Dobil sem samo geslo, in kratka navodila, kako si ustvarim PIN kodo. Nobene zloženke.a nisi dobil zlozenke?
uporablja se kot elektronska identifikacija za dostop do elektronskih storitev, podpisovanja, identificiranja.
konkretno? vpis v ebanko, podpis uradnih dokumentov, ki jih oddajas preko neta, vpis v elektronsko zdravstvo, vpogled v karton, narocanje na preglede...
do sedaj smo za vse to uporabljali certifikate...
Dobil sem samo geslo, in kratka navodila, kako si ustvarim PIN kodo. Nobene zloženke.
E banko? Saj imam NLB klik, preko katerega lahko zaprosim recimo za povečanje limita... to sem nazadnje naredil kakšna 3, 4 leta nazaj, podpisal kar preko telefona.
Podpis uradnih dokumentov? Na telefon sem si Instaliral program e-osebna... uspel sem registrirati stvar, ampak app ne omogoča nič, razen spreminjanja pin kode. Je pa še ena rubrika... skeniraj QR kodo. Če prav razumem, ko dobim po navadni pošti nekaj v podpis ali podobno, naj bi ta dokument imel tudi QR kodo, katero v e-osebni skeniram in me identificira? ALi pa seveda če imam posebej čitalec kartic.
Sorry, sem malo pred penzijo, pa mi grejo te najnovejše zadeve kar malo težko od rok, čeprav sem stalno spremljal razvoj.
Digitalno potrdilo tudi ni obvezna identiteta, ki bi jo rabil vsak državljan. Kako leto nazaj sem poslušal eno predavanje, z njihove strani se naj ne bi stvari menjale do leta 2026, potem pa se lahko zgodi, da bo glede izdaje njihovih digitalnih potrdil kaj drugače.SIGENCA mora izdajati digitalna potrdila, ker osebna izkaznica ni obvezen dokument. Lahko imam potni list ali vozniško dovoljenje.
Ja, telefon mora imeti NFC.Zanimivo!
Kako določim PIN?
Če prav razumem, mora tel imeti NFC - branje osebne?
Opis izkušenj in podrobnejša navodila zaželena!
Geslo - PIN - neznano!
Ali lahko vstopim v sistem preko SMS pass in zrihtam elektronsko osebno?