še enega malo starejšega poznamo ki je rekel naj pohitijo...Če pa za trenutek pustimo ob strani zafrkantsko jugonostalgijo, imel sem sošolca v 1. razredu, ki je pobegnil sem gor iz Šibenika, takole je to izgledalo:
Leta 1991 je Tito umrl? Hmm?Leta 1991, k j Tito umru, je od Triglava do Vardarja use vekau.
K prazni trugi starega je prišel cel svet. Ne pa Fidel Castro in Jimmy Carter, poslal je svojo mamo in podpredsednika. Ta stari Bush, iz druge stranke in službeno direktor CIE, je v cajtenge pisal pisma bralcev, da je njegov neobisk politična neumnost, ki jo imajo Jugosi za svinjarijo.
Carter se je nato šel pokesat v Hišo cvetja samo dober mesec kasneje. Takrat že s pravo trugo pod nagrobnikom.

A ni? kdaj ste pa pol cmerali?Leta 1991 je Tito umrl? Hmm?![]()
Usej vekau, jest sem pa fukou tako perdo... [:ribiško razširi roke:] sred Brazilije...Leta 1991 je Tito umrl? Hmm?![]()

Kaj čmo zdaj... V šoli so imeli celo polico istih knjig (nikoli prebranih), v bistvu barvne slikanice s sožalnimi pismi otrok (precej bizarna rečNe prevec o trugi...vlak smo čuval....
Ja no, od leta 1980 pa do 1991 se človeško telo načeloma že kar lepo razkrojiDefinitivno je bil takrat že kup kosti, če zaradi svetosti slučajno ni mumificiran.
A ni? kdaj ste pa pol cmerali?![]()

Usklajena verjetno nekaj tednov vnaprej![]()
Drugače je pa splošna info o datumu smrti Tita 4.5.1980. Hitro v akcijo, da se popravi to zmoto. Začnete lahko s peticijo, nadaljujete pa z referendumom.![]()
Jup, sem na to temo že veliko preposlušal. Ampak kako potem pridemo do smrti leta 1991?Usklajena verjetno nekaj tednov vnaprej
Zanimiva reč.1985 nismo sodelovali na Evroviziji, ker je ravno padla na 4. maja
Ja tko, da je Bobi v Pr' Hostarju razložu, da je bil "leta 1991, kj Tito umru" v Braziliji in s starimi Alpinimi gojzarji "pu Brazilje prehodu, ejga"Jup, sem na to temo že veliko preposlušal. Ampak kako potem pridemo do smrti leta 1991?![]()
) in je pač pomešal en zgodovinski dogodek z drugim...