Bomo Slovenci še lahko sami gradili hiše?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Ministrstvo za okolje in prostor predlaga spremembe zakona o graditvi objektov, po katerih bi lahko v lastni režiji gradili le objekte, manjše od 30 kvadratnih metrov.

Citat:
"To bo sicer težko. Slovenci smo navajeni sami precej graditi. To je spet en ukrep za spodbujanje gradbeništva, da bodo manjši gradbeniki imeli delo," pojasnjuje Radiæeva.

Samo katerega gradbeništva?
bonk.gif

Definitivno šiptarskega, saj so delavci dobesedno sužnji pri gazdi, delajo 10-12 ur na dan, petek in svetek, plače 300$, enkrat na leto grejo v Šiptaraj naredit froca.

In sigurno se bo več gradilo, če boš moral za vsako stvar imet račun.
bonk.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Marsikateri novo pečeni inšpektor bo kasiral kakšno iznenada na nenapovedanem obisku
10.gif

Ljudem se bo itak do konca utrgal...
13.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
ne se sekirat, boš pač odprl gradbeno obrt, pa si boš postavu sam hišo.
to pa tudi ne bo šlo kar tako enostavno, ker boš moral za to imeti ustrezno izobrazbo....
za vlada je čisto izgubila kompas
stupid-1.gif

najbolje da prepovedo prodajo gradbenega materiala vsem razen gradbenikom
verjetno bodo sprejeli tudi še kak drug zakon. recimo, doma si lahko pripraviš samo en sendvič na dan in ne težji kot 50 gramov...
obvezno prehranjevanje v restavracijah itd
ukinimo trgovine za navaden narod pa bo slovenija rešena, ljudje pa boso vse iskali pri obrtnikih, podjetjih itd
uf-1.gif

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK

"Dejte določit tudi, da si sami ne smemo kuhat kosila in da moramo obvezno jest v restavraciji. Sendvič si pa lahko pogojno doma naredimo, če ni skupna teža večja od 250 gramov."
bonk.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
ne se sekirat, boš pač odprl gradbeno obrt, pa si boš postavu sam hišo.
to pa tudi ne bo šlo kar tako enostavno, ker boš moral za to imeti ustrezno izobrazbo....
za vlada je čisto izgubila kompas
stupid-1.gif

najbolje da prepovedo prodajo gradbenega materiala vsem razen gradbenikom
verjetno bodo sprejeli tudi še kak drug zakon. recimo, doma si lahko pripraviš samo en sendvič na dan in ne težji kot 50 gramov...
obvezno prehranjevanje v restavracijah itd
ukinimo trgovine za navaden narod pa bo slovenija rešena, ljudje pa boso vse iskali pri obrtnikih, podjetjih itd
uf-1.gif

Seveda boš moral imet ustrezno izobrazbo in prav je tako. Tudi zdravnik ne moreš bit brez izobrazbe, ane?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Radičeva se trudi obdržati gradbenike. Tako ti bo po zakonu zgradil SCT hišo za 500.000 eur, čeprav bi si jo sam zgradil enako ali kakovostnejšo za 80k.
Pa še rečte da država ne naredi nič za gospodarstvo .. (smajli ki kozla)

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Seveda boš moral imet ustrezno izobrazbo in prav je tako. Tudi zdravnik ne moreš bit brez izobrazbe, ane?

Torej praviš, da so Šiptarji primerno izobraženi za zidanje, jaz pa nisem? Govorimo o zidanju in ne o risanju načrtov za hišo.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

... enkrat na leto grejo v Šiptaraj naredit froca.

ne drži. Prvlečejo nosečo ženo gor, v roku 2-3 let nardijo še 2-3 otroke. Žena je neizobražena, nezaposljiva. Vrtci so zastonj, sociala laufa, zastonj tečaji slovenščine za male šiptarčke...
V Kranju na Planini se je v zadnjih par letih število šiptarčkov ziher podvojilo... in vse vidiš ob nedeljah enako - prvo tata, onda mama, sa kolicama, jedno dete u kolicama, jedno jedva hoda a treæe u trbuhu...
Čez 50 let bojo pa hotl avtonomijo kot na Kosovem...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Tole, če bo sprejeto, bo večji udarec kot bencin po 2€, plače pa nižje za 100+€. Govorim za navadne ljudi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
SAj so cvetke..a la jim vera!

110.000 brezposelnih (Ki nimajo od česa živeti) oni se pa spravijo na delo na črno.....mislim.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
vincent sicer se povsem strinjam z nesmiselnostjo tega početja ampak, "če" je delo na črno, potem se lahko te ljudi tudi zaposli in ne bodo brezposelni, kajne?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.004
6.174
113
Zdaj sem poslušal Radičevo po TV. Pa ta ženska ni normalna. Pravi, da tudi če ti bo tvoj sorodnik/prijatelj pomagal pri gradnji, ti bo moral izdati račun, saj drugače je to delo na črno.
Kam smo prišli... Kaj bo naslednje? ... Mogoče to, da mi bo Radička, zapovedala da lahko travo na moji zelenici kosi le Florina, solato na vrtu sadi Vrtnarstvo d.o.o., češnje na drevesu pa obira Nigrad z dvižno letsvijo...
Moja žena mi bo za nocojšnjo večerjo morala izdati račun, saj je v prekršku, ker je to delo na črno.

Ma znorel bom, kako debilno vlado imamo na položaju. Grrrrrrrrr

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Sam dobr, če ti pridejo bratje in strici pomagat? Pa poglej te colenge!!! Glih prej je bil en mariborčan, ki je kazal frdinst in imel dobrih 500€ colenge. Če že bo kaj kdaj gradil bo sam, sam s prijatli in žlahto. Najcenejši šiptar v SLO je predrag za njega.
Eno je to.
Drugo je pa, tisti iz CGPja, ki delajo po 8 ur v službi, potem pa fušat doma oz okol gradit. Sem pomagal enem, ki je gradil in je mel modele iz omenjene firme 4 ljudi. Tik tak je bila etaža pozidana pa zelo pocen. Sam teh etaž se nabere na mesec oz hiš.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Zdaj sem poslušal Radičevo po TV. Pa ta ženska ni normalna. Pravi, da tudi če ti bo tvoj sorodnik/prijatelj pomagal pri gradnji, ti bo moral izdati račun, saj drugače je to delo na črno.
Kam smo prišli... Kaj bo naslednje? ... Mogoče to, da mi bo Radička, zapovedala da lahko travo na moji zelenici kosi le Florina, solato na vrtu sadi Vrtnarstvo d.o.o., češnje na drevesu pa obira Nigrad z dvižno letsvijo...
Moja žena mi bo za nocojšnjo večerjo morala izdati račun, saj je v prekršku, ker je to delo na črno.

Ma znorel bom, kako debilno vlado imamo na položaju. Grrrrrrrrr
467716-post_slo.gif