Bio Wash Ball

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Jep, večina gospodinj je neumnih in uporabljajo čistila tam kje sploh niso potrebna ali pa poliva napačna čistilna sredstva. Večini gospodinj sploh ni jasno kako delujejo čistila in kaj vsebujejo. Poleg tega gospodinja ne ločuje cunje po tipu madežev ampak jih strpa vse skupaj v pralni stroj in doda detergent.

Druga reč je razlaga delovanja na njihovi strani - totalen bull...., ki se mu nasmehne vsak, ki je v srednji šoli poslušal pri kemiji. Že to je dovolj dober pokazatelj natega. Zakaj bi si izmišljevali bebave zgodbice, če kugla deluje in jim tega niti ni treba?

Tretji problem je v praktični izvedbi poskusa in interpretacija razultatov. Ne verjamem, da sta tvoji kolegici poskusili npr. umazano cunjo razrezati v tri dele, en del oprati z detergentom, en s kuglo in en samo z vodo. Potem bi lahko nekaj sklepali o tej super krogli.

Tako, zaradi mene nabavljajte te kugle, jaz imam pač svoje mnenje in ga tudi povem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pri navadnih praških vsaj veš, katere kemikalije so notri, ki ti čistijo cunje. Vsaj približno.

Pri tej plastični kugli pa nikjer nič ne piše, samo da je notri nek keramični material, ki naredi hokus pokus in voda pere samodejno. Zanimivo, da se kljub očitnemu katalističnemu obnašanju in praktično neuničljivem keramičnem materialu ta krogla relativno kmalu izrabi in treba kupiti novo.

Verjetno v stilu: gospodinja po nekaj mesecih spozna nateg, da to nič ne pere (kljub izjavam kolegic), vpraša prodajalca in "ja, gospa, krogla se vam je izrabila, morate kupiti novo." in spet nov cikel.

Bi pa še posebej rad videl, kako to čudo tehnike pere šmir iz cunj. Dam prec testni vzorec na razpolago.
evil.gif

taja1

Zelenc'
17. avg 2009
2
0
1
Ker sem hotela preveriti iz prve roke delovanje "čudežne krogle" Bio wash ball, sem jo vzela v 14 dnevni preizkus. IZ PRVE ROKE VAM POVEM, DA KROGLA NE DELUJE NA NIČ OD NAŠTETEGA, ZATO JE NE JEMLJITE NITI NA BREZPLAČEN PREIZKUS. Prav imajo tisti, ki pravijo, da opere toliko kot opere navadna voda v pralnem stroju. Madeži ostanejo, prav tako je perilo trdo. Te nikakršne krogle prodaja GORAN SAŠO KASTELIC IZ TRBOVELJ, KI OB VRAČILU KROGEL NE VRNE NOBENEGA DENARJA. To je moja izkušnja s katero pa skušam obvarovati druge, da ne bodo nasedali na takšne provokativne oglase. Perite brez krogel na nižjih temperaturah in z manj praška, kot dosedaj, pa boste imeli čisto perilo.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Seveda ima vsak svoje mnenje in jaz vam lahko povem, da je moja izkušnja super. Moja draga je kupila kroglo na pošti in povem vam, da je perilo čisto, mehko in dišeče, kot bi ga prali s pralnim praškom! Torej, jaz sem zadovoljen, saj je oprano dobro, pa še prišpara se precej!

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Dišeče? Od česa? Vode, plastične kugle, superduper keramičnih kuglic ali mogoče kot piše zaradi "zahtevnih, računalniško podprtih raziskav"?

