V lesni stroki sem že dovolj dolgo in dovolj vpleten, da vem kaj govorim. In ne velja samo za Slovenijo. In nisem ne teoretik, ne posrednik, ne prodajalec, ne pripravljam ali lobiram za razpise. Moja udeležba je čisto nekje drugje...
Nimam zaposlenih 10 ljudi, ker jih 10 ne rabim. Projketov sem že nekaj speljal, pa ne samo v lesni industriji, tudi drugje (čeprav največ v lesni industriji). Videl sem že veliko žag in obratov po svetu, vem koliko se lahko kje lesa obrne, vem koliko je dodana vrednost posušenega lesa, obdelanega lesa, lepljenega nosilca.
Talum se je "zagrebel" za subvencijo zator, ker je država dobila od EU sredstva za ta namen. IN ker je dobra dodana vrednost. Ni rečeno, da bo talum opustil projekt, če ne dobi sredstev iz sklada, ampak vsako vlaganje sredstev (sploh pa kreditiranje) v prestrukturiranje deleža podjetja je velik korak.
Pa ne vem, zakaj tega Cugmajstra toliko omenjaš, ni ravno neki player v lesni industriji, njegova oprema in kapacitete so bolj uboge - ne ciljam namreč na njegove zmožnosti razžaganja lesa, ker to danes delajo samo še lesarji brez vizije, ampak na zmožnosti parjenja, sušenja, lepljenja, obdelovanja. In za take se je počasi res za bat, da jih bodo povozili iz leve in desne.