Bitka pri Grahovem med Domobranci in Partizani

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.718
5.190
113
Ne bit tak...
. dwarf.jpg

brane_new

Guru
10. feb 2008
18.927
2.432
113
To so isti (!) časi in enaka odločanje s skoraj identičnimi udeleženci kot Palestina!

Žužek ima dobre. Najboljše!

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.244
4.160
113
Ljubljana
hmpg.net
Torej so šele po Teheranu začeli angleži sodelovati s Titom, prej so z Dražo?

Datumi, ki so znani:
Teheranska konferenca je potekala od 28. novembra do 1. decembra 1943
17. september 1943: major William Deakin, Fitzroy Maclean in sodelavci so pristali pri Glavnem štabu NOVJ v vzhodni Bosni – to je uradni začetek britanske vojaško-opazovalne misije pri Titu.

Kdo nam laže?

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.190
7.900
113
Saj si sam napisal, da so bili na opazovalni misiji.

Opazovali so komunistično gibanje, za katerega se je ze sklepalo, da hoče vakum v državi (kralj zbežal v Anglijo) in NOB izkoristiti za vzpon na oblast.

Pojdi brati zakaj sta se sploh Tito in Stalin sprla. Indoktrinacija nekdanje države ga prikazuje kot velike rešitelja pred represijo. Imel pa je tudi svoje velike ambicije po vplivu in oblasti.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

ferdo

Guru
3. sep 2007
11.244
4.160
113
Ljubljana
hmpg.net
Saj si sam napisal, da so bili na opazovalni misiji.

Opazovali so komunistično gibanje, za katerega se je ze sklepalo, da hoče vakum v državi (kralj zbežal v Anglijo) in NOB izkoristiti za vzpon na oblast.

Pojdi brati zakaj sta se sploh Tito in Stalin sprla. Indoktrinacija nekdanje države ga prikazuje kot velike rešitelja pred represijo. Imel pa je tudi svoje velike ambicije po vplivu in oblasti.
Opazovalno misijo so poslali k zavezniški vojski. Ampak kolaborantom je to težko doumeti, da so že 1943 vsi vedeli, kdo je na pravi strani.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.718
5.190
113
Prava stran so bili zahodni zavezniki. Titova prava stran pa je samo en fašizem zamenjala z drugim fašizmom.
Je čudežno izginila tista tema kjer sem nalimal članek iz Proletarca iz dLib....

Ko so čakali situacijo na balkanu....ali bi se priključili švabom....ali pa grejo raje pod Angleže (ko se še ni vedelo čisto kdo bo zmagovalen)....