In čisto resno me zanima
smile-1.gif

taja1

Zelenc'
17. avg 2009
2
0
1
kolikor sem bila jezna, ker denarja nisem dobila vrnjenega, je sedaj stanje čisto drugačno, namreč denar za vrnjene krogle sem dobila nazaj
kar pa se tiče krogel, tudi jaz ne vem kako je lahko perilo tako dobro oprano, jaz sem poskusno oprala perilo z dvema kroglama (moje so bile zelene) in brez kakršnegakoli praška. Prala sem pri 60 stopinjah in z rezultatom nisem bila niti malo zadovoljna. Perilo ni dišalo in ni bilo mehko, madeži pa so ostali. Torej, jaz se s kroglami ne grem več
ne-ne-1.gif
, bom vzela nazaj kar klasičen način pranja, le z malo manj praška in pri nižjih temperaturah kot dosedaj - s tem pa bom podaljšala tudi življenjsko dobo pralnega stroja.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pa a ni nekako logično, da neka "magična" plastična krogla ne more nadomestiti praška?

Žal si to spoznala "the hard way". Naj ti bo to šola za bodoče marketinške prevare... verjemi, še veliko jih bo.

B81

22. jul 2007
37.619
10.912
113
http://www.ionizirana-voda.net/glosion_pralne_krogle.html

Pa vi nič ne razumete. Krogla oz. ti delci noter (meni se zdijo, kot navadni kamenčki
grin1.gif
), ionizirajo ali kaj že naredijo z vodo in potem bla bla...
Sicer se obleke za v službo, da se spravi recimo pot ven ali kaj, opere že pri 30°C in malo mehčalca...tako da tukaj krogla verjetno 'deluje', drugod pa ne, kar je logično.

Babica jo je dobila na neki predstavitvi in je še nismo preskusili.

Zdaj pa naj nekdo razloži, kakšne aparate imajo frizerji za čistit krtače in glavnike....ko neka mikrovalovna zgleda.

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
Citat:
Uporabnik jaka6 pravi:
Sigurno 30 let nazaj mi je sosed - nori znanstveik razlagal o ultrazvočnem pralnestroju. Nevem kje je to prebral ampak kupit ga enostavno ne moreš. Zadeva naj bi pa delovala podobno kot klasični pralnistroj bi bil boben vendar bi bil cel potopljen v vodi. Notri bi bile cunje, ki bi jih motor počasi obračal. Na sredini bobna pa bi bila ultrazvočna sonda, podobna kot tista za pranje injektorjev itd... Rezultat tega je da se prah in maščoba dvigneta na površje. Na površini pa je potem to umazanijo prestreglo. Na koncu je spustil vodo in cunje so bile oprane. Bistvena prednost je bila ta da nisi rabil praška in pral si z mrzlo vodo in pral si vse z istim programom. Takšen stroj si je potem ta sosed naredil in zadeva je preverjeno funkcionirala, videl sem na lastne oči. Notri je dal napiremer delovnega pajaca polnega šmira, silikona itd... Opralo ga je da je bil kot nov. Verjetno bi bilo treba dat notri še kaj da bi vse skupaj dišalo.
Zakaj nimamo sedaj vsi teh strojev nevem. Vejretno to ni vsem v interesu.

Japonci imajo patente za vse, kar je ultrazvočno...
Američanom in Evropejcem se ne splača delati takih strojev (čeprav bi stroški za izdelavo bili celo nižji)
Problem je tudi v industriji pralnih praškov (Clorox, Henkel, Ariel,...).

Ideja pa sega mislim, da v 50 oz 60 leta prejšnjega stoletja.
Nekateri so takrat napovedovali, da bo takšno čiščenje standard...

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
Logicno bi bilo... vendar vedno nekaj dopolnjujejo in na novo ustvarjajo :D

zadnji patent mislim, da ima Daewoo (tam od leta ~2000)

sele v zadnjem desetletju so se res razsirile ultrazvocne zobne scetke in razne cistilne naprave (npr. v zdravstvu)...
velika podjetja imajo ponavadi patente oz. podpirajo drugo tehnologijo in zavirajo napredek

mislim, da bo se nekaj casa preteklo preden bomo lahko v Evropi ali Ameriki kupili takšen pralni stroj (govorim seveda za povprečne ljudi - kakšni industrijski ultrazvocni pralni stroji so ze nekaj casa na voljo - seveda za primerno ceno)

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Meni se pa zdi, da sem prikaz takega stroja videl v Bigbangu.

