Boksarska vreča in rokavice

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Kupil bi si boksarsko vrečo in rokavice zato me zanima kaj naj kupim, da ne bom že v samem začetku nategnjen. Visok sem 180cm, vreča bo viseče montirana na strop. Montaža ne bo problem.

Zanima me kako veliko vrečo naj vzamem, iz kakšnega materiala naj bo, kakšnega polnila in tako naprej? Kaj pa rokavice?

Nad vrečo se bom izživljal kot navaden rekreativec, pa še to ne prav preveč pogosto. Vseeno pa ne bi rad da bi zaradi slabega polnila in kvalitete usnja dobil poškodbo ali pa da bi material začel razpadati že po nekaj mesecih.
Na kaj naj bom pozoren?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v mladosti sem imel homemade vrečo polnjeno z mivko, boksal pa z golimi rokami oz si po prvem tednu povil roke z navadnim povojem, da nisem imel krkvih členkov
evil.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Če boš delal tudi z nogami vzami 120cm, da jo lahko obesiš visoko, da se ne miga tolko. Težja kot je boljše je - ker se majn miga. Na strop pa jo pritrdiš tak, da na ebayu kupiš nosilec primeren teži vreče, zvrtaš 4 luknje, daš noter železne dible in močne šraufe pa bo držalo kot more.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Če boš delal tudi z nogami vzami 120cm, da jo lahko obesiš visoko, da se ne miga tolko. Težja kot je boljše je - ker se majn miga.

In kakšna teža je okej? Sicer brcal verjetno ne bi ampak samo boksal. Gledam malo ponudbo in ne vem kakšno težo naj gledam (+ dolžino).

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Nad 40kg za 120cm, nad 50kg za 180cm. Vreča s takimi speci se vseeno miga, a pomojem je dovolj, vreče od pride-a majo take spece pa so OK, se ne migajo preveč, šive majo fenomenalne, pa tudi robustne so. Idealna teža bi seveda več bila, ampak je treba gledati tudi na €.
Če ne boš delal nog, bi jaz vzel 120cm, z nogami pa 150cm ali več, res pa da je odvisno tudi kako visok imaš strop, ker bol dol kot vreča visi, bol se bo migala.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Cimtezjo...oz posledicno cimdaljso...ker ti bo slo na K... ko se bo prevec migala...sploh kasnej ko bos hrbet ojacal
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.077
5.652
113
Tud daljsa ko bo..tezje jo bo premikat ker bo nizje tezisce...oz bolj proti nogam dol

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a takšne pa še niso pogruntal, da bi se še spodaj pritrdila in s tem skoraj izničila premikanje?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Pred nedavnim so imeli v Merkatorjevem hipermarketu v tisti športni štacuni (kwapavemkaj je) razprodajo te robe - sem dobil 150cm za 29,90 EUR. Poglej če imajo še kaj od tega kje (so imeli -70%). Drugače pa poleg rokavic ne pozabi še bandaže oz. podrokavice, da ti fiksirajo zapestje - da si ga ne poškoduješ - glede na to da si verjetno začetnik. Ali pa še bolje zavij v kak boks klub pa te bodo v par mesecih naučili osnovnih udarcev pravilno. Sam se tega nikoli ne boš ok naučil.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Še zdaj nimaš vreče..madonca, tebe bi se splačalo najet za smrt okol pošilat..
smile-1.gif

ma ja to je nekaj takega kot zagretega komunista čakat, da gresta na pir
smile-1.gif

drgač pa ja, jst če takoj nečesa ne nabavim si vmes najdem drugo zabavo. V tem primeru je bil to spinning preko zime. Sej sem si zdaj že ogledal eno vrečo v SportsDirect.