Bih v Kosovo in nato v Albanijo

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Pozdravljeni

Malo gledam za prvomajske praznike za en izlet na jug. Sem malo planiral pot v mapsourcu zaradi kilometrine. Vglavnem, v Bih bi rad iz Žabjaka nekako prisel v Kosovo in nato v Albanijo, kjer bi si ogledal reko Koman. Zdaj je pa tu tezava, ker mi je mapsource zacrtal pot cez mejni prehod (Murina oz. Velika - Peje), kateri pa je po slikah iz GE sodec zabarikadiran z protitankovskimi ovirami
cool-1.gif
Mozno je da os slike stare, ampak ce je stanje tako kot na slikam bi se moral vracati po isti poti vsaj 100-150km. Je bolje da grem kar na Rožaje - Savine vode in pol na Peje? (imena krajev sem pobral iz GE)

Vem da so nekateri med vami bili z motorji na bivsi jugi (Snecer,Tusi,Valhalla) in tudi v Žabjaku, pa me zanima kje ste se vi peljali? Ni pa to vprasanje sedaj samo za vas tri
smile-1.gif

LP

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Nisem siguren za tvoj prehod, ampak prehod čez Čabar (Andrijevica, Krivac, Peč) je bil že včasih makadamski, sedaj pa je pot popolnoma zaprta.
Bolj kot ne bo edina varianta Rožaje. Na meji te bodo napotili na plačilo zavarovanja za avto. Nisem siguren, koliko je, ampak imam v mislih, da sem lani plačal za motor 15 €, za avto pa je bilo 30. Brez ne gre. Biznis dežela pač
wink-1.gif

A Albanijo pa ni problema, Čez Kukes imaš itak avtocesto, je pa še nekaj manjših prehodov, kjer so ceste bolj "domače". Sever Albanije je itak kul
smile-1.gif

LP, M.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.123
113
Tam so lepe planine, sploh sever Albanije je še malo bolj teksas, tako da bi jaz, če je Kosovo bolj tranzit varjanta, raje poiskal drugo pot, pa magari po makadamu po severni Albaniji raje.

Proti Kosovu imam jaz zadržke. Moje mnenje. Matjaž je bolj izkušen. Zanimiva tura
cheer.gif

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
No ja, izkušen...nekaj časa sem delal na Kosovu in takrat jo pol mahnem tudi z motorjem.

Osebno sicer nimam nič proti Kosovu, ampak na Kosovu pa res ni kaj zanimivega. Kot je predlagal Valhala, pojdi raje direkt v Albanijo, pa mogoče nazaj preko Mavrovega v Makedoniji, pa okoli Kosova čez Srbijo in nato nazaj v ČG.

Sever je res teksas, tako da se splača. In če ujameš še oni trajekt v kanjonu, ki ga jaz vedno falim, si sploh zmagal
wink-1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Aha hvala obema. Naceloma je tako, da bi bilo Kosova le 66km, eno urco pa pol, da pridem do Albanije. Okrog Kosova ne morem, ker casovno ne bo zneslo.

Ima kdo kako informacijo glede trajekta po kanjonu? Lani baje da ni vozil, vsaj take info najdem na spletu. Da je vozil samo footferry
smile-1.gif

LP

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Kosovo res ni za kakšne prvomajske izlete.
Albanija je pa zanimiva. Priporočam celo in ne samo sever.
Prevozil sem celo Albanijo in nič slabega ti nimam za povedati
ljudje so za razliko od šiptarjev zelo prijazni in radi pomagajo.
Razen opozorila pazi kaj piješ in kaj ješ. Jaz sem fasal tako drisko
da je bila groza
frown-1.gif

Uživi
zmaga.gif

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Kosovo res ni za kakšne prvomajske izlete.
Albanija je pa zanimiva. Priporočam celo in ne samo sever.
Prevozil sem celo Albanijo in nič slabega ti nimam za povedati
ljudje so za razliko od šiptarjev zelo prijazni in radi pomagajo.
Razen opozorila pazi kaj piješ in kaj ješ. Jaz sem fasal tako drisko
da je bila groza
frown-1.gif

