BMW F31

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Pozdravljeni,

Ker vem da vas je tukaj kar nekaj poznavalcev me zanima par stvari o navedenem vozilu..

Kako je z zanesljivostjo? Katere motorje gledat? Avtomatski menjalniki so ok? Katere letnike gledat? So bile kakšne pomembnejše posodobitve vmes?
Najraje bi sicer vzel bencinarja ampak ga je skoraj nemogoče najti, tako da gledam tudi dizle.

Sedaj imam Lexus IS250 in iščem zanesljiv avto s podobnimi voznimi lastnostmi in malo več prostora. Lahko to pričakujem od 3ke?

• Všeč mi je
Reactions: smoukar

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Kako pa je s kupovanjem teh vozil pri raznih švercerjih? Se da vse preverit? In če pokaže da je vse tako kot mora bit to pomeni da je res al se da te stvari kaj priredit?

vomedo

Pripravnik
9. dec 2016
168
10
18
Pozdravljeni,

Ker vem da vas je tukaj kar nekaj poznavalcev me zanima par stvari o navedenem vozilu..

Kako je z zanesljivostjo? Katere motorje gledat? Avtomatski menjalniki so ok? Katere letnike gledat? So bile kakšne pomembnejše posodobitve vmes?
Najraje bi sicer vzel bencinarja ampak ga je skoraj nemogoče najti, tako da gledam tudi dizle.

Sedaj imam Lexus IS250 in iščem zanesljiv avto s podobnimi voznimi lastnostmi in malo več prostora. Lahko to pričakujem od 3ke?
Iz IS 250 na zanesljiv E91. Dobro jutro!

550.jpg

vomedo

Pripravnik
9. dec 2016
168
10
18
Mislim, nočem ti uničit sanj, ampak če te ta graf ne prestraši, then go for it!

post-11429-0-07480700-1534230799.jpg

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
A nismo enkrat že modrovali, da tako razvrstitev lahko prinese tudi precej večja zahtevnost in visoka pričakovanja kupcev nekaterih znamk, ki niso pripravljeni spregledati kakšnih manjših napak.

setolažilastnikcitroenapress :)

• Všeč mi je
Reactions: novaa

vomedo

Pripravnik
9. dec 2016
168
10
18
Ma ja, če šteješ, da se plastike spraskajo po enem letu, se strinjam.

maxresdefault.jpg

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
To je zato ker voziš s prstanom na roki! izvedenecurankarpress

Sicer pa kateri poročeni moški vozi bemfo M? :cool:

• Všeč mi je
Reactions: vomedo

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Ne kupuj 2.0 dizel in ja, raje avtomatika kot rocnega.

Hvala za edini pameten odgovor. Zakaj ne 2.0? Večinoma so ravno s tem motorjem.

Drugače pa vem da glede zanesljivosti Lexus to ni. Ampak glede na to da se jih po cestah vozi kar nekaj, vseeno pričakujem, da avto dobro dela.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Sploh ne vem kaj mi je bilo. V glavnem gre se za F31 in ne E91. Malo zmede. :) sem popravil naslov.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
8 stopenjski avtomatik je odličen menjalnik in tudi zanesljiv, če se ne držiš BMW-jevega navodila sealed for life ;).Jaz bi menjal olje najkasneje na 100.000km, še raje tam pri nekje 80.000.
Pri nakupu 2.0 dizla (to so vsi od 316d do 325d) ob nakupu vkalkuliraj cca. jurja za menjavo verige (če bo potrebno, verjetnost je relativno visoka, da žal bo) in si zaključil.
Pri xDrive-u pazi na stanje pogona, zna priti do dragih popravil.
Servisno zgodovino lahko preveriš na servisu, ker ima BMW komplet elektronsko.
Avtomobil se sicer fenomenalno pelje v smislu užitka v vožnji, zna pa biti zato precej neudoben po naših luknjah, sploh z M podvozjem. Glede na to, da si zadovoljen s prostornostjo v IS-u, ti (ne)prostornost trojke ne bo predstavljala težave ;).
Pa dober nakup želim.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Pozdravljeni,

Sam sem bil pred podobno dilemo (bencin/dizl) in na koncu kljub željam po bencincu pristal na dizlu. Bencinski motorji, ki so bili v mojem finančnem dosegu so ali preslabotni (216, 318 in 320i) ali pa so preveč problematični (naprej od 320) in so mi jih odsvetovali top bmw mehaniki. Na koncu sem pristal na najnovejšem 2.0 dizlu s 191hp in 400Nm, ki so jih vgrajevali od 2015 dalje in naj bi imel končno odpravljene vse težave predhodnikov. Naj bi. Zaenkrat sem na cca.49k km in so far so good. Aja poraba je pa pri meni med 6 in 7, mešanica mestne vožnje, regionalk, avtocest, umirjeno in na momente zelo dinamično.

