Bodo drugo cev skozi Karavanke zvrtali Turki?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
tako hudo ni, se pa vseeno dogaja:
... družba ima 2,6 milijarde evrov dolgov, premoženje,ki ni zastavljeno, je vredno 432 milijonov evrov, 8.000 upnikom ponuja poplačilo terjatev le v višini 20 odstotkov, po sistemu padanja domin pa utegne slediti veriga stečajev podizvajalcev ...

• Jezen sem
  • Všeč mi je
Reactions: Hanzi in bizi

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Ja, in glih na politični meji se spremeni!
v bistvu kakih 500m pred mejo, na prehodu iz permokarbona v apnenec.
924edca4224f23899479c425ca088b31.png

zdaj, ne vem zate, ampak jaz sem videl že kar nekaj popisov del in noben ni bil sestavljen iz samo ene postavke v smislu "most dolžine xx metrov, cena na t.m. YY EUR, skupna cena ZZ EUR" ali pa "stolpnica XX nadstropij, cena na nadstropje YY EUR, skupna cena ZZ EUR". zato tudi cena gradnje predora ni odvisna od njegove dolžine, ampak predvsem od tega, koliko m3 hribine se izkoplje, koliko kom sider se vgradi, koliko m2 betona se pobrizga, koliko kg armature se postavi...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
A so ga balknoresi vodili?
Lastniki so bili Španci in so v njega v nekaj letih zmetali 700mio,(100/leto) potem pa potop....
Čisto po slovenskemu receptu. A so Španci hodili na naše fakultete , ali mi na njihove?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.525
2.899
113
v lokalni ostariji
Sass a daj no ne kompliciraj :) vse gre fletn na 1 m1, itak gradbinci sam nategujejo pa basejo milione :) a v resnici ni lih tako.

Dejansko bi bilo v redu, da slovenska firma skoplje predor.

Mimgrede turki ki veselo harajo po Bosni tudi armaturnih nacrtov in kosovnic ne znajo brat.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.275
4.098
113
Ja bodo pač nadzorniki jim mogli hudo pod prste gledat.

Lahko pa ti povem ker imamo tudi pri naši firmi del proizvodnje v Turčiji, da jih moraš imeti na hudo kratki ketni, ker hitro kakšno bližnjico najdejo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Ja samo praktično noben tunel ni raven.
In nadzornega pelje scat 5 delavcev, ne pa nekaj 100....ali pa bo nadzor stal vlcec kot bo razlika v ceni, če bo privlekli avtobus nadzornikov

I

Izbrisan uporabnik #9334

Pri nas se to dogaja, ker je vedno dokumentacija v kurcu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Če nadzornega pelje scat 5 papkov potem je nekaj hudo narobe z njim.
Verjemi, nadzorni se ukvarja z malenkostjo in tremi delavci, dva pa.mu za hrbtom delata generalno napako katero bo spregledal.
Nadzorni je na gradbišču manj kot pa veterinarski preglednik v klavnici ki zakolje nekaj živali dnevno.
Vsaj včasih je bilo.
1x ali dvakrat tedensko sestanek v kontejnerju pa en skok na gradbišče če je imel čas.....

Kje je bil strojnni nadzor v Šempetru ko so zamenjal cevi za.medicinske pline? Ljudji so umrli zaradi tega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Vsi iščejo bližnjice do čimboljšega zasluzka. Ker dober, pošten izvajalec pač posla na tak način oziroma pod takimi pogoji pač ne more dobiti.
Žalostno je pa to, da če slucajno dobi dober posel, bo ravno tako povrsen.
Glede nadzornih pa. Nekateri so krvavi pod kožo, pa jih lahko "najame" tudi izvajalec. Ne samo investitor.
Ne bo ne prvi, ne zadnji
...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Vsi iščejo bližnjice do čimboljšega zasluzka. Ker dober, pošten izvajalec pač posla na tak način oziroma pod takimi pogoji pač ne more dobiti.
Žalostno je pa to, da če slucajno dobi dober posel, bo ravno tako povrsen.
Glede nadzornih pa. Nekateri so krvavi pod kožo, pa jih lahko "najame" tudi izvajalec. Ne samo investitor.
Ne bo ne prvi, ne zadnji
...

Se čisto strinjam s teboj, tudi sam imam slabve izkušnje iz tega pa nisem nadzornik. Sem pa imel zaradi takih ki iščejo bližnice že veliko težav. Ker so še vedno vztrajno zatrjevali da so zadevo naredil pa smo vsi na lastne oči videli da temu ni tako.
ampak če prvič nič ne ukreneš se zadeva ponavlja......v nedogled.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
carji. klanjam se vam.
pri nas nadzornega pelje 5 delavcev scat, nadzorni verjetno pelje dam pet sleperjev robe
100 turkov bo naslo bliznjice, ker mehotov iz bosne ne bo anslo. slovencev itak ne bo blizu, razen nadzorni pa managerji bodo, te pa al peljejo scat, al pa v murglah adaptirajo.

pod crto. slovenija naj ne dela te cevi, ker itak ni zmozna.

in ja, gradbinci so rojeni za nategovanje. jih poznam prevec predobro.