Uživi
zmaga.gif

Hahahhaa, ista zgodba, kot pri meni
smile-1.gif
Mene je ruknila ena bakterija za 1 mesec :p
Pitna voda je včasih problem, tak da ene količine kokakole in kaj za zdravje načeloma preprečijo take težave.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Kul hvala. Tole na vodo pa sploh nisem pomislil, da bi lahko bil problem. Sem imel vedno v glavi, da ne pit vode v Aziji ali pa Egiptu.

Se tole...pisete da je treba placat cca. 30€ neke takse....kaj se placuje v evrih al bo treba menjat?

LP

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Kosovarji so imeli € še pred nami
wink-1.gif

Keš only!

Glede vode pa mal zdrave pameti ne škodi. Če vidiš, da je nekje voda "prometna dobrina", potem ni sile. Če pa si v kakem hotelu čisto v novi sobi, da je prah okoli ipd., pa lahko posumiš tudi, da voda dolgo ni tekla. Tam pač ni za pit iz pipe. Sicer pa je voda tak poceni za kupit, da res ni frke.

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Kul hvala. Tole na vodo pa sploh nisem pomislil, da bi lahko bil problem. Sem imel vedno v glavi, da ne pit vode v Aziji ali pa Egiptu.

Se tole...pisete da je treba placat cca. 30€ neke takse....kaj se placuje v evrih al bo treba menjat?

LP

Kosovo kot ti je Matjaž napisal za Albanijo pa nič več pazi...EKOLOŠKE taxe
hysterical-1.gif

ko sem prvič bil dol je bila še taksa in z motorjem sem moral peljati čez uno luknjo za dezinfekcijo
hysterical-1.gif

veš, da sem zapeljal
hysterical-1.gif
v luknji je bilo več svinjarije kot na cesti dveh cesarjev

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Još jedno pitanje
smile-1.gif

Iz Plitvic do Mostarja...je lepše čez BIH (Bihač-Livno) ali preko HR (Knin, Sinj). Verjetno je cez BIH hitreje?

Skadarsko jezero je kaj za pogledat?

LP

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Bihač, Bosanski Petrovac, Livno: cesta dobra in praktično zapuščena. Z motorjem fenomenalna. Naprej za ČG pa predlagam direktno iz Mostarja na Avtovac, potem pa navzgor ob Sutjeski do Foče. Tu imaš lušten kamp z lesenimi hišicami...ki jih je povsod po ČG polno
wink-1.gif

Potem pa čez most in ob kanjonu Pive do Plužin in preko Trse do Žabljaka.
Lani je bil požar in so nas za mostom in tik pred ČG mejo usmerjali na lokalno cesto, ki vodi po hostah in pride ven v Trsi. Cesta luštna, vendar bolj za motorje in terence.

Skadarsko jezero...ka pa vem...meni nič posebnega. Sicer pa greš itak mimo in vidiš. Majo pa v Skadru Rozafa castle. Če maš cajt je fajn it gor, ker je dober razgled.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
smile-1.gif

V koikor bo vreme je plan itak spanje v kampu (sotor), razen ce bo prevec hladno. Ves mogoce priblizne cene kampov v hiskah? No saj verjetno so cene nizke.

Hvala, ti dam zvezdice, ce ti jih nisem ze kdaj dal
smile-1.gif

Edit:
Aja se to...lahko kdo pogleda ce je na novi karti za garmin City Navigator EU 2013.40 kaj bolje pokrita Albanija in Kosovo? Tiu gledam je AR v prednosti.

LP

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
smile-1.gif

V koikor bo vreme je plan itak spanje v kampu (sotor), razen ce bo prevec hladno. Ves mogoce priblizne cene kampov v hiskah? No saj verjetno so cene nizke.

