best buy laptop za 500€

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Mulcu, ki gre jeseni na faks je potrebno kupit za pisanko laptopa
bonk.gif

Budget max 500€. Kaj kupit, da bo imel čim več od njega?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Jaz sem za fotra pravkar nabavil tole v leclercu (sem dal 640€ in dobil nazaj na kartico 150€, ki sem jih naslednjič porabil za hrano & stuff):
Prednost nakupa v Leclercu je da dobiš zraven licenčne Win 7.
asus.jpg

Večina ostalih v tem razredu ima predpotopne komponente od procesorja do ramov.
Ta pa ima zelo dobre komponente za ok denar:

15.6'' 1366 x 768 HD LED
Intel Core i3-330M 2.13GHz, 3MB Cache
3GB DDR3 1066MHz
320GB 5400rpm
ATI Radeon HD5470 512MB DDR3
Vgrajeni Altec Lansing zvočniki
Priključki:
3 x USB 2.0
1 x RJ-45
1 x HDMI
1 x VGA
2 x Audio

Če pa boš raje piratiziral, pa ga lahko kupiš tudi brez Win7:
http://www.ceneje.si/racunalni...56_-_CX0019CF42

Kaj boljšega nisem našel nikjer na netu, pa sem sigruno vse parkrat prečesal po dolgem in počež.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Moj zadnji stavek se je seveda nanašal na Slovenijo in ne na cel svet.
grin1.gif

Čeprav tale, ki si ga ti našel ima manj rama, manj diska in slabšo grafično.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pa procesor je 19% hitrejši.

Tistih 1GB RAM-a pa dobiš skoraj za 10 EUR.

Disk je res večji. Če je teh 70 GB odločilnih, pač je. Modela za 320 GB nisem načel. Mogoče celo imajo.

Aja, Windows Pro ima tale.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Relax... intelove integrirane grafične so bile vedno za en k... in sem sklepal, da je še vedno tako. Se posipam s pepelom. če sem brcnil v temo.

__X__

Pripravnik
9. sep 2009
160
0
16
Maribor
Za mulca bi predlagal model brez OS, saj bo Win lahko dobil zastonj na faxu, tačas pa naj gor teče linux.
Naj si ogleda kakšnega MSIja , kjer dobiš dosti za solidno ceno.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Zato ker je HP konstanto na prvem mestu na vseh lestvicah,ki merijo odstotek pokvarjenih prenosnikov glede na št. prodanih.

Meni se je leto dni po nakupu začel tako pregrevat, da sem moral celo ohišje razrezat, da se ohladi toliko, da se ne vsuva zaradi pregrevanja.
Kolega je mesec dni nazaj kupil novega pa mu je drugi dan crknil lcd. Pa še bi lahko našteval... pač je tako da z nakupom HPja samo iščeš težave.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Jst bom tko reku odvisno kake si sreče pri nakupu prenosnika od HP ali druge znamke...Mam Kolega ki ma HP prenosnik že dobre 3 leta pa mu dela super brez težav...

Kar se tiče sreče pri nakupu..jst ne gledam znamko lahko je nabolša ki nima tolk procentov pokvarljivosti pa lih lahko meni cirkne...tko da lih ne bi dajal merila glede na znamko...

Aja dej mi link do te lestvice..;)

Nazadnje urejeno:

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Eno so raziskave, drugo pa osebne izkušnje. Sam imam novo Toshibo, pa mi je pred tremi tedni po slabe pol leta guznu disk. Po servisu se pa tudi ne obnaša kaj bolj lepo...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Ja statistike kažejo izkušnje večine in večje kot je število vključenih bolj blizu so cifre dejanskim.
V tej temi bomo težko prišli do nekega merodajnega zaključka, pa tudi če vsi člani alterja ki imajo prenosnika napišejo kakšne so njihove izkušnje.
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
HP ima precej mogočih in tudi nemogočih konfiguracij svojih laptopov, to je recimo meni všeč.

5 let nazaj je samo HP imal opcijo AMDja+ATija (ki je bil bolj zmogljiv, manj požrešen in cenejši kot intel) v poslovnih serijah. Še najboljše od vsega pa da je to ponujal brez OSja (oz. s free dosom).

Danes na trgu ni kaj drugače, samo HP ima neke bolj eksotične konfiuracije, ki sicer niso mainstream so pa solidne in predvsem z najboljšim price/performace.

O kvarljivosti pa; ko govorimo o laptopih do 1000EUR imajo več ali manj vsi enake sestavne dele, do 500EUR celo enaka ohišja. Kako to da nekateri bolj crkujejo kot drugi?!
tongue-1.gif
Pa okoli sebe poznam vsaj 10 ljudi s HPji pa nikomur ni nič kritičnega crknilo (klasične napake so pa CD enota, disk, ...) torej statistično gledano nisem nikjer zaznal da je HP slab oz. zanič.