BlackBerry (Curve 8520) - uporabni nasveti

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pred kratkim sem končno dobil BB Curve 8520 - čeprav najmanjši (kar mi zelo ustreza) in najšvohnejši, moram reči, da popolnoma pokrije moje potrebe. se pa mi je v dveh dneh uporabe porodilo kar nekaj vprašanj, najbolj me matra ta - kako spremeniš PIN kodo. nikakor ne najdem v menijih oddelka, kjer bi to lahko spremenil ...
tongue-1.gif

ko sem hotel z maila potegnit dol neko fotografijo, mi je napisalo, da je file večji od 2,9MB in da tega ne more dokončati - se tudi to da kje spremeniti, vsaj na 4MB, kolikor so nekako fotke velike?

in seveda - kje dobiti čimveč uporabnih aplikacij (seveda, če se da brezplačno).

seveda pa bi prav prišli tudi kakšni nasveti za čimbolj enostavno uporabo.
smile-1.gif

tobacco

Pripravnik
3. okt 2007
118
11
18
Tako zamenjaš kot piše tule:
Changing the SIM card PIN code
To change the SIM card PIN code, perform the following steps:
NOTE: Enabling SIM security requires the PIN code be entered every time the device is turned on. This security follows the SIM if it is moved to another device.
1. At the Home screen, press the Menu key.
2. Scroll to and select the Settings icon.
3. Scroll to and select the Options icon.
4. Scroll to and select Advanced Options.
5. Scroll to and select SIM Card.
6. Press the Menu key.
7. Select Enable Security.
8. Enter the PIN code.
NOTE: The default code is 1234.
9. Press the touchpad.
10. Press the Menu key.
11. Scroll to and select Change PIN Code.
12. Enter the old PIN code.
13. Enter the new PIN code.
14. Press the touchpad.
15. Enter the new PIN code again.
16. Press the touchpad.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
okej, naredil sem eno neumnost - zbrisal sem neprebran mail in zdaj mi stalno gori ikonca, da imam 1 mail. pobrisal račun, ter ga na novo ustvaril, ni razlike. naredil vse, kar se mi je zdelo logičnega, od tega, da ugasnem te ikonce, prižgem nazaj, do tega, ali kaže število mailov v mailboxu ali samo nove ... nič ... ta ikonca ostaja. poleg tega sem opazil, da mi za prispel MMS ne pokaže ikonce, da je nov MMS v inboxu. kakšen nasvet, kako rešiti te zadeve?

vsaj to, glede ikonce za email?

obstaja kak hard reset al kaj podobnega?
redface-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Tudi, če zbrišeš neprebrani mail nebi smela več goreti tista ikonca, tako da nisi naredil nobene neumnosti. Hard reset lahko narediš tako, da daš stran baterijo in ga zopet zaženeš.