Hvala, ti dam zvezdice, ce ti jih nisem ze kdaj dal
smile-1.gif

Edit:
Aja se to...lahko kdo pogleda ce je na novi karti za garmin City Navigator EU 2013.40 kaj bolje pokrita Albanija in Kosovo? Tiu gledam je AR v prednosti.

LP

Na tej trasi, pa ne samo na tej so sedaj tudi kamere za nadzor prometa. Cesta je praviloma povsem prazna in razen ceste in polja ni nicesar. Brez problemov gres lahko supersonic
d055.gif

Cene hotelov so v tistem koncu ob HR meji zasoljene, avtokampi so v Bihacu (Orljani, Bijeli, ...), pol se pa neha vendar so hoteli cenejsi dlje si od HR meje.

V POI vsekakor zapisi Kostelski buk (Google it)

Matjaz1974

Fizikalc
10. okt 2007
1.734
33
48
50
Nekje po sloveniji
Obišči stran
Te hiške so od par evrov dalje, mal odvisno od pogajalskih sposobnosti in koliko ostaneš. Načeloma pa od 5 € pa do ene 10 na osebo brez zajtrka, z zajtrkom pa kak evro več. Če je seveda moč dobiti zajtrk.

Osebno sicer rad kampiram, ampak ob teh hiškah se mi ne da
wink-1.gif

GPS...sori, nisem taprav...mam raje zemljevide, pa mal "prosto po prešernu". Če nucaš, pa če si kje iz okolice CE, se oglasi, pa ti dam oba zemljevida.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.522
1.123
113
Bravo z nasveti
cheer.gif

Meni se je edino vožnja med Petrovacom in Bihačem (oz. obratno) zdela že kar malo dolgočasna, cca. 60km brez ovinka...

Okoli Knina je zanimivo videti ostanke vojne, zapuščene objekte in pa ni pametno iti kaj veliko s ceste na kakšno malico ali odlit, ker so sama minska polja.

Še komentar na Skadarsko jezero - čudoviti razgledi so na relaciji Sutomore - Podgorica
cheer.gif

Od ČG se mi je najlepše zdelo še na relaciji Podgorica - Cetinje - Budva, kakšna cesta s kakšnimi razgledi, tega sploh nisem pričakoval, ko sem planiral pot dol.

...in pa Velika Plaža pri Ulcinju konec aprila
nahrung002.gif
v predsezoni.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Bravo z nasveti
cheer.gif

Meni se je edino vožnja med Petrovacom in Bihačem (oz. obratno) zdela že kar malo dolgočasna, cca. 60km brez ovinka...

Vozja tam v zimskih pogojih zna biti prav zabavna
bonk.gif
Rekorden sneg in mraz. Vcasih pa se GSM signala ni bilo tako da ce kje obstanes...

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Fantje Carji ste. Z veliko zacetnico
aplauz.gif

LP

Odvisno koliko casa in trase ampak pooGli mal par "hitrih", vse je brezplacno:

karlovac (vojni muzej na prostem)
bihac (center okoli reke)
bos. petrovac (nob spomenik - letalo ,ki je izropan) SKIP IT, za hribe nimas casa verjetno
kljucka tvrdjava (iz centra 5 min), pogled je fenomenalen
hrustovacka pecina (ni dalec od magistrale)
vodpad blihe (zna biti ze malo dalec ceprav se splaca!), narava je ...
sanicki tuneli&reka (ex Æiro proga)

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Po zadnjih informacijah ki jih imam, kot kaze car ferry po jezeru Koman ne vozi vec od 2012. Ker je bil to glavni namen za bisk Albanije, bom kot kaze ta del izpustil. Tudi drugace se bojim, da bi bila tura predolga za 5 dni. Si bomo raje lagodneje ogledal BIH in ČG. Bomo pustili Albanijo za drug trip....mogoce si jo ogledam skupaj z Grcijo, kdo ve
smile-1.gif

Hvala se 1x vsem za informacije.

Glede zemljevidov za Garmin...sem pogledal in je v CN EU 2013.40 Albanija in Kosovo preceej bolje pokrita.

LP