Bluetooth povezava Iphona in HiFi

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Pozdravljeni
Doma imam dokaj soliden starejši receiver in ozvočenje. Sedaj pa iščem najboljšo varijanto, da bi preko tega sistema predvajal glasbo iz mojega iphona. Najboljše bi bilo preko bluetootha. Gledam en kup teh adapterjev, vendar po forumih berem, da delujejo bolj tako-tako.
Torej kaj mi priporočate, za neko solidno predvajanje glasbe preko obstoječega HiFi-ja.
Hvala

gr69

Guru
15. dec 2009
11.557
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
CD?

Prvo si odgovori ali želiš res HiFi kvaliteto zvoka, nato v kakšni kvaliteti imaš "posneto" na japki. Potem pa samo še odločitev - BT ali kabel (kabel ima načeloma boljši zvok).

Sam sem "obupal" - v glavnem imam itak vso muziko na PCju in predvajam iz njega.

Bom pa v kratkem "za zgoraj" rabil nekaj in že nekaj časa špegam za microsystemi s BT + antenski vhod, pa se še nisem resno lotil iskanja.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Ne rabi biti neka audiofilska kvaliteta zvoka. Vedar me low budget prenosni zvočniki tudi ne prepričajo. Razmišljal sem da bi imel nek bluetooth adapter pirključen preko aux. Mislim, da bi to zagotovo boljši zvok kot s prenosnimi zvočniki. Ali?
confused-1.gif

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Najboljša kvaliteta in najlažje upravljanje z iOS je preko air play. Za to rabiš pa apple tv. Airplay sicer dobiš tudi preko raspberry pi + Kodi, ki je nekoliko cenejši, samo ne bo predvajal DRM glasbe (kupljene muska in streamanje preko apple music).

Imaš pa tudi poceni bluetooth reciverje. Sicer delajo, samo recimo ko je vmes malo tišine, se izklopi zaradi šparanja baterije, potem pa je drugi komad, pa se vklopi nazaj. Vmes pa malo poka po zvočnikih. Lahko pa vzameš kakšen boljši bluetooh od logitecha, ali belkina, samo cena teh je pa že blizu apple tv.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Imaš pa tudi poceni bluetooth reciverje. Sicer delajo, samo recimo ko je vmes malo tišine, se izklopi zaradi šparanja baterije, potem pa je drugi komad, pa se vklopi nazaj. Vmes pa malo poka po zvočnikih. Lahko pa vzameš kakšen boljši bluetooh od logitecha, ali belkina, samo cena teh je pa že blizu apple tv.
Kam pa se ti bluetooth reciverji priklopijo? Na slusalke, mikrofon...?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Načela so namenjeni slušalkam. Lahko jih pa priklopiš na line in od reciverja.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Najboljša kvaliteta in najlažje upravljanje z iOS je preko air play. Za to rabiš pa apple tv. Airplay sicer dobiš tudi preko raspberry pi + Kodi, ki je nekoliko cenejši, samo ne bo predvajal DRM glasbe (kupljene muska in streamanje preko apple music).
Kolikor gledam, lahko preko Apple TV streamam samo na TV. Kaj pa na receiver? (pa ne preko TV-ja)
Skratka jaz bi rad najlažjo in najboljšo rešitev za poslušanje glasbe iz Apple Music. Pridem domov, zaženem glasbo na Iphonu in to bi bilo vse. Pa da je sound kolikor toliko kvaliteten. Tisti prenosni zvočniki (cenejši) pa je imajo katastrofalen plastičen zvok.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Appletv ima optični audio izhod, ki ga lahko priklopiš na reciver.

Po moje za iOS daleč najboljša rešitev.

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
202
20
18
Uporabljam Veetop wifi sprejemnik, priklopljen preko AUX na ojačevalec. Rabi gsm napajalec in zgoraj omenjen kabel, je pa možen tudi optični priklop. Vzel sem ga zaradi ugodne cene, wifi povezave in wolfson dac čipa. Preko njega strimam muziko iz androida z Opencast.
Zadeva se obnese, povezava ne pada, ima dober doseg in solidno predvaja glasbo.
Imel sem težave z brumom v zvočnikih, kar sem rešil z zamenjavo napajalnika sprejemnika za boljšega.
http://www.amazon.co.uk/Veetop...3775610-3623825

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Jaz imam Sony BM10 bluetooth receiver. Deluje zadovoljivo, edino včasih moram na iOs ponovno narediti parjenje.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Kolikor jaz razumeme te WiFi zadeve, naprava oddaja WiFi signal in s svojim telefonom se prekoko WiFi priklopiš na to napravo. Samo potem nisi več povezan s svojim routerjem in posledično nimaš več internetne povezave
confused-1.gif

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
V google vpiši bluetooth audio receiver, dobiš kar nekaj te ponudbe...
Bluetooth ni WiFi, dva različna standarda, dve različni povezavi.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
V google vpiši bluetooth audio receiver, dobiš kar nekaj te ponudbe...
Bluetooth ni WiFi, dva različna standarda, dve različni povezavi.
Seveda vem da sta to dva različna standarda. Repliciral sem na tekst in link katerega je prilepil uporabnik alabaster. Po odzivih se bolj nagibam k WiFi audio receiverju, zaradi stabilnejšega delovanja (morda se motim). Vendar me sedaj bega, da sem takrat brez internetne povezave.
Bo povedal

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Običajno se poveže na obstoječe WiFi omrežje oziroma imaš več možnosti, sicer pa prav to piše tudi na linku:

Citat:
The HiFi AirMusic Box is easily connected to your existing WiFi home network. Once connected to your router, it will extend the WiFi signal wherever it is placed, and is also accessible by any device connected to your whole home WiFi network, meaning any device, anywhere in your home, can stream audio to it. Once connected your existing WiFi network, you are also able to browse the internet at the same time as streaming audio to the receiver.
Tako da bi moglo delat, tako kot želiš (naprava se poveže v tvoje domače WiFi omrežje, kakor tudi tvoj telefon, ki ima tako dostop do neta in lahko streama glasbo na un box). Edino nevem, če se da to extender funkcijo izklopit (če bi te motilo recimo).

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
202
20
18
Opcij wifi extenderja in povezave na domače wifi omrežje nisem preiskusil. Že od začetka imam za predvajanje glasbe namenjen star android telefon...

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Če boš to uporabljal z iOS pazi. Možno da ne bo delal Apple music preko te implementacije Air Play-a. Apple Music predvaja glasbo z DRM, ki jo te third party implementacije ne podpirajo. Res da imam izkušnje predvsem z Kodi na rasberyPi, samo dvomim, da imajo za to ceno naprave licenco od Appla.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Citat:
Uporabnik dune pravi:
Če boš to uporabljal z iOS pazi. Možno da ne bo delal Apple music preko te implementacije Air Play-a. Apple Music predvaja glasbo z DRM, ki jo te third party implementacije ne podpirajo. Res da imam izkušnje predvsem z Kodi na rasberyPi, samo dvomim, da imajo za to ceno naprave licenco od Appla.
Preko bluetootha pa bi verjetno moralo delati v vsakem primeru?