za hišo.

Seveda imajo.

Višjo pastirsko, po petih leti tu je pa majstor.
hysterical-1.gif

Prejšnje leto sem imel priliko spoznat dve skupini in je odnos "gazde" do delavčkov prav sužnjelastniški.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
namesto da bi gradbeništvo spodbujali z infrastrukturnimi objekti, tako kot je to v civilizaciji običajno, se spomnijo da je precej lažje se spravit ropat ljudstvo
bonk.gif

ker ne spremljam več domače goveje scene me zanima samo če je to spet kak veleumni predlog, oz. glasno razmišljanje, ali je to že v fazi sprejema??

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.072
113
Po tej analogiji bi bilo prav, da se denimo Microsoft, IBM in še kdo narišejo na vratih ministrstva in jim predstavi izračune, koliko država izgublja, ker ljudje uporabljajo zastonjsko programsko opremo. Rešitev: če uporabljaš Open Office plačaj toliko davka, kot bi ga plačal, če bi kupil plačljiv paket. Če uporabljaš telefon z androidom (ta je mislim da za proizvajalca telefona zastonj, ne vem točno), plačaj toliko dodatnega davka ob nakupu, kot da bi bil telefon dražji za $5 - $20, kolikor je vsaj nekoč po nekih info prišel M$ OS za telefon.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.072
113
Jaz še imam kako idejo: trgovcem gre od časa do časa "slabo". Prepovejmo pridelavo zelenjave na vrtovih v skupni pridelani količini > 5 kg. Saj vrtičkarji niso strokovnjaki zato, nimajo higienskega minimuma narejenega in še kaj. Mogoče bo to kaj pomagalo tudi kmetijstvu in predelovalni industriji. Ja, pa kuhanje doma tudi prepovejmo. Izkušnje kažejo, da lahko nepreviden kuhar zastrupi celo družino. Še rabimo kak drug razlog?
Ali pa davek na vžigalnike, ki je nekoč že obstajal na naših tleh (ker nisi rabil vžigalic kupovati)...

P. S.: Danes samo še sarkazem pomaga...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
ja kaj ste se tako spravili na Šiptarje? saj so tudi ljudje ,pa tudi dalajo na fuš kot vsi drugi (Slovenci) ,če ne bi bilo teh južnjakov kdo pa bi v Sloveniji delal vsa umazana dela?. to da si ne boš več mogel delati hiše v lastni režiji (zidati ) sam pa je že druga stvar.boš pač najel firmo ki jo boš plačal garancija je tu razen če pol firma propade je pa drugače(POSLOVNI RIZIK) ,ja pa se bomo prilagodili evropi ni več fušuv .ŽIVI BILI,PA VIDELI

I

Izbrisan uporabnik #488

Bedaste predpise dobivamo, se vidi da nimajo pametnega dela in se s takimi neumnostmi bavijo.
Referendum?
smile-1.gif

Sicer pa kdo bo to nadziral, vstopa na moje dvorišče nimajo. No, boš pa hišo ali stanovanje za čas adaptacije oddal "delavcem" za 1 EUR na mesec
smile-1.gif
pa se naj čohajo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.105
6.940
113
pri taščici
Odlicen nacin kako setisto malo pokrast.
Odprl bom slamnato podjetje, robo vzel na odlozeno placilo, naredil bajto, pokasiral, denar se bo "izgubil" za svetovanje tax groupu in podobnim. Ker denarja ne bo, bo slo podjetje v stecaj. Bajta bo narejena in placana izvajalcu, denar pa pristal na "moji" svetovalni firmi na cipru. In zgodba bo sla dalje tako kot ste napisali. Zena izstavi racun za kosilo, jaz ga izstavim sinu za menjavo plenic, zjutraj se moram iti briti k brivcu, kje si bom zobe umival?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
namesto da bi gradbeništvo spodbujali z infrastrukturnimi objekti, tako kot je to v civilizaciji običajno, se spomnijo da je precej lažje se spravit ropat ljudstvo
bonk.gif

ker ne spremljam več domače goveje scene me zanima samo če je to spet kak veleumni predlog, oz. glasno razmišljanje, ali je to že v fazi sprejema??

