Beljenje sobe

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Pozdravljeni!
Odločil sem se,da bom prebelil sobo z jupol citro. Ker so se delale pikice plesni, sem prej z namenskim odstranjevalcem lotil plesni. Nato pa, da bom prebelil celo sobo z jupol citro. No, eno rundo sem dal že čez, sam me pa moti, ker je sedaj cela soba lisasta?? Sam zdej ne vem, a sem kaj delal narobe, al je to vidno samo sedaj, ko se barva še ni čisto posušila? Pa še druga stvar, kako se lotit knaufa? Na enem delu, ko sem potegnil z valjčkom mi je kar do golega potegnilo dol še prešnjo barvo... :eek::mad:
Kaj mi svetujete?

lp

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Pa tudi s knaufa se ne bo luščilo, če boš prebarval, pustil da se 100% posuši in še le nato ponovno šel gor. Če valjčkaš po še mokrem delu, se ti začne na valjček lepit.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
914
77
28
Če se ti lušči prejšnja barva potem očitno ni prijela na podlago tako kot bi se morala. Pred barvanjem premaži z akrilno emulzijo

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Emulzija ne bo palila, isto bo ob nanosu emulzije stara barva ostala na valjcku. Verjetno bo to luscenje kar posledica vlage.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Očitno je bilo nekoč opravljeno slabo. Špohtel in gas, z vlažno cunjo brisat zidove in pokitat. Nato brušenje, če nisi Alter dec :p, emulzija in belež.

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Hvala za odgovore :cool:
Zgleda, da je res glavni problem vlaga. Zaenkrat sem tko naredil, da sem šel samo 1x čez in bom drugo rundo na knaufu spustu. Je pa res, da tam k se je do živga oluščilo se vidi barvna razlika (temna podlaga).