Danes sem bil v Mostarju. Seveda sem si ogledal most. OK, visok, zelo spolzek (me ne zanima, kako je, če dežuje
Pa sem nadaljeval prodi Međugorju. Medtem, ko sem se do Mostarja peljal po čudovitem kanjonu reke Neretve (pokrajina je res top), je od Mostarja naprej pokrajina ko po atomski bombi. V glavnem, nič za videt. Ko prideš v Međugorje, se pa zgodi ... čudež
. V glavnem, apartma poleg apartmaja, hoterl poleg hotela, ob cesti pa nebroj trgovinic z vglavnem spominki in cunjami. Mesto je itak narejeno umetno, kot Las Vegas, do kraja, kjer naj bi ser pa prikazovala Marija, pa nisem šel. Je pa to na drugem mestu, kot tista velika cerkev s papeževim trgom (al neki tazga). No, ne da bi bil antikrist, samo v Međugorje ne grem več ...to ni zame.
Moja današnja ciljna lokacija je bila NEUM. Po nekih čudnih "mukah", ki mi jih je zadal Garmin, sem v Neum prišel "čez hrib" in ne mimo Ploæ. Cesta za popizdi* ozka, na eni strani skala, na drugi pa prepad ...
No, tole pišem z balkona apartmaja, sem bil pa prej "v centru". Do tja vodi pot ob obali, seveda tudi tukaj ne manjka trgovinic, spominkov, lokalov ... ampak jebiga, nekaj pa manjka, nekaj, česar je v Sarajevu na skoraj vsakem koraku. Ni menjalnic. Ne menjajo niti v hotelih. Samo na banki in pošti. Tko da, če greste v Neum, priporočam, da si prej nabavite KM. Al, pa če plačujete z evri ...ali s kunami ...vzamejo vse
.
Ja, danes sem spet tankal. In celo ceneje, kot v bližini Sarajevaj. Liter dizla je stal 1.76 KM. Če bo šlo tko naprej, bom na bencinski kmal tankal, pa še dnar dobil za to ...
Aja, je pa neki zanimivo: recimo gorivo na Petrolu v kraju x je dražje/cenejše, kot na Petrolu v kraju y. Ista firma ima na različnih koncih različne cene. Je pa firm z gorivi skoraj neomejeno. Različnih.
Pa ne vem, če sem v prejšnjem postu omenil: je treba pazit, ko zapeljaš v predor. Nekateri niso čisto NIČ osvetljeni. Če zunaj sije sonce, se ti v tunelu dobesedno stemni pred očmi, preden se navadiš. Mogoče bi blo bolje z led lučmi, ampak moje vozilo jih pač nima.
Naj bo dovolj. Zdaj pa samo še uživanje ...