Spodbujanje gradbeništva z infrastrukturnimi projekti deluje v normalnih državah. V Sloveniji je pa tako, da smo zadnjih 20 let gradbeništvo spodbujali z avtocestami zadnjih 20 let. Rezultat je za ca. 2 milijardi preplačane avtoceste oz. skrpucala (Maribor-Dolga vas), propadajoči gradbinci in bogati posamezniki.

PS: Za tisti 2 milijardi bi imeli že krepko modernizirano železniško infrastrukturo, vključno z drugim tirom do luke Koper.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
evo Zidar ma že novo firmo za stari SCT se naj pa kar banke in upniki med sabo zmenijo kako pa kaj. Pa ta se prov norca dela iz nas.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
bi bil še kaki drugi vir mogoče kot trač strani?
sicer pa sem zasledil da ivek pripravlja tožbo proti državi, ker mu ni htela pomagat pri poslih v rusiji
stupid-1.gif
očitno je da se norca dela iz države, ker enostavno ve da to lahko in mu noben nič ne more. sram me je v kaki državi živim. kje so že časi ko smo lahko bili ponosni da živimo v sloveniji, država ki se je najbolje prebila skozi tranzicijo, malo korupcije,..., zdaj to vse skupaj spominja na kako ukrajino

magic1ce

Pripravnik
13. dec 2010
69
0
6
A nimamo še vsega dost? Pejmo na ulice pa menjajmo karte. če jih samo mešamo ne pomeni nič ker so vse označene!
Kako si bo neka mlada družina lahko še kaj ustvarila če ji žlahta ne bo mogla pomagat z delom?
Dajmo nekaj nardit!!!!

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ste vse malo usekani, če tajkuni delajo kar čjo in politiki kar jim pride na misel pa, čeprav je to proti zakonom, so velika nasprotja iz strani prebivalstva, bomo tudi ostali počeli, kar bomo želeli.
Žal zakoni danes ne veljajo prav veliko ane.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
kzs.

Sploh ne vem kaj bi rekle na take scene, ki jih skuša izvesti vlada.

No v bistvu se lahko počasi kar poslovimo od tele rubrike na Alterju, Dom in Gradnja - no more
hysterical-1.gif

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Moja parcela, moja hiša, moj denar, MOJA pravila .. Samo naj kakšen kekec pride, da ne smem sam graditi .. Na mojo parcelo nima vstopa!

Če hoče država zraven sodelovati, pa naj plača tudi del opravil.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Jebat ga...časi ko se je gradilo na lastno pest so minili, to pa na račun izkorščevalcev oz. delo-na-črno-dajalcev. V zdanjih letih se je ne vem koliko ljudi šlepalo ravno na ta člen ZGO-ja, ki dovoljuje lastno režijo do 250m2.

Treba je vedet, da je blagajna prazna in jo je treba nafilat. Dokler bomo apatično gledal kako kradejo, bo tako......

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Sam to nam je v genih, že od nastanka vesolja smo slovenci s skupnimi močmi gradili sebi in sosedu/žlahti bajte.

Po eni strani pa mogoče le ne bi bilo butast, da to sprejemejo. Pa še pošponajo kazni na cestah v nebo, ukinejo se cca 30 jurjev delovnih mest, par lopovov iz vrha spustijo in mamo Tunizijo al pa Kajro tle. Sigurno.
Gre ta gamat pod rušo in frišne v vlado. Vsaj nekaj let ne bi kradel
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
V genih nam je tudi prehitro vozil, bit zavistni, lenarit v službi ... Pa to ne pomeni, da je vse to dobro ali da ni treba spremenit.
Sicer pa: si predstavljaš, koliko časa bi gradil sam? Ker sosed ti ne bo itak smel pomagat, že zato, ker to velja za delo na črno ...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
No, njega dni, tam leta 1950, ko sta dedek in babica gradila hišo, je prišla na pomoč tako rekoč cela vas...in zgradili so zelo dobro. Potem je pa dedek vsaki družini, ki je pomagala, podaril en likalnik v zahvalo...