bedaki na cesti

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.079
2.793
113
Ne predstavljam si, kako je Panda bila nasproti vozeča... če pa ima poškodovan levi bok. Meni je nekako realna razlaga, da je Panda nenadoma začela zavijati levo, v trenutku, ko jo je motorist prehiteval.. Podoben primer je imel kolega v Kragujevcu, ko se je en čiča na štiripasovnici odločil polkrožno obrniti... mu je šel z motorjem v bok... Edit: sem šel gledati še ostale fotke... kaj pa, če se je Panda umikala motoristu, ki je prehiteval v škarje ali pa ga je potegnilo čez sredinsko črto...?
Ali pa, kot so že rekli, je bil avto v ovinku na svojem pasu, motor pa ovinka ni izdelal in je pač priletel v bok. Še posebej, če se je avto poskušal izogniti trčenju in zavil v smer iz cestišča.

• Všeč mi je
Reactions: Apollo8 in motofrik

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.612
193
63
Ne predstavljam si, kako je Panda bila nasproti vozeča... če pa ima poškodovan levi bok. Meni je nekako realna razlaga, da je Panda nenadoma začela zavijati levo, v trenutku, ko jo je motorist prehiteval.. Podoben primer je imel kolega v Kragujevcu, ko se je en čiča na štiripasovnici odločil polkrožno obrniti... mu je šel z motorjem v bok... Edit: sem šel gledati še ostale fotke... kaj pa, če se je Panda umikala motoristu, ki je prehiteval v škarje ali pa ga je potegnilo čez sredinsko črto...?
Po slikah sodec je verjetno tudi bilo tako, da je Panda levo na makedam zavijalo v trenutku, ko je pripeljal motorist. Po sledeh je videti, da ga je pri avtu zaneslo desno in je motorist z levim bokom trcil ob levi bok avta

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.518
1.012
113
tam ko se terc po tori rola
Pa kaj je ljudem..? Prej se približujem vstopu v krožišče, cca 100 metrov spredaj pelje ena teta, upočasni in se ...ustavi pred krožiščem, povsem praznim.... ustavim za njo, vidim nikogar za volanom, sklonjena... je iz torbe jemala telefon.... 50 metrov naprej pa avtobusna postaja...

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.377
4.828
113
In kaj imajo veze dobro skriti policaji in varnost na cestah?
Nič, ker po novem imajo itak obvezne še odsevne jopiče in jih vidiš na 1km daleč oz. če meri iz žive meje ga vidiš prej, kot on tebe nacentrira. V praksi bi se pa folk bolj pazil (bolj upošteval omejitve) če bi policisti delovali v kamuflažnih kombinezonih. KAr se mene tiče je ok če je policija državljanom "prijazen" organ, samo malo "represije" pa nebi škodilo v teh primerih. Sploh ti radarski maratoni ko vnaprej napovejo kje/kdaj bodo so totalno šli iz smernic. Folk je včasih celo vozil 30 na 50 omejitve, sedaj ko se ve vnaprej kje bo kontrola pa vsi povsod divjajo razen mimo policistov se za vsak slučaj 30 peljejo ... (če so kje statistični podatki na voljo, me prav zanima koliko "uspeha" imajo take akcije)

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.079
2.793
113
Pa kaj je ljudem..? Prej se približujem vstopu v krožišče, cca 100 metrov spredaj pelje ena teta, upočasni in se ...ustavi pred krožiščem, povsem praznim.... ustavim za njo, vidim nikogar za volanom, sklonjena... je iz torbe jemala telefon.... 50 metrov naprej pa avtobusna postaja...
Ne vem. Sem pa včeraj vozil za eno avstrijko, ki se je v vsakem rondoju (ene 3 ali 4 so bili dokler sem vozil za njo) znotraj ustavila in spuščala naprej vključujoča vozila iz ostalih krakov. Oni niso hoteli speljati (logično, ker nimajo prednosti), mi smo pa trobili zadaj. Pa je ni spametovalo.

V Avstrjiji nimajo rondojev?

• Wow
Reactions: motofrik

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.377
4.828
113
Ne vem. Sem pa včeraj vozil za eno avstrijko, ki se je v vsakem rondoju (ene 3 ali 4 so bili dokler sem vozil za njo) znotraj ustavila in spuščala naprej vključujoča vozila iz ostalih krakov. Oni niso hoteli speljati (logično, ker nimajo prednosti), mi smo pa trobili zadaj. Pa je ni spametovalo.

