bolečine v trebuhu,veliko simptomov

netko

Guru
25. jul 2007
6.940
2.239
113
467716-post_slo.gif

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Še par nasvetov, če predolgo čakaš na ultrazvok, pojdi na samoplačniško. Tvoji simptomi so lahko povezani še z marsičem drugim.

Nekaj stvari si še izključila, recimo slepič, kot sem prebral bi se bolečina samo še stopnjevala, izgubila bi apetit...Nosečnost verjetno ni...

Vsake parkrat na dan si privošči malo počitka, v tvojih letih zna biti življenje stresno. Morda ne čutiš direktno, pa se vse eno nabira.. Privošči si kakšno lažjo aktivnost, hoja, sobno kolo. Nekaj časa se izogibaj težjim vadbam.

Beleži kaj ješ. Jaz sem ugotovil da sem preobčutljiv na zelje, sveže in kuhano, tega sploh ne jem več, takoj se pojavijo bolečine, tudi po enem letu. Ugotovi kaj te moti. Jej lahko hrano, brez nepotrebnih vlaknin. Popij kakšen probiotični jogurt. Kakšen dodaten vitamin in magnezij, tudi ne škodi, predvsem B komplex. Tudi če si se v kratkem času zredila, se nekaj časa izogibaj dijetam. Nekatere znajo biti zelo težke za prebavo.

Upam da bo kaj pomagalo.

corsol

Guru
11. mar 2010
2.995
968
113
Citat:
Uporabnik Afroman pravi:
Še par nasvetov, če predolgo čakaš na ultrazvok, pojdi na samoplačniško. Tvoji simptomi so lahko povezani še z marsičem drugim.

Nekaj stvari si še izključila, recimo slepič, kot sem prebral bi se bolečina samo še stopnjevala, izgubila bi apetit...Nosečnost verjetno ni...

Vsake parkrat na dan si privošči malo počitka, v tvojih letih zna biti življenje stresno. Morda ne čutiš direktno, pa se vse eno nabira.. Privošči si kakšno lažjo aktivnost, hoja, sobno kolo. Nekaj časa se izogibaj težjim vadbam.

Beleži kaj ješ. Jaz sem ugotovil da sem preobčutljiv na zelje, sveže in kuhano, tega sploh ne jem več, takoj se pojavijo bolečine, tudi po enem letu. Ugotovi kaj te moti. Jej lahko hrano, brez nepotrebnih vlaknin. Popij kakšen probiotični jogurt. Kakšen dodaten vitamin in magnezij, tudi ne škodi, predvsem B komplex. Tudi če si se v kratkem času zredila, se nekaj časa izogibaj dijetam. Nekatere znajo biti zelo težke za prebavo.

Upam da bo kaj pomagalo.

A ni značilno za IBS driske ali zaptje(oz.kombinacija) ?
Teh težav avtorica posta ne navaja.

Afroman

Pripravnik
25. sep 2012
769
0
16
Citat:
Uporabnik corsol pravi:

A ni značilno za IBS driske ali zaptje(oz.kombinacija) ?
Teh težav avtorica posta ne navaja.

IBS je dokaj netipično stanje. Drisko sem imel malo kdaj, najbolj tipična je bila bolečina v spodnjem delu trebuha. Prvo sem mislil da je zaradi pretiravanja treniranja, dolgo nič, potem pa preveč. Šele kasneje sem nekako slučajno naletel na IBS (Irritated Bowel syndrome). Po spremenjeni prehrani je vse izginilo. Nespečnost, in menstruacija sta tudi lahko povezana s stresom, ni pa nujno. Hita pridobitev teže lahko kaže na stres (kompenzacija s hrano) in nepravilnimi prehranjevalnimi navadami.

Ne bo ji škodilo če proba z lažjo hrano, pa bolj zdravim načinom hranjenja (in življenja). Kar je za nekoga normalna prehrana za drugega morda ni. V lekarnah se dobijo tudi prehranska dopolnila, ampak dvomim da bi samo tabletke in praški pomagali.

Vsekakor pa ultrazvok, tam ji bojo tudi svetovali če bodo našli kaj resnega, oziroma kako naprej.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik anastazija pravi:
Afroman zelo sem ti hvaležna.. Bom upoštevala tvoje nasvete! Lp

no, kako je zdej s tem tvojim trebuhom???
vprašam kako si rešila, če si, ker tudi mene zadnji mesec matra bolečina...

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Ta zima se mi resno zdi nekaj extra, toliko problemov, kot sem jih imel letos, nisem imel v zadnjih 10 letih skupaj. Po drugi strani pa tudi nisem več vsak dan mlajši.
evil.gif

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.080
113
Glede napotnice.. jaz sem dobil napotnico (nenujno), šel do koncesionarja kot samoplačnik in se takoj po pregledu zmenil, da koristijo napotnico. Izkazalo se je, da imam vnet slepič
smile-1.gif

Poizkusi..

anastazija

Zelenc'
24. jan 2013
9
0
1
Takole je.. opravili so mi ultrazvok,kjer ni bilo večjih težav,le preveč prostora v črevesju,kar naj bi bil razlog slaba prehrana.. teden kasneje pa sem opravila gastroskopijo,ker naj bi bil izvor teh bolečin želodec. povedali so mi da imam kilo na želodcu in hudo vnetje.. dali so mi dieto in predpisali zdravilo NOLPAZA 40 mg.. sedaj sem končala z zdravljenjem, vendar bolečina ni izginila, trebuh je še vedno napihnjen,tudi prebava se je poslabšala.. Osebna zdravnica mi kaj dosti ni znala povedati.. zdaj bom svoje težave poskušala čimbolj odmisliti, začela se bom bolj aktivno rekreirati,in bomo videli kako bo.. čudno mi je,da so se mi težave z zdravjem začele kar odenkrat nabirati, prej nisem imela problemov z zdravjem,sedaj se pa samo kopiči.. včeraj sem bila pri zdravnici ker se mi je naredila večja bula,ki ni trda in ne boli,pod pazduho.. danes imam punktacijo.. :/ najbolje da vse to čimbolj odmislim.. nikoli nisem bila punca ki bi jamrala in stokala.. vse sem normalno prenesla in potrpela.. tako pride.. žal..

anastazija

Zelenc'
24. jan 2013
9
0
1
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
Ta zima se mi resno zdi nekaj extra, toliko problemov, kot sem jih imel letos, nisem imel v zadnjih 10 letih skupaj. Po drugi strani pa tudi nisem več vsak dan mlajši.
evil.gif

Se strinjam..

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Ce imas hiatalno kilo in posledicno gastritis/Gerb, bos morala nolpazo se precej casa jemati do obcutnega izboljsanja simptomov.

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
uglavnem, danes sem bil na gastroskopiji in moram rečt, da ne priporočam. Skrajno neprijetna zadeva ampak če želiš pregled moraš potrpet.
crazy1.gif

mirko_77

Pripravnik
6. feb 2014
80
0
6
Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Na tetjem še nisem bil ostala dva pa bi rekel da sta boljši radiologinji v LJ vsaj kar se zaiteresiranosti za bolnika tiče. Na Ultralabu je bilo še najbolje in je dejansko odkrila problem ki ga tri ostale seveda niso, ker pač plačaš 15 minut in če najde težavo super če ne si pa zdrav
bonk.gif
. Si je pa ta vzela 45 minut in našla problem edino kar je da sem bil zadnji na vrsti. Če bi bil nekje vmes vprašanje kaj bi bilo.

Nazadnje urejeno: