Bitka pri Grahovem med Domobranci in Partizani

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.469
9.816
113
Po moje poveličevalci izdajalcev oziroma potomci poražencev komaj čakajo na revanšo in teh se je treba bati.

Zmagovalci ne razmišljamo o ponovnem resetu.

Nonstop te klerojanševiške zgodbe, kopanje po grobovih.

Greš na Pohorje in ga ob turistični in planinski poti posrali z nekim brutalno velikim spomenikom, tablami, oznakami.

kaj enim dogaja?

gori mi alterdomobran pravi, da se treba spravit, pozabit, a v šumi, ko deca in turisti kolesarijo mimo, poserjejo naravo z nekim kao spomenikom
Sam še tega se manjka, da mi Šneci reče klerojanševik in alterdomobran.... :valjamse: pol smo pa vidl vse. Šnecko šnecko, se boš mogu s kakim ultrataddesnim pol zment kako grejo zadeve.
Tačas pa le preberi Vigred se povrne, pa boš mogoče ob spomeniku pomislil na vse, ki so zakopani nekje na Pohorju, pa niso naredili nič slabega, pa še vse uničene družine poleg njih, ki nimajo zaključka, ker ne vedo kje in zakaj so končali njihovi bližnji.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

erikson

Guru
25. avg 2007
23.154
6.902
113
Ultra zasedeni Golob je z dopusta prišel na premiero novega partizanskega filma. Film gleda tudi minister za obrambo Sajovic.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

erikson

Guru
25. avg 2007
23.154
6.902
113
Ne, lepo je videti, da Ministrstvo za obrambo najde proračunska sredstva tudi za snemanje partizanskih filmov.

Ko je takratni obrambni minister Šarec hotel snemati resničnostno nadaljevanko Vojak v akciji, so mediji in vplivneži z levega pola zelo nasprotovali.

Kaj je to norost? Da bi Marjan Šarec in njegovo ministrstvo za 2.000.000 evrov snemali resničnosto serijo Vojak v akciji.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

netko

Guru
25. jul 2007
7.038
2.351
113
Problem imate, da akterje enačite.
Želite, da se tisti, ki so vojno začeli izenačijo s tistimi, ki so se uprli.

Greste z glavo skozi zid in vam ne rata. Le zakaj ne.
Seveda zato so tudi
Povojno početje je rezultat medvojnega početja.
Razumeš zapis?
Seveda zato so tudi nekaterim partizanom in drugim podpirnikom nob namenili jame ker si je nekdo zazelel nekaj njihovega

In vem, ne razumes...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.917
4.032
113
Ljubljana
hmpg.net
Ne pozabimo, da so komunisti Berlin napadli nezakonito, prisillili zakonito izvoljenega kanclerja v samomor brez pravice do groba, ter posilili 67 mijijonov Nemk nad 73 let!

pa mimogrede obstajajo "pričevalci" in obstajajo dokumenti.

recimo obstaja neko pismo Graziolija (en lojbe, ki je bil slučajno capo di tutti capi v Ljubljani 1941), kjer piše:
"Nato me je obiskal ljubljanski nadškof ROŽMAN. Izjavil je, da duhovščina v celoti priznava oblast fašistične Italije in se daje na popolno razpolago italijanskim oblastem, opozoril pa je tudi na veliko dobrohotnost Duceja s slovenskim prebivalstvom. Prav rad je uslišal mojo prošnjo, naj v molitve vključi tudi molitev za kralja cesarja, kot se je to izpeljalo v Kraljevini.«
datum 20.4.1941. 20.4 - OF še ni bilo. Zakaj je Rožman lezel v rit okupatorju?