Blitz armatura

shift

Guru
20. jul 2007
10.271
2.847
113
za šankom
V startu se je družinsko podjetje razdelilo v dve podjetji, grohe in hansgrohe, kot je nekdo že napisal so potem grohe prevzeli Japonci, Hans pa naj bi ostal nemški

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.795
4.010
113
Opazil sem pa, da obstajata vsaj dve verziji in ne vem v čem je razlika. Ko sem jaz kupoval so bile carmature HansGrohe, pred kakšnim letom pa sem videl tudi armature samo z Grohe. Ali to pomeni različno kvaliteto, ali različno lastništvo, pa ne bi vedel.
Soforumaš ti je odgovoril.

Da ne bo zmešnajve;
- Grohe je v japonski lasti
- Hansgrohe je v ameriški lasti
- Hansa nima nobe zveze s prejšnjima dvema in je v finski lasti.

Pa da ne bom čisto neuporaben: jaz sem kar nekaj stvari kupil TUKAJ.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.112
769
113
Kras
www.mtl.si
Da uporabim to temo.
Kateri Grohe je šrot?
In pa kako se kaj obnesejo Unitas armature?
Mi ravno en komplet direkt ustreza za kopalnico, pa ne bi rad potem čez 1 leto spet menjaval.
Ima kdo že dlje časa Unitas (par let).
Imamo doma eno staro 25 let in je spustila lani na cevi, kupil novo cev in spet deluje. So nove tudi take?
Ker sem otipal in tisti estetski zaključek, kjer prideta cevi iz stene je sedaj plastičen. :eek:

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.091
1.305
113
Da uporabim to temo.
Kateri Grohe je šrot?
In pa kako se kaj obnesejo Unitas armature?
Mi ravno en komplet direkt ustreza za kopalnico, pa ne bi rad potem čez 1 leto spet menjaval.
Ima kdo že dlje časa Unitas (par let).
Imamo doma eno staro 25 let in je spustila lani na cevi, kupil novo cev in spet deluje. So nove tudi take?
Ker sem otipal in tisti estetski zaključek, kjJaz iam er prideta cevi iz stene je sedaj plastičen. :eek:
Jaz imam Unitas 25 let (ko so bili še na Celovški v Ljubljani).

Na banji sem jo zamenja, umivalniki so še Unitas

Imam saten črne, kjer je saten že obrabljen zaradi čiščenja.

Kar pa se tiče tesnjenja je pa vse odvisno kako dobre kartuše se vgrajujejo (kje jih Unitas sedaj kupuje)

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.795
4.010
113
Unitas = Herz

Nam delajo OK dve leti, prej imeli 20 let Armal, pa smo se jih "naveličali", pa čiščenje s Conti v nekem obdobju, jim ni dobro delo.