Blokada računa

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Teoretično;

Če imam blokiran račun (ko se ti nanj vsedejo), grem odpret k drugi banki, bo tam isto ane?

Kaj pa če račun odprem v avstriji?
confused-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ne moreš ga odpret pri drugi banki, dokler imaš blokado.
S tujino pa ne vem kako je.

Ti to o poslovnem ali privat računu?

V vsakem primeru je račun (ali računi, če jih imaš več) blokiran, dokler ni sklep poplačan.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Privat račun.

Ma vsedli so se mi na račun zarad ene večje kazni, zadnjič pridem na banko,
čeknem če je din-din nakazan in mi lepo pove da lahko dvignem le 564€, gledam wtf,
če mam dost več na računu, in mi obrazloži... Sedaj še mi visijo za kakšnih 7-800,
dobim pa eno večje nakazilo cez par dni, in bi nekako res rabil ta denar.

Podvprasanje:
Če mi din-din nakaže fizična oseba, se smatra isto kot od delodajalca plača, to mi veselo ze dva meseca pijejo z računa,
(začuda s karticami popolnoma normalno poslujem) torej če mi model nakaže recimo 2000, mi bo preostalo le 1200-1300?
Na nakazilo lahko napiše "vračilo dolga" ipd, le zanima me če bo kaj pomagalo...

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Podvprasanje:
Če mi din-din nakaže fizična oseba, se smatra isto kot od delodajalca plača, to mi veselo ze dva meseca pijejo z računa,
(začuda s karticami popolnoma normalno poslujem) torej če mi model nakaže recimo 2000, mi bo preostalo le 1200-1300?
Na nakazilo lahko napiše "vračilo dolga" ipd, le zanima me če bo kaj pomagalo...

V tem primeru ti zarubijo vse. Samo plača do 564 EUR/mesec je izvzeta iz rubeža!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Ja, če pričakuješ večje nakazilo, potem pa naj denar nakažejo komu drugemu na račun. Kaj si boš te probleme delal in v Avstrijo laufal odpirat račun.
bonk.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Keš naj ti da, kaj rineš v težave.

Izvensodno poravnavo imama in nebo se strinjal da nakazuje nekomu drugemu, ker tudi listine o prevzemu denarja ni
hotel podpisat, hoče nakazilo na moj trr, jaz pa tega nebi ravno. No kakorkoli bom že preživel teh 700, probal sem
da mi jih nebi vzeli ta ampak naslednji mesec.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Joooj ne bi taki telet malcomX. Če se izvensodno poravnavate daj vztrajat da nakaže tvojemu odvetniku, razen če si zopet šparal in niti odvetnika nimaš, vse odškodnine in podobno se ponavadi nakažejo odvetniku...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
V SLO 100000000% ne moreš odpreti na drugi banki računa, ker je sistem povezan z davčno upravo, in tam je blokada, tako da na vsaki banki to ven vrže. S tujino ne vem kako je, boš pa rabil davčno št. ki jo dobiš pri njih, z našo ne bo šlo.

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Citat:
Uporabnik feler pravi:
V SLO 100000000% ne moreš odpreti na drugi banki računa, ker je sistem povezan z davčno upravo, in tam je blokada, tako da na vsaki banki to ven vrže. S tujino ne vem kako je, boš pa rabil davčno št. ki jo dobiš pri njih, z našo ne bo šlo.

Sistem kontrole blokiranih računov in posledično neodprtje drugega računa za fizične osebe se imenuje Sisbon in nima zveze z davčno upravo, ampak ga je vzpostavila Zveza bank Slovenija zaradi zahtev Zakona o bančništvu.

lp

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Accord pravi:

Sistem kontrole blokiranih računov in posledično neodprtje drugega računa za fizične osebe se imenuje Sisbon in nima zveze z davčno upravo, ampak ga je vzpostavila Zveza bank Slovenija zaradi zahtev Zakona o bančništvu.

lp

...tudi pred SISBONOM se ni dalo odpirati trr če je bil blokiran. Na izpisku SISBON se vidijo še vsi krediti pri bankah komitenta (včasih se je dalo to zamolčati če kredit ni bil viden na plačilnih in trr izpiskih, tako da so sedaj banke na boljšem), prav tako se vidijo limiti in MC ipd., tako da ti na banki lažje izrčunajo kreditno sposobnost. SISBON podatki se osvežujejo 1x dnevno ko ji banke pošljejo. SISBON deluje le za fizične osebe, pravne še niso vključene in ni možno dobiti izpiska. Tudi podjetja ki imajo blokiran račun, ne morejo na drugi banki odpreti novega, ker sistem javi blokado.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Katera banka je pa kaj ugodna tam? Jaz se moram res spokat dol iz NLB preden crkne.

anovak99

Pripravnik
8. maj 2010
255
2
18
A misliš katera banka je ugodna v Avstriji? Nobena
smile-1.gif

Samo vodenje računa te pride ca. 110 eur letno (Uni Credit) oz. tam plačaš na vsake 3 mesece ca. 27 eur; Manipulationsgebühr 16,13, Buchungsentgelt 10,69, še Porto za izpiske 0,65 ti cuknejo LOL.. To je če čisto nič ne nakazuješ. Nakazila ti potem še tako extra zaračunajo.

Pri nas je v bistvu super kar se tiče teh stroškov.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Enkrat je bila debata tukaj, da so ene banke gori ful ugodne, hmm. Fino bi bilo če bi se našla kakšna ki bi mi dala Viso (electron), imela e-bančništvo, ali pa samo omogočala da si dobim amazonovo kartico.
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Če rabiš MC, debetno, se reggaj pri neteller ali moneybookers in pač tja gor naložiš denar. Prporočam moneybookers, ker je kartica lepša, neteller je videt cenena.

bozo_13

Pripravnik
11. jul 2010
201
0
16
kaj pomeni, ce ima firma (sp) blokiran racun zarad premalo sredstev?
da je bankrotirala al da je lastnik pac dvignil vse, kar je lahko z racuna pa je?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
sp ne more ubežati poplačilu dolgov...ker lastnik odgovarja s svojim premoženjem. Lahko pač še sam izbere osebno bankrot.