Sicer se pa strinjam, obstoječa patentna politika je zaviralo tehnološkega razvoja.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Kako ste lahko tako naivni ? Kaj vam še ni jasno da je 0x0 vedno in samo NIČ. če nič ne daš not ven ne dobiš nič.....
Pri takšnih REVOLUCIJONARNIH izumih se spomnim vedno na tekočino za brušenje nožev, verig motornih žag in sploh vsega rezilnega orodja..... Preprosto si namočil rezilo v "čudežno " tekočino in čez noč.....vaw...
cheer.gif

Kdor naseda na tako bolne fore
stupid-1.gif

hercul

Zelenc'
5. dec 2008
2
0
1
Pri nas imamo zelo pozitivne iskušnje z njo! Kupili smo tisto zeleno na ball.si in sem se sprva malce norčeval iz moje drage....ampak glej ga zlomka zadeva funkcionira! Ne vprašajte me kako in zakaj, ampak dela.

Perilo res ne diši, je pa mehko in oprano brez kemikalij! Sedaj bo moja poiskala še neka eterična olja, da bo malce dišalo, ampak mene tudi tako ne moti... Sicer sem nekje prebral, da naj ne bi opralo pre-trdovratnih madežev, mi smo jo sprobali na sadju in in še nekem drugem organskem fleku, vse je šlo dol.
KAKORKOLI, MOJA PUNCA JE NE DA VEČ STRAN! :)))

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Glede ultrazvočnih pralnih strojev, sigurno ni težava v patentiranju. Vsaj sedaj ne več, temveč v velikih korporacijah, kot je že omenjeno zgoraj. Ti so tisti ki tega ne pustijo v evropo, morate si predstavljat kakšen posel so mehčalci in pralni praški.
Zanimivo pa je, da v aziji že lahko kupite brez problema takšen pralni stroj. Kar nekaj let je že na tržišču. Vem da jih med drugim dela tudi Sanyo,Samsung.. Ne potrebuješ praška, poraba el. energije je precej manjša. Samo žal si večina azijcev niti tega ne more privoščiti, tako da raje perejo na kamnih in v rekah.
Če bomo pa to kdaj dočakali v evropi, se pa pustimo presenetit.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.085
-8.779
113
Citat:
Uporabnik hercul pravi:
Pri nas imamo zelo pozitivne iskušnje z njo! Kupili smo tisto zeleno na ball.si in sem se sprva malce norčeval iz moje drage....ampak glej ga zlomka zadeva funkcionira! Ne vprašajte me kako in zakaj, ampak dela.

Perilo res ne diši, je pa mehko in oprano brez kemikalij! Sedaj bo moja poiskala še neka eterična olja, da bo malce dišalo, ampak mene tudi tako ne moti... Sicer sem nekje prebral, da naj ne bi opralo pre-trdovratnih madežev, mi smo jo sprobali na sadju in in še nekem drugem organskem fleku, vse je šlo dol.
KAKORKOLI, MOJA PUNCA JE NE DA VEČ STRAN! :)))
Probaj prati še brez krogle, boš videl kako lepo opere večino stvari sama voda
smirk-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
In kaj vsi ti Korejci in Japonci čakajo? Zakaj pa potem ne prodajajo ultrazvočnh strojev po Evropi in Ameriki?

Aja, zato ker jih še ni.
smirk-1.gif

Ultrazvočni čistilci, ki jih pa že danes lahko kupite na trgu, pa brez čistil ne delajo (vsaj ne tako dobro).

Pravljice o nadmoči lobijev proizvajalcev pralnih praškov se mi pa zdijo nekako podobne tistim, da bi proizvajalci plinskih jeklenk ovirali prodajo indukcijskih štedilnikov.