Blackberry BIS vs. Nokia Messaging

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Sem naročnik orto beri, pa me zanima če se mi splača preklopiti na nokio, ker sem prejle slišal reklamo, da je pri simobilu nokia messaging brezplačen. Ali namerava tako tudi ostati, oz. v čem je (če sploh je) slabši od BB storitve.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
na hitro,.. podatkovni promet je placljiv in ni kompresiranja,..
z zakupljeno opcijo sta oba odlicna,..

b

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Kakor je meni znano je kompresiranje do 93%
rolleyes-1.gif

pero

Pripravnik
26. avg 2007
92
0
6
Bo nokia messaging brezplačna za vedno ali ne? Mislijo mogoče poceniti beri pakete?
Gamero, to pri beriju ali pri nokiji?
Glede na to, da imam zadevo bolj za hec, ne uporabljam poslovno ne nič, me zanima, če bi bil na boljšem z nokio.
Sedaj imam mesečnega prenosa 20-25MB, in si ne predstavljam kako bi prišel do 100 kolikor jih je v paketu.
Edino kar mi je malo bedno je, da se ne bi ločil od bolda.
frown-1.gif

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Pomoje bo za zmeraj brezplačno. Pri BB-ju je kompresija do 97% (zato imaš tako malo prenosa podatkov) pri nokiji kakor vem do 93%.
Osebno nebi šel iz bolda na nokio
smile-1.gif

lp

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Pomoje bo za zmeraj brezplačno. Pri BB-ju je kompresija do 97% (zato imaš tako malo prenosa podatkov) pri nokiji kakor vem do 93%.
Osebno nebi šel iz bolda na nokio
smile-1.gif

lp

Takole mimogrede, kaj si predstavljate s tole kompresijo? Kompresijo headerja oziroma tekstovnega dela sporočila ali celotnega sporočila? Kaj se npr. zgodi, če sprejmeš sporočilo s pripeto jpg sliko
wink-1.gif
?

Da pa ne zgrešim preveč, NM sem preskušal marca in aprila in je bil takrat nula proti BIS. Sicer je bil še kao v testni fazi, tako da za sedaj ne vem, koliko to dela bp, ampak takrat mi ni bilo čisto nič žal, da sem šel na BB (in mi še sedaj ni).

Jernej

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Edina resna konkurenca BIS-u je za Symbian (in ostale operacijske zadeve) Profimail. Cena je sicer 20 EUR, dokaj pogosto so akcije za 9,95 EUR.
Priporočam. Zadeva deluje v nulo, hkrati ima milijon nastavitev, tako da si zadevo nastaviš točno tako kot želiš. En mesec je pa brezplačen test. Pa če ne mislite skartat denarja, potem ne testirat, ker zadeva prepriča v nulo...

PS: To je bil moj prvi in tudi edini legalno kupljen kakršenkoli program (pustimo ob strani donacije za kakšne free programčke). To nekaj pove (ja, predvsem o meni
grin1.gif
).

Nazadnje urejeno:

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Pa mu lahko na imapu nastavis, katere folderje uporablja za poslane mejle? Nokia tega nima in mece vse lokalno, kar je neumno na kubik.