V Avstrjiji nimajo rondojev?
V avstriji imajo samo rondoje, pa še te so imeli preden so pri nas sploh prvega zgradili (mislim da pri žalah). So pa imeli v avstriji še "desno pravilo" in je imelo prednost vozilo ki vstopa (desni ima prednost), tako da ni nelogično da se kakšen star avstrijec/avstrijka vozi "narobe". Isto je bilo v italiji in se tudi pri nas kakšen italjan s tisto oranžno talbico še vedno narobe vozi.

Pri nas ko so postavili prvi rondo oz. vsaj tomačevo kot "osnovo" je CPP vedno striktno prednost dajal vozilu ki je v krožišču (nelogično z "desnim pravilom").

• Všeč mi je
Reactions: delavec44

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.079
2.793
113
Z desnim pravilom je nelogično, je pa logično s prednostno cesto. Verjetno je tako kot je danes tudi pretočnost boljša.

Pa verjetno tudi pri njih že dolgo let ni več tega pravila in posledično potem tudi doma narobe vozijo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.946
18.593
113
Anekdota tajm:
Mnogo let nazaj je zaradi finančnih težav v obliki dolgov do države kolega imel svoj avto pisan name, uporabljal pa ga je seveda sam. In se tako tip vozi iz Litije proti Ljubljani ter v Dolu pri LJ dohiti en avto, mu malo sledi, prideta do rondoja. Pozna nočna ura, cesta (in seveda tudi rondo) prazna, avto pred njim ustavi, kolega, smotan u 3PM, ni sledil dogajanju in se mu rahlo zaleti v rit. Tako rahlo, da je bila edina poškodba počen okvirček za tablico. Iz avta spredaj ven uleti neka ženska, ki začne kolegu na polno utrujat, kolega stopi ven in (a sem že povedal da je smotan u 3PM?) jo nekaj časa posluša nato pa ji prbije šamar, jo nadere kaj se ima za ustavljat pred praznim rondojem, se vsede v avto in odpelje novim bedarijam naproti. Ženska si zapomni registrsko, pokliče policijo in kar naenkrat se moram po telefonu zagovarjat fotru, ki ga je zanimalo kaj mi špila v glavi da zdaj me doma išče policija zaradi povzročitve prometne nesreče, napada na osebo ter pobega s kraja nesreče. Takrat sem namreč še živel doma a sem kot bolj nočne sorte tič pač bluzil nekje naokoli. Aja situacijo sem pa rešil tako, da sem policaju, ki me je iskal, povedal kako je z uporabo tega vozila ter mu dal podatke in kontakt do dejanskega voznika in povzročitelja, le-tega sem pa tudi obvestil, da lahko pričakuje klic s policije saj sva imela dogovor, da v primeru kakršnegakoli sranja le-tega mirno preusmerim nanj. Matr je blo fajn (not). Danes se to sliši veliko bolj zabavno.

• Všeč mi je
Reactions: Car in Hanzi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.967
10.438
113
Po slikah sodec je verjetno tudi bilo tako, da je Panda levo na makedam zavijalo v trenutku, ko je pripeljal motorist. Po sledeh je videti, da ga je pri avtu zaneslo desno in je motorist z levim bokom trcil ob levi bok avta
Uradno je objavljeno kdo je vozil v katero smer. Ti sledi ugotavljas iz slik, nekdo ki mu je to sluzba pa je opravil ogled kraja prometne nesrece, kraj poslikal, premeril in poskeniral. Nato je PR sluzba obvestila medije kaj se je zgodilo, medijo pa so iz tega obvestila naredili novice.

Nekaj dni kasneje pa iz slik ugotavljate da se je avto peljal v drugi smeri :valjamse: :valjamse: :valjamse:

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: irCAR81 in sajkek

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.612
193
63
Uradno je objavljeno kdo je vozil v katero smer. Ti sledi ugotavljas iz slik, nekdo ki mu je to sluzba pa je opravil ogled kraja prometne nesrece, kraj poslikal, premeril in poskeniral. Nato je PR sluzba obvestila medije kaj se je zgodilo, medijo pa so iz tega obvestila naredili novice.

Nekaj dni kasneje pa iz slik ugotavljate da se je avto peljal v drugi smeri :valjamse: :valjamse: :valjamse:
Jaz sem odgovoril prejsnjemu, ki je komentiral sliko, kaj se s slike da razbrati na uc, ne kaksna je uradna razlaga. Glede na to, da sem vsakodnevno prisoten na nesrecah je pa dostikrat cudneje, kakor slike kazejo :)

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.946
