Bitka pri Grahovem med Domobranci in Partizani

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.467
11.454
113
kod Džej-Zija
Aja? torej nisi neposredni udeleženec, akter in očividec? torej rekla-kazala, čustva ali mogoče vsaj "pričevalec" iz zibelke...
Tako je, rekla-kazala. Kar pomeni, da lahko po tvoji debilni logiki izbrišemo vso zgodovino pred letom '20, saj so vsi akterji že pokojni in je vse rekla-kazala. Tudi to, da mi je to povedal sin tega človeka, ki je to doživel, je rekla-kazala in brez vrednosti.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.467
11.454
113
kod Džej-Zija
Nima smisla. Če te že zanima, pa vem, da boš to spet zrelativiziral, Možina je imel gosta iz tistih krajev, ki se je predstavljal kot strahotna žrtev. Taisti ljudje, ki so mi povedali za to zgodbo, so mi tudi predstavili konkreten bullshit, ki ga je Možina prodajal v imenu tega človeka.

S tem je zame debata zaključena. Tvojim pritlehnostim ne bom več odgovarjal.

• Objave ne odobravam
Reactions: Zwergschnauzer

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.154
769
113
tu in tam
Nima smisla. Če te že zanima, pa vem, da boš to spet zrelativiziral, Možina je imel gosta iz tistih krajev, ki se je predstavljal kot strahotna žrtev. Taisti ljudje, ki so mi povedali za to zgodbo, so mi tudi predstavili konkreten bullshit, ki ga je Možina prodajal v imenu tega človeka.

Kaj sem že jaz vse slišal iz takih in drugačnih razlogov..če bi vse vsakemu verjel, bi bil danes "gol in bos", kot rečejo.

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.499
-1.054
48
Valparaiso

možini pa je dežman povedal, ko je v kozarec pogledal

povojni poboji so posledica 6.4.1941, zapriasege v LJ, RKC kolaboracije itd.

+ obresti

ne rečem pa, da se kdaj ni pretiravalo

kot nuke 2x leta 1945

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.499
-1.054
48
Valparaiso
Tako je, rekla-kazala. Kar pomeni, da lahko po tvoji debilni logiki izbrišemo vso zgodovino pred letom '20, saj so vsi akterji že pokojni in je vse rekla-kazala. Tudi to, da mi je to povedal sin tega človeka, ki je to doživel, je rekla-kazala in brez vrednosti.
za zabavo so ga pelali a ne, kot Ivanovega, ki je iz rova splezal...

baje

sin subjektivna pravljica

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.154
769
113
tu in tam
je bil pa belogardist a ne

iz enega lika delaš zgodbo, ki je ni
Verjetno je bil belček, pa so mu na koncu malo podkurili, kot marsikomu zapeljancu..ta prave so pač pospravili, kolikor niso zbežali za svojimi šefi v Argentino, odkoder še zdaj cvilijo njihovi potomci (pa tudi pri nas so se naselili.)

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.499
-1.054
48
Valparaiso
Nadomestila so talali v pravljicah. Tip ni bil pri domobrancih, ker jih v njegovih krajih sploh bilo ni.

Ti pa bluzi dalje v duhu "še premalo smo jih".
lahko bi se šli totalni revanšizem kot v srednjem veku, ko se je vse likvidiralo in resetiralo pa niso

zanimivo, nikoli nisi obsojal ww2, samo tiste, ki so zmagali in se brutalno maščevali

začni se z vzrokom ubadat, pa boš lažje razumel posledice

da bi meni familijo pobili, lej garant bi sledila osveta 10x

v opomin, preventiva

čeprav zgodovinski spomin je kratek ...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.467
11.454
113
kod Džej-Zija
Še pismen nisi. V prvem postu v tej temi danes sem obsodil kolaboracijo. Tebe še nisem videl obsodit revolucije.

Dežmana ti ni treba referirat, je kredibilen toliko kot Možina na drugi strani. Eden vidi vse rdeče, drugi vse črno.

Retribucija faktor 10 je lep prikaz tvoje primitivnosti. Če bi se šli ta krog, bi bili vsi Slovenci mrtvi.

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.499
-1.054
48
Valparaiso
Še pismen nisi. V prvem postu v tej temi danes sem obsodil kolaboracijo. Tebe še nisem videl obsodit revolucije.

Dežmana ti ni treba referirat, je kredibilen toliko kot Možina na drugi strani. Eden vidi vse rdeče, drugi vse črno.

Retribucija faktor 10 je lep prikaz tvoje primitivnosti. Če bi se šli ta krog, bi bili vsi Slovenci mrtvi.
obsodit moraš ww2

revolucija da je za obsodit? zakaj že? če pa smo dobili državo in ozemlja itd.

dobro da so forumi, ne bi verjel, da toliko poveličevalcev naciklerofašizma pri nas, sploh generacije po vojni

kdo ti glavo pere ?

