Blagoslovljene Velikonočne praznike

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
26
38
Murska republika
Vsem prijateljem, verujočim in neverujočim, drugače mislečih in potlačenim v duhu, tudi tistim ki ne najdete sami sebe v veri , tistim ki boste na smrtni postelji klicali boga na pomoč, tudi vam ki se v bolezni obračate nanj , vsem otrokom ki jim starši ne morejo privoščiti velikonočnih jedi in dobrot,

vesele Velikonočne praznike vam želim.Retro.

---------------------------------------------------------------------

George.R.Foster

Njegova smrt

Ni bilo le rojstvo Kristusa najbolj oznanjano in najbolj čudovito od vseh, tudi njegova smrt na golgotskem križu je bil najbolj strašen in najpomembnejši dogodek zgodovine. Drugi ljudje so bili križani za svoje zločine, včasih tudi po nedolžnem, toda Jezus je bil križan za vse zločine, ki so se kdaj koli zgodili. Bil je križan zate in zame. V Svetem pismu je zapisano za nas: “Jezusa so skupaj z dvema zločincema pripeljali na kraj, ki se imenuje Lobanja. Tam so vojaki pribili Jezusa na križ. Pribili so tudi oba zločinca, enega na njegovo desno in drugega na levo stran. Jezus je rekel: ‘Oče odpusti jim, saj ne vedo, kaj delajo.’” (Lk 23,33-34)

“Odpusti jim,” so bile Jezusove besede. Čeprav so ga križali, je molil, da bi jim bilo odpuščeno. Toda ko je molil “Odpusti jim,” je molil tudi zate in zame. Namen njegove smrti na Golgoti je bil, da zagotovi odpuščanje za izgubljeno in umirajoče človeštvo.

Grehi ne morejo biti odpuščeni s kupovanjem odpustkov, z molitvami k svetnikom, z uporabo religije, z žrtvami, z dobrodelnimi dejanji ali s pobožnostjo do Marije. Grehi so lahko odpuščeni le prek Jezusove žrtve na golgotskem križu, ki nas je odkupila. “Kristus je naše grehe odnesel na križ s svojim telesom. To je storil, da mi ne bi več živeli svojega življenja v napačni smeri, ampak da bi ga začeli živeti za to, kar je dobro. Zaradi njegovih ran smo ozdraveli.” (1 Pt 2,24)

Njegovo vstajenje

Jezus se od vseh drugih religijskih vodij razlikuje v tem, da je vstal od mrtvih in živi večno. Dejal je, da bo umrl in znova vstal. Priče, ki jim gre zaupati, potrjujejo, da se je to resnično zgodilo.

Apostol Pavel je zapisal: “Predajam vam, kar sem prejel. Najvažneje je to, da je Kristus umrl za naše grehe, kot pravi Sveto pismo, da je bilo pokopan in tretji dan obujen v življenje, kot pravi Sveto pismo, in da se je prikazal Petru in potem še ostalim apostolom. Pozneje se je Jezus prikazal več kot petstotim vernikom naenkrat. Nazadnje se je prikazal tudi meni.” (1 Kor 15,3-8)

Tisti, ki so ga videli umirati, so ga ponovno videli živega in so posvetili svoja življenja oznanjanju njegovega resničnega evangelija, dobre novice o njem.

1999461-WP_20140419_11_32_34_Pro.jpg

Priponke

• 1999461-WP_20140419_11_32_34_Pro.jpg
    1999461-WP_20140419_11_32_34_Pro.jpg
    109,8 KB · Ogledi: 126
Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Jah, za božič ga je dal v jaslice, za veliko noč ga mu bodo pa prbili na križ.
frown-1.gif

In pol je gotov. Čez tri dni bo mogoče vstal, pol pa ne bo več veliko migal...
crazy1.gif
Čudež! Tud moj je danes vstal od mrtvih...
smirk-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Glej, ni to ta mojem zeljniku zraslo:

"Jezus jim je tedaj rekel: »Resnično, resnično, povem vam: Če ne jeste mesa Sina človekovega in ne pijete njegove krvi, nimate življenja v sebi. Kdor jé moje meso in pije mojo kri, ima večno življenje in jaz ga bom obudil poslednji dan. Kajti moje meso je resnična jed in moja kri resnična pijača. Kdor jé moje meso in pije mojo kri, ostaja v meni in jaz v njem."

Po domace: Samo Zombiji bodo zvelicani.
smile-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Glej, ni to ta mojem zeljniku zraslo:

"Jezus jim je tedaj rekel: »Resnično, resnično, povem vam: Če ne jeste mesa Sina človekovega in ne pijete njegove krvi, nimate življenja v sebi. Kdor jé moje meso in pije mojo kri, ima večno življenje in jaz ga bom obudil poslednji dan. Kajti moje meso je resnična jed in moja kri resnična pijača. Kdor jé moje meso in pije mojo kri, ostaja v meni in jaz v njem."

Po domace: Samo kanibali bodo zvelicani.
smile-1.gif
popravljeno.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Ka je evrofilček bedni?
smile-1.gif
si korajžn aaa?
si upaš vse to ponovit z Alahom,? dej prlimi žaljivo sliko za muslimane če upaš, aaaa?
no dej, usranček nizkotni slovenofobni, da se še mi malo norčujemo,- iz tiralice, ki jo bodo razpisali na tvoje bedno, pritepensko življenje
evil.gif

sej vem de bereš, čeglih me maš na ignore, zato te pozivam.....upaš?
evil.gif
pokaži svojo pokončno libertatistično držo, al ste vsi nwojevci taki strahopetni usranci, ki upajo žalit samo pacifiste.
izrodek,
uf-1.gif

ostali beboti ko mu ploskate isto,

Nazadnje uredil moderator:

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
Ker kaj? Ker ne verjamemo v sina ata smrka?
Očitno pa verjameš v Alaha, da se nikoli ne norčuješ iz njega
al je kak drug vzrok?
evil.gif

pičkica strahopetna
uf-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik vandrovec pravi:
Zakaj tem verskim fanatikom ne zabijejo zarjevilh žebljev, da se izkaže resnična božja volja?
saj tudi ne zabijajo na pravih mestih. šlo je nad zapestjem in skozi pete. skozi dlan te sam žebelj ne drži na križu.

v času kristusa ni bilo navade zabijat žeblje v roke pri križanju - on je bil izjema. Ostale so vezali na križ