Berlusconi prepovedal kebab!

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jaz tudi nimam nič proti kebabarjem, je kebab 10x bolj zdrav kot pohano meso in pomfri v povprečni slo gostilni.

Povprečen kebab ima 1000 kalorij.

Ne, povprečen kebab ima okoli 500 kCal. Pa sej če logično razmisliš, ne more met kebab jurja kalorij, če je v večini not zelenjava pa žemljica je tudi popečena na žaru brez maščobe... Kaki dunajski pa pomfri pa je verjetno že blizu jurja.

edit: Pa še teh 500kCal dosežeš, če si daš not vse možne omake. Jaz pa mam not npr. samo kečap, pa redko jogurt.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ja, saj omake niso tako nedolžna reč glede kalorij
grims-1.gif

Da ima Big Mac dobrih 500 kalorij ... nekam velika cifra se mi zdi za tisto presuho meso.
tongue-1.gif
Bolje ne probati kakega horsa (ja, slovenska reč, kdo bi si mislil), če daš notri vse omake, po mojem dosežeš jurja ali pa jurja pa pol.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Nekaj o kalorijah

krožnik testenin vsebuje 400 kcal - z njimi bi lahko na 100 stopinj segreli 4 litre vode;
2 tortici imata toliko energije, kolikor je 60 vatna žarnica porabi v treh urah gorenja;
če pa bi avto hranili s hamburgerji, bi jih za 100 prevoženih kilometrov potrebovali približno 150.

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.057
837
113
Ravno vceraj sem bil na kosilu pri kitajcu, na vecerji pa pri turku
smile-1.gif
Po doglem casu sem si privosco junk-food.
Ampak döner je bil pa 1A. Švabski-Turki majo najbolse kebabe, to kaj v MB dela šiptar je bledi priblizek pravemu döneru.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ja, saj omake niso tako nedolžna reč glede kalorij
grims-1.gif

Da ima Big Mac dobrih 500 kalorij ... nekam velika cifra se mi zdi za tisto presuho meso.
tongue-1.gif
Bolje ne probati kakega horsa (ja, slovenska reč, kdo bi si mislil), če daš notri vse omake, po mojem dosežeš jurja ali pa jurja pa pol.
BigMac
big.png

Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Ne, povprečen kebab ima okoli 500 kCal. Pa sej če logično razmisliš, ne more met kebab jurja kalorij, če je v večini not zelenjava pa žemljica je tudi popečena na žaru brez maščobe... Kaki dunajski pa pomfri pa je verjetno že blizu jurja.

edit: Pa še teh 500kCal dosežeš, če si daš not vse možne omake. Jaz pa mam not npr. samo kečap, pa redko jogurt.

10 dag kebap mesa ima sodeč po netu cca. 260 kalorij. Povprečen kebab pa od 600 (800) do 1200 kalorij, odvisno od dodatko, velikosti porcije, itd... O 1000 kalorijah sem prejšnji teden slišal na dveh radiih ter v enem časopisu. Če je pa manj, pa tok boljše, če pa ne...BMK, jedel ga bom vseeno. Je super - piščančja jufka.
cheer.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hja... s temi kalorijami je tko, da ko enkrat daš zreven vse dressinge pa te hece, se hitro naberejo. Sem v Mc'D. pojedel tudi že 1800kcal, pa se mi sploh ni zdelo nevemkaj. Pač lačen sem bil, poj sem pa ugotovil, da sem pospravil budget kalorij za cel dan
rolleyes-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
O.K tale junk food je res k.urc, v 5-ih minutah imaš kalorij še pa še preveč. Koliko kalorij pa dejansko porabi človek v 24urah, ob predpostavki, da nič ne športaš, samo služba, recimo pisarna, seks in ostala vsakdanja opravila? nekje sem bral da 2500 ženske pa 2000kcal. Je to res?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jst se redim od že ob 1500 kalorij 1 obrok na dan pa še kaka sladka pijača.

Če bi pa požrl 2000 + kcal pa jih razdelu na 6 ali 7 obrokov se pa nebi redil....poznam iz prakse....jebena presnova.
crazy1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Če ne ve, da je Obama afro-american, se mu tudi za ene turčine ne sanja.
Torej blodnje nekoga, ki je po nesreči na oblasti.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz včeraj na TV nisem slišal nič o berlusconiju kot prvo...

Drugače se pa zgražam in res sprašujem, kak drek kuhajo italjani, da se bojijo konkurence. Sicer pa tudi italjanska kuhinja ni tolk narodna, kot se nekaterim zdi.

Zgražajo se tudi gastronomi in to tudi taki, kateri bi "profitirali" od tega.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj vem to, največji kalorijski "hec" V McD je premium solata s piščancem. Saj sama po sebi je še kar nizkokalorična, ampak če zraven dobiš še dva pakelca italijanskega preliva (kar pripada zraven-brez pa ni bohvekaj), se Big Mac po kalorijah skrije.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Italijani razen pice pač nimajo junk fooda - pa še ta prazaprav ni junk food. Po moje so tujci naredili nekaj, kar italijanski gostinci ne znajo oz. nočejo - hitrost od naročila do postrežbe (kdor je jedel v njihovih gostilnicah, že ve). Tako so začeli tujci prevzemati stranke in je seveda šlo to nekaterim v nos.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Italijani razen pice pač nimajo junk fooda - pa še ta prazaprav ni junk food. Po moje so tujci naredili nekaj, kar italijanski gostinci ne znajo oz. nočejo - hitrost od naročila do postrežbe (kdor je jedel v njihovih gostilnicah, že ve). Tako so začeli tujci prevzemati stranke in je seveda šlo to nekaterim v nos.

Pa saj Italjani nimajo slabe kuhinje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ne, kuhinja je odlična, sploh južna, ampak je pa počasna. Še na AutoGrillu pogrevajo sendviče precej dlje kot pri nam.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Vsekakor jaz podpiram Berulsconija naj nabavlajo tile Turki,Kitajci surovine pri njih.
Bodo vsaj Italjani vedeli kaj jejo.