Ljubljana ima pa zmaja... ...kdaj so pa ti živeli?
Ampak Slavko Pengov je na isti freski upodobil tudi orla in to dvakrat, čeprav naj bi bil, kot praviš precej osovražen simbol. Kaj pomeni panter na ščitu ne vem ampak tvoja teorija je traparija.
Krpan je dosti demzu podoben, verjetno neki močan hrust, dela rad, nima pa tri čiste....
Nena tega jellotu omenjaj. Te bo hitro v kako bajko poslal kot pravljičarja.Ljubljana ima pa zmaja... ...kdaj so pa ti živeli?
A to pomen, da ne boš več tu gor?...
Mene v grb .
A te pri dušici kosmati zmrazi, kadar ti podsmodim malce spodaj?
Ni problema, ti samo povej če sem bil pregrob . (Škoda ko ni onega smeška "pat-pat").
Sicer pa - JA. Mene v grb. Boste vsakič samo s pogledom nanj vedeli, da ga serjete.
Zgodovinarji se bojda strinjajo, da so grbi nastali šele v 12. stoletju. Kako ga je Samo uporabljal 400 let preden je bil izumljen?Na freski je drugače naslikana "Samova plemenska zveza" (ne Norik in ne Karantanija), motiv na ščitu je pa klasičen heraldičen lev. Gre za najbolj pogosto upodobljen heraldičen motiv poleg orla, tako da ni neko naključje da je bil izbran (sploh ker je bil v času komunizma orel precej osovražen simbol saj se je povezoval z domobranstvom).
Skratka hruške in ananasi.
Še vedno živijo. Kar poglej v posteljo.Ljubljana ima pa zmaja... ...kdaj so pa ti živeli?
Zgodovinarji se bojda strinjajo, da so grbi nastali šele v 12. stoletju. Kako ga je Samo uporabljal 400 let preden je bil izumljen?