Bluetooth povezava Iphona in HiFi

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Vsako mutenje z BTjem je brezveze, če hočeš trajno rešitev. Sem imel v rokah že n-igračk, pa saj, za tu in tam je ok, ampak zanesljivost in poraba baterije pa tu padeta.

Najboljša rešitev tu je kabel. Oziroma, še lepše boš stvar rešil s kakim kvazi dock-om, ki ti bo telefon hkrati polnil med tem ko ti bo predvajal glasbo. Tu predvsem zavisi, kater telefon imaš... (za star priklop imam še doma eno "ploščico", kamor si nataknil iPhone4, zadaj pa je imel usb priklop za polnilec in 3,5mm audiojack) cena sitnica
nahrung002.gif

Zdaj, če pa sanjamo dalje, kako bi bilo to "najboljše" s stališča user-experience, je pa stvar taka:
-> miniserver (mrežni disk)
-> raspberyPI (oz. nek mrežni predvajalnik...)
-> XBMC aplikacija na telefonu

prideš domov, prižgeš reciever, preko aplikacije izbereš kaj bi poslušal, pospraviš telefon nazaj v žep. Ti ne kuri baterije, ti ne serje če greš dve steni stran, dela. Pa še za filme predvajat na TV ti prav pride
smile-1.gif

lp

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mrežnega diska vrjetno ne potrebuje in bi bila dovolj "malo" večja sd kartica ali pa prenosni disk priklopljen na raspberyPI? Pač gledam s stroškovnega vidika;)

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Seveda, s predpostavko da je potem RPi stalno prižgan. Napisal sem optimalno konfiguracijo, tudi kar se tiče hitrosti kopiranja ipd. Mrežni disk imaš še za kak backup ipd, ne samo za streamer, sicer je res nesmisel.

Vedno izhajam iz svojega stanja, ker jaz jih ugašam, sploh v spalnici, da mi ne svetijo lučke za tvjem
smile-1.gif

lp