Mal bosa bo tale o 20-ih urah igranja. Mogoče so bili fizično prisotni 20 ur, nikakor pa niso igral 20 ur, ker je to neizvedljivo. Kar se tiče banda ali pa dj-ja, je čisto odvisna tudi regija, kjer je poroka. Žal je tako (kot pri vsaki stvari), da bolj, ko so poroke v večjih mestih, bolj se tudi zahteva uveljavljene bande ali pa dj-je. V ruralnih območjih in po vaseh, je na tem bistveno manj poudarka. In tudi budget za poroko je bistveno manjši v povprečju, če se gre za poroko v Ljubljani ali npr. v Novi gorici, kot pa naprimer za poroko v Vačah ali pa Malečniku, kot si omenil (kraja sta naključno izbrana, da ne bo napadov slučajno). Razlika je tudi v številu svatov, cene menuja, vsebine menuja, pijače, ambienta, dekoracije, fotografov, snemalcev, poročnih albumov,... eni obleke najemajo, drugi jih kupujejo, eni najemajo celotne hotele, da lahko prespijo,... skratka veliko različnih zahtev in običajev. Konec koncev se vidi razlika tudi v izplenu, če se prodaja nevestin šopek ali pa podvezica ( razlika je tudi nekaj desetkratna). In zato je potrebno razumeti, da eni si lahko privoščijo band za nekaj tisočakov, eni pa pač povprečnega dj-ja za 400-500 € ali pa celo manj. Nekateri imajo na porokah varuške za otroke in fante, ki parkirajo vozila svatom, nekateri najemajo avtobuse za svate. Ljudlje so si različni, njihove zahteve pa ravno tako. Bil sem že na takih in drugačnih porokah, vseh pa je bilo preko sto zaenkrat. Vse kar sem želel povedati je, da mladoporočenci v zadnjih letih večkrat najamejo dj-ja kot pa band. Nemalokrat pa tudi oboje naenkrat. Vse je odvisno od financ, največ pa od zahtev mladoporočencev. Se strinjam, da ga čez dober band ni, vendar dober band je pregrešno drag, vsak si pa naredi svojo kalkulacijo. Za razliko v ceni med dobrim bandom in dobrim dj-jem, lahko mladoporočenca povabita z lahkoto še 40-50 dodatnih svatov naprimer, pa bo skupen znesek popolnoma enak. Bi bilo pa skrajno neumno trditi, da nek "no name" band, igra bolje, kot originalne zasedbe. Sam sem mogoče profesionalno deformiran, vendar bi določeni bandi, ki sem jih imel možnost slišat na porokah, morali plačati svatom, za vso mučenje, ki so jim ga priredili skozi poročni večer. Pa še nekaj drži kot pribito. O okusih se ne razpravlja.