Tole glede pralnih strojev pa alternativ je zgodba zelo dolga. Sigurno 30 let nazaj mi je sosed - nori znanstveik razlagal o ultrazvočnem pralnestroju. Nevem kje je to prebral ampak kupit ga enostavno ne moreš. Zadeva naj bi pa delovala podobno kot klasični pralnistroj bi bil boben vendar bi bil cel potopljen v vodi. Notri bi bile cunje, ki bi jih motor počasi obračal. Na sredini bobna pa bi bila ultrazvočna sonda, podobna kot tista za pranje injektorjev itd... Rezultat tega je da se prah in maščoba dvigneta na površje. Na površini pa je potem to umazanijo prestreglo. Na koncu je spustil vodo in cunje so bile oprane. Bistvena prednost je bila ta da nisi rabil praška in pral si z mrzlo vodo in pral si vse z istim programom. Takšen stroj si je potem ta sosed naredil in zadeva je preverjeno funkcionirala, videl sem na lastne oči. Notri je dal napiremer delovnega pajaca polnega šmira, silikona itd... Opralo ga je da je bil kot nov. Verjetno bi bilo treba dat notri še kaj da bi vse skupaj dišalo.
Zakaj nimamo sedaj vsi teh strojev nevem. Vejretno to ni vsem v interesu. Sej ne da mi je težko dat za prašek tistih par centov vendar na qurac mi gre vsa tista kemija, ki potem draži kožo itd... Krogle sem kupil takoj ko sem jih lahko in zadeva preverjeno funkcionira. Amak še vedno bi rad enkrat kupil tisti ultrazvočni pralnistorj, če bi ga kje lahko.