Kar se pa menjalnika tiče sem šel pa kot popoln zelenc in skeptik prvič na avtomatiko in moram rači, da je zadeva tako odlična, da zelo poredko šaltam ročno preko obvolanskih ročic oz. zgolj kadar se grem res bolj dinamično vožnjo ali pa da se avto meče ter drži na pošrek, za veliko večino ostale vožnje pa zadeva dela fenomenalno.

Overall se pa zadeva tudi kot celota pelje zelo solidno glede na to da gre za ne ravno lahkega družinskega karavana.

vomedo - avto je star malce več kot eno leto (natančneje 2 leti in 3 mesece) pa je volan kot nov kljub prstanu na roki. Res pa ga ne držim tam spodaj ampak bolj držim po sistemu ure 10-3 oz.9-3. Tudi M =P

• Všeč mi je
Reactions: vomedo in Malecky

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Hvala ti za odgovor. Ravno zaradi prostornosti menjam IS-a. Vem da tudi 3ka ni neko razkošje prostora ampak sem jih šel ene par pogledat in sem bil kar presenečen. Ko si nastavim voznikov sedež brez problema sedim za seboj. V Lexusu ni varjante... Da o prtlažniku ne govorim...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Avtomobil se sicer fenomenalno pelje v smislu užitka v vožnji, zna pa biti zato precej neudoben po naših luknjah, sploh z M podvozjem.

Dokaj neudobno, prav zares. Čeprav ni take sile, kot kakšni strašijo. Po drugi strani je pa mogoče kak trik še v tem, da imam gor gume 18col namesto 19.
Aja ko je pa lepa cesta, po možnosti ovinkasta.... pol pa 1 2 3 pozabiš na vse luknje do tiste točke, preklopiš v sport in sam gassaaaaaa :cheer:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.741
15.795
113
Ravno zaradi prostornosti menjam IS-a. Vem da tudi 3ka ni neko razkošje prostora ampak sem jih šel ene par pogledat in sem bil kar presenečen. Ko si nastavim voznikov sedež brez problema sedim za seboj. V Lexusu ni varjante... Da o prtlažniku ne govorim...

Prej sem imel e46 in je zdaj tole kar konkreten napredek v velikosti ampak ko primerjaš z drugimi znamkami (ali pa bohnedaj bmw5) pa je zadeva še vedno zelooo majhna. Sem bil pa tudi sam presenečen nad dejstvom, da si lahko voznikov zic nastavim po svoje in se vseeno lahko vsedem zadaj brez, da si polomim noge. Pri e46ki to ni šlo. Visok sem cca.188cm.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Vsakemu svoje. To sem mu napisal, ker gre iz IS-a na trojko. Če bi šel iz stare trojke ni panike. ;)
Ravno tako glede prostornosti. Če bi pisal, da gre recimo iz Superba na trojko, bi ga na to posebej opozoril ;). Tako gre pa na bolje ;).

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Pri 2.0 dizel, kot ti je ze Mtl povedal, so bile tezave take, da je trgalo ketenco na odmicni. Tudi jaz sem zasledil, da nekje od sredine 2015 se naj ne bi to vec dogajalo. Rocni menjalniki so imeli napako pri sklopki tako, da se naj bi lamele pregrevale in zvijale, posledicno ti je ob speljevanju treslo. To se naj bi resilo zacasno tako, da si recimo v 3 brzini dal fajn gasa in sklopko na pol pritisnil, da jo je zasmodilo. S tem si zravnal plate in je lepo speljevalo ene 14 dni, potem pa jovo ma novo. To sem tudi sam preizkusil na moji bivsi in potrjeno deluje.