Bolečine v križu

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik ahmed pravi:
Samoplacnisko ce je hudo, cca 250eur je

Kako je pa tujina... a niso rekli, da lahko greš pa v tujino?
confused-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa pojdi v kako drugo ustanovo, občasno so čakalne dobe teden ali dva

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Če bi te do konca zvilo (kot je mene) boš takoj na vrsti,kot sem bil jaz! Ampak ne si tega želet,ker hujše stvari si ne moreš predstavljat,kot da te hrbtenica do konca zvije,ne moreš ne hodit,ne sedet,ne spat v nobenem položaju! In potem ležiš 10 dni na ortopedski,stanje pa se nič ne izboljša in je potrebna operacija...
A te katera noga že kaj boli (peče),ali gre samo za bolečine v hrbtenici? Kakšno razdaljo lahko prehodiš v enem kosu?

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.496
1.647
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Bolela me je leva noga, sedaj pa imam "samo" mravljinčasto, najbolj v kolenu in potem dol do stopala. Hodim pa po ravnem kar v redu, le ko dvigujem nogo imam v levem kolenu čuden občutek, kot da mi jo malo zateguje.

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.492
119
63
Cist razumem. In to niti ne skrivajo. So me narocil za mini poseg cez 2 meseca, in v istem stavku rekli, da za 200eur lahko ze jutri popoldan, tko da bom kar pocakal (drugo je ce bi blo cez 2 leti :p)

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.012
113
Jaz grem nekje na vsakega pol leta, da me zdravnik manualne medicine spravi skupaj. Žal samoplačniško. Dal sem skozi tudi nekaj uradne medicine, vendar kaj dalj od naklofena in tablet za sproščanje mišic nisem prišel.
Za začetek rabiš neko diagnostiko, vsaj rentgen, da se vsaj približno ve, kaj je. Tu je veliko možnih problemov. Če te nekdo spravi tako daleč, da te neha boleti, potem sledi telovadba in pazljivejše življenje, če želiš kolikor toliko živeti brez ponovitve simptomov.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Bolela me je leva noga, sedaj pa imam "samo" mravljinčasto, najbolj v kolenu in potem dol do stopala. Hodim pa po ravnem kar v redu, le ko dvigujem nogo imam v levem kolenu čuden občutek, kot da mi jo malo zateguje.
Sicer precej pozen odgovor, pa vseeno. Sem pred leti imel podobne težave, le da je vse ostalo na ravni križa. Hoja je bila otežena, kakršenkoli šport je bil utopija, ker me je ob vsakem malo močnejšem gibu usekalo kot hudič, očitno je nekaj pritiskalo na živec.
Po mesecih neuspešnega laufanja po ortopediji, sem nato bolečine sam odpravil z analgetiki - najboljši je bil Analgin, ampak mi ga zdravnica ni hotela predpisat, zato sem ostal na dvojni oz. včasih trojni dozi Naklofena Duo ter seveda rednim vsakodnevnim razgibavanjem in postopnim obremenjevanjem križa.
Iz tedna v teden je bilo boljše, enkrat pa sem imel vsega dovolj, pa sma z mojo šla v hribe, lepo počasi in previdno brez analgetika, od takrat naprej imam s križem popoln mir.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Točno. Analgetik je bil le "pripomoček", da sem sploh lahko obremenil hrbet. Brez njega nisem zmogel niti nekoliko hitrekše hoje, kaj šele kakšno sklanjanje, tek, poskoke ipd.