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.467
11.454
113
kod Džej-Zija
obsodit moraš ww2

revolucija da je za obsodit? zakaj že? če pa smo dobili državo in ozemlja itd.

dobro da so forumi, ne bi verjel, da toliko poveličevalcev naciklerofašizma pri nas, sploh generacije po vojni

kdo ti glavo pere ?
Ubogi rdeči vernik, ki misli, da mu je revolucija to omogočila (državo in ozemlja). To pa je res neverjetno. Ne dvomim, da verjameš tudi v pravljice o junaškem psu, ki je rešil maršala. :valjamse:

Seveda smo v Evropi edina država, ki ni sposobna obsoditi zločinskega komunizma. Razlog si ti in tvoji somišljeniki. Ujeti v duhu časa in pravljic o junaštvih iz otroštva. Bajke in pripovedke, ki jim morajo verjeti, ko slišijo resnično zgodbo, pa udari kognitivna disonanca, in ne morejo sprejeti zločinskosti režima, ki je sledil.

Evropejci obsojamo fašizem, nacizem IN komunizem.

P.s. To je bil moj RES zadnji odgovor tebi v tej temi, ni se ti treba truditi z mano. Vljudno te pozdravlja tvoj “poveličevalec naciklerofašizma”.

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.499
-1.054
48
Valparaiso
Ubogi rdeči vernik, ki misli, da mu je revolucija to omogočila (državo in ozemlja). To pa je res neverjetno. Ne dvomim, da verjameš tudi v pravljice o junaškem psu, ki je rešil maršala. :valjamse:

Seveda smo v Evropi edina država, ki ni sposobna obsoditi zločinskega komunizma. Razlog si ti in tvoji somišljeniki. Ujeti v duhu časa in pravljic o junaštvih iz otroštva. Bajke in pripovedke, ki jim morajo verjeti, ko slišijo resnično zgodbo, pa udari kognitivna disonanca, in ne morejo sprejeti zločinskosti režima, ki je sledil.

Evropejci obsojamo fašizem, nacizem IN komunizem.

P.s. To je bil moj RES zadnji odgovor tebi v tej temi, ni se ti treba truditi z mano. Vljudno te pozdravlja tvoj “poveličevalec naciklerofašizma”.
1.
Poglej si zemljevid pred 1945 in potem pa boš videl, kaj vse smo pridobili.

Ampak naciklerofašizem tu gor očita, da še nismo Trsta pobrali...

2.
"Evropejci" obsojajo našteto, razen imperialističena kapitalizma, zločinskega, ker je to njihov sistem :)

Tudi tebi dajem zadnji odgovor, poišči vzroke v 06.04.1945 pa ti bodo posledice takoj razumljive.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.907
7.435
113
pri taščici
Jaz samo to vem, da ce danes zarozlja orozje v evropi in Sloveniji, bo ostalo slovencev ostalo samo se miljon. Ker miljon jih (nas) bomo (bodo) pobili.
Verjetno bolj temeljito kot 41-45.
In s tem se bomo zagotovo lahko pohvalili pred OZN. Kot zmagovalci seveda.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.964
2.461
113
Pomurje
Jaz samo to vem, da ce danes zarozlja orozje v evropi in Sloveniji, bo ostalo slovencev ostalo samo se miljon. Ker miljon jih (nas) bomo (bodo) pobili.
Verjetno bolj temeljito kot 41-45.
In s tem se bomo zagotovo lahko pohvalili pred OZN. Kot zmagovalci seveda.
Počasi se bomo pobili brez razloga. Narod je tako zafrustriran in nor, da glava peče.

Če je bila v Jugi največja vrlina solidarnost (tistih par nesolidarnih glavnih šefov pustimo ob strani) ter red in disciplina,
smo te osnovne vrednote zavozili do skrajnosti in ni več povratka.
Še Cerkev kot 2000 letna inštitucija puši po osnovnih vrlinah na celi črti, kaj še le mi ovčice.

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
2.499
-1.054
48
Valparaiso
Po moje poveličevalci izdajalcev oziroma potomci poražencev komaj čakajo na revanšo in teh se je treba bati.

Zmagovalci ne razmišljamo o ponovnem resetu.

Nonstop te klerojanševiške zgodbe, kopanje po grobovih.

Greš na Pohorje in ga ob turistični in planinski poti posrali z nekim brutalno velikim spomenikom, tablami, oznakami.

kaj enim dogaja?

gori mi alterdomobran pravi, da se treba spravit, pozabit, a v šumi, ko deca in turisti kolesarijo mimo, poserjejo naravo z nekim kao spomenikom

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.907
7.435
113
pri taščici
A tole so nasrali?
V spomin kako so sami spizdili, civiliste pa pustili na nemilost okupatorja.
Kot bi kapitan ladje s posadko sel na resilne čolne, potnike pa pustil na potapljajoči ladji.

Priponke

• drazgose1.jpg
    drazgose1.jpg
    344,6 KB · Ogledi: 7