Begunje aka "gorenjske toplice"

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Za tiste ki ne veste za kaj se gre, v Begunjah na Gorenjskem je stavba za oddih ala Polje v LJ
smile-1.gif

da skratim, znanca so mi hospitalizirali
hysterical-1.gif

zanima pa me, kaj hudiča počnejo tam gor? Gledajo TV? Jih drilajo cel dan? Za jest valda majo..pa so vseh sort norci na kupu ali so ločeni po vzrokih prihoda? Suicidal tendences kam pridejo?....amm, a majo res une usnjene jakne, ki se zadaj zapnejo?

Pač še nisem bil gor, pa me zanima, če kdaj zaidem tja
smile-1.gif

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Citat:
mm, a majo res une usnjene jakne, ki se zadaj zapnejo?
kakor je meni bilo povedano iz strani terapevtke v Lj. tega že nekaj časa ne uporabljajo več, kakor tudi ne elektrošokov
smile-1.gif

So pa ločeni glede na težave katere imajo...
Imajo pa terapije, pogovore, telovadbo..... Dobijo tablete in seveda hrano...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Hrana je ful dobra ne resno res je dobra
tongue-1.gif

Čisto na vrhu (če so še je že dolg časa od tega kar sem bil 10 dni tam ...psihični šok spomin na prometno nesrečo po domače vsega o nesreči sem se spomnil pa je bilo malo preveč v tistih parih sekundah) uni ta pravi usekanci
stupid-1.gif
dokler jih ne popredalčkajo, ker jih dost fejka.
Pa dost jih je samomorilcev (ženske so drugje) eni so res izvirni
hysterical-1.gif

In ti ne hodijo ven razen če so pridni in jim dohtar dovoli in se malo sprehodijo po parku s sestro.
Pa vsak dan pogovori v družbi sestre z propafolom al kaj je že da te v 10 sekundah zaspiš za backup pa še ena gorila.
Drugače je pa ful dolgočasno 3/4 časa nič ne počneš al gledaš televizijo al pa se sliniš, če te nafilajo z pomirjevali.
Aja pa na WCjih ni vrat niti WC krtačke. Pa na oknih so rešetke znotraj in zunaj... vrata imajo okrogle kljuke.
Pa lahko greš prisilno ali na lastno pobudo... si pa lahko največ 10 let notri.
Potem imaš še alkoholike eni so res kriza in so ko zombiji...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
A na lastno pobudo lahko koristim njihove usluge?
smile-1.gif
Rečem da mam fobijo in tko?

Sam da ni pol mal težje nazaj ven pridet
grin1.gif

Za kolk folka pa je ta resort? Pa zaposlenih ful?

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Pridi k nam v Tržič...sej si že slišov, razlika med Begunjami in Tržičem je ta, da je Tržič odprtega tipa
evil.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Sem bil pred časom večkrat pri vas
wink-1.gif

Edino vandalizma sem opazil prekomerno...grafiti po telovadnicah raznih OŠ...drugač pa ni blo panike. Čudake pa povsod najdeš.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.343
7.420
113
No v polju se nasilne bolnike recimo s pasovi priveze na posteljo. Transport prisilno hospitaliziranih pa obicajno poteka z uporabo prisilnih sredstev policije in s spremstvom policistov. Torej lisice/vezice in ne prisilni jopiči.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Citat:
mm, a majo res une usnjene jakne, ki se zadaj zapnejo?
kakor je meni bilo povedano iz strani terapevtke v Lj. tega že nekaj časa ne uporabljajo več, kakor tudi ne elektrošokov
smile-1.gif

So pa ločeni glede na težave katere imajo...
Imajo pa terapije, pogovore, telovadbo..... Dobijo tablete in seveda hrano...

Ti pa veliko veš...
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.343
7.420
113
Elektrošoki so pa v sloveniji prepovedani in se bolnike vozi na terapije v zagreb. Sicer pa so s tem zdravili in ni spadalo v kategorijo prisilnih jopičev.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Begunje, Polje - saj je skoraj isto. Samo da kakšne extra primere pač obravnavajo v polju. Pa danes ni nekih posebnih prisilnih jopičev in tega, ker danes je toliko pomirjeval na trgu da se vse s tem uštima.

Imaš pa take pasove ki se privežejo na posteljo in na pacienta, tako da se lahko obrača, samo ustati nemore iz postelje.

Ločeni pa niso glede bolezni ampak glede "stopnje" bolezni in pa spol. Pač imaš oddelke zaprtega tipa in odprtega tipa, nekje imajo prost izhod iz oddelka, nekje pa so zaprti na oddelku, tam je kar hudo delati.

Ni pa to tako kot vsi mislite, tam je veliko stresa, anksioznosti, paničnih motenj... imaš sprostitvene vaje, pogovore bla bla tega je veliko. Ni vsak ki gre v begunje takoj prihopat.

Alkoholikov pa ni veliko, ker zavarovalnica taka zdravljenja vedno manj plačuje.

Še koga kaj zanima?
smile-1.gif