Enako bi moral ti plačat, če te infarkt - kaj pa si jedel preveč mastnega, pa če te kovid udari plačaj - kaj pa nisi nosil maske, pa če ti spodrsne in se polomiš - plačaj, kaj pa si imal slabe čevlje....Po pravem bi morali biti pa tako, da čeha se reši, potem pa dejansko račun za storitev, ali pa se sam spravi s hriba, ali pa računaj na dobre ljudi.
pa do konca življena kredit za reševanje, pa zaradi mene hodi ti gor v plavutkah 2x na leto. Nerabi bit nobenega člena, nobenga pravila.
Po tej logiki so bili tudi sužnji svobodni - so se samo morali držat takratnih sužnjelastniških zakonov.Če je zate svoboda ka dršiš zakone in pravila potem verjetno ne . "Balkancem" je res težko v teh časih.
SlovenAci spet izivajo.
Poglej priponko 38451
Samo to je naš problem, ker še vedno ne poznamo/sprejemamo pojma osebne odgovornosti, ne pa problem Čeha.ja, pa veš zakaj to tako rata čež čas (še vedno huje bo do zloma sistema enkrat v prihodnosti).... ker je folk fsekan in ni več zdrave pameti in za nič nebi bil več posameznik odgovoren, vse je kolektivna krivda, vse je na koncu na plečih države....
Primer enga čeha ki gre v hribe....ker je zdravo pamet pozabil v Brnu je prišel z opankami, seveda se mu po veliki verjetno nekaj naredil, spet zaradi zdrave pameti, ker pač misli da je izlet v skale, kot da gre v lokalni biljard klub. Potem sledi reševanje, helikopter bolnica... na koncu vsi to plačamo , samo čeh ne (četudi piše na papirju da bi mogoče moral skasirat).. in potem se napiše kup pravil, pa členov pa kazni, da kao do tega ne bo prihajalo...seveda dostikrat se potem kaznuje marginalca, ki nima veze s tem....recimo pastir ki je v opankah na planini... taki jih potem nafuka.
Po pravem bi morali biti pa tako, da čeha se reši, potem pa dejansko račun za storitev, ali pa se sam spravi s hriba, ali pa računaj na dobre ljudi.
pa do konca življena kredit za reševanje, pa zaradi mene hodi ti gor v plavutkah 2x na leto. Nerabi bit nobenega člena, nobenga pravila.
Samo to je naš problem, ker še vedno ne poznamo/sprejemamo pojma osebne odgovornosti, ne pa problem Čeha.
Burek miting.
Tako je. Čeh nam samo pokaže v praksi kaj je na stvari. Spet, na naš račun
Po tej logiki so bili tudi sužnji svobodni - so se samo morali držat takratnih sužnjelastniških zakonov.
Enako bi moral ti plačat, če te infarkt - kaj pa si jedel preveč mastnega, pa če te kovid udari plačaj - kaj pa nisi nosil maske, pa če ti spodrsne in se polomiš - plačaj, kaj pa si imal slabe čevlje....
Tako je.ti si obvezno zdravstveno zavarovan (pnfarkt), čeh pa ni zavarovan za helikopterski prevoz v Sloveniji...
Čeh je zavarovan enako kot si ti ali pa jaz. In vsi imamo evropsko kartico zavarovanja.ti si obvezno zdravstveno zavarovan (pnfarkt), čeh pa ni zavarovan za helikopterski prevoz v Sloveniji...
Potem naj bo za vse enako. Naj računajo tudi tebi, ko te bo infarkt ali korona (si jedel mastno, nisi nosil maske) in tudi, če boš z avtom zletel v jarek (si vozil prehitro)Tako je.
Enako kot alpinisti, ki gredo plezat v Himalajo.
Se točno ve koliko stane helikopterski prevoz, če ga bodo potrebovali in mislim, da te brez ustreznega zavarovanja, za primer potrebe po helikopterskem prevozu, niti ne spustijo zraven oz., če nisi zavarovan se mora nekdo "javiti", da bo to plačal.
Nič ni zastonj. Razen pri butastih Slovencih, seveda.
Ni res....evropska kartica ne pokrije helikopterskega prevoza v tujini....si pa pokrit za vse ostalo kar je nujno...Čeh je zavarovan enako kot si ti ali pa jaz. In vsi imamo evropsko kartico zavarovanja.
Potem naj ga pa na roko dol nesejo, če zavarovanje ne krije.Ni res....evropska kartica ne pokrije helikopterskega prevoza v tujini....si pa pokrit za vse ostalo kar je nujno...
Kjer si pa tega izkopal? Akter je kot kaže na svobodi in bluzi dalje. Je pa tako spisan članek, da sem kako vrstico mislil, da je Ličina tisti, ki je delal.
ja tudi jaz sem bil za sekundo že zmeden.Kjer si pa tega izkopal? Akter je kot kaže na svobodi in bluzi dalje. Je pa tako spisan članek, da sem kako vrstico mislil, da je Ličina tisti, ki je delal.