Bluetooth in PAN na telefonu

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Želel sem povezati N73 preko bluetooth-a na PC (win Vista), za surfanje po netu.
Pa se zatakne, ko pc išče bluetooth naparave ki podpirajo PAN.
cry12bpy.gif

A res N73 ne podpira PAN, ali se da kako drugač tole nardit?
Preko kabla povezava dela vredu.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.874
695
113
Na PCju bi rad koristil povezavo telefona ?
Narediš običajno dial-up povezavo, kličeš pa številko *99#, kot modem pa izbereš bluetooth modem. Username in geslo pa je odvisno od GSM ponudnika.

Drugače pa imaš tudi preko PC Suita možnost vzpostavitve povezave (samo izbereš GSM ponudnika in on vse ostalo sam nastavi).

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
1. S compa daj iskanje vseh BT naprav
2. Spari comp s telefonom
3. S compom "Discover available services" telefona
4. Klikni na najdeno storitev Dial-up

za Mobitel:
U: mobitel
P: internet
številka: *99#

Če ti še ne dela poizkusi z z WIDCOMM driverji za BT. Dobiš jih v sp36868.exe na HP.com (pogooglaj za "sp36868.exe").
WIDCOMM

EDIT: V Visti s temi WIDCOMM driverji deluje preko Nokia PC Suite čisto lepo povezava Nokij telefonov s PC: za sinhronizacijo SMS/MMS, konktaktov, kot preko kabla.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jupej zadeva dela:)
si pomagal samo tolk, da si me spet mal razjezil, da sem šel vse z nule delat:)
se grem na kabel prklopt pa napišem vodič kako imam sedaj narejeno, da mi dela. ker očitno sem imel nekje kako kljukico premal.

Navodila po katerih meni dela
cheer.gif

telefon in PC sparimo skupaj.
Fajn je tudi, če si na telefnu nastavite kot potrjeno povezavo, tko se bota vedno sama povezala med seboj, ko bote imeli na obeh prižgan BT.

Sedaj pa vse ostalo delamo na PC-ju (Vista);

start + control panel + Phone and modem options
tukaj sem vsaj jaz na zčetku moral vpisati Slovenija pa kodo 386

če še nimamo lokacije ustvarimo novo (Location) (sam imam dve, ker me je nekaj zafrkavalo)
slika1.jpg

klik na Edit in sedaj bi morali imeti izbrano tako
slika2.jpg

v zavihku Modems izberemo Modem over Bluettoh (pri meni je zadnji) + klik na Properties
slika3.jpg

sedaj v zavihku Advanced vpišemo at+cgdcont=1,"ip","internet"
slika4.jpg

gremo nazaj v Control panel in izberemo Network and sharing center

na levi izberemo Set up a connection or network in v novem oknu Set up a dial-up connection
slika5.jpg

sedaj izpolnemo kot kaže slika
slika6.jpg

povezava bi morala steči

če ne dela potem gremo nazaj v Control panel in izberemo Network and sharing center (oz. samo zapremo tisto okno s povezavo) in izberemo Manage network connection
slika7.jpg

zelena kljukica pomeni samo to, da je povezava izbrana kot primarna (desni klik in lahko odpravimo kljukico)

kliknemo na prej izdelano povezavo (v mojem primeru mobitel_1)

desni klik na povezavo + propertis in obkljukajte kot imam jaz. Meni tako dela, lahko pa še kaj eksperimentirate in kako stvar manj/več obkljukate.
slika8.jpg

slika9.jpg

slika010.jpg

slika011.jpg

slika012.jpg

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Pa si uporabil WIDCOMM Bluetooth driverje? Tam je zelo enostavno, par klikov, pa je. Sploh ni treba tako komplicirati.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nisem, ker mi je potem ratalo z mojimi uredit.
hvala vseeno, morda komu drugemu prov pridejo.

Spot

Pripravnik
2. apr 2008
48
0
6
Ej, super si tole poštimal! Bom še samo ob priliki poskusil, ko bom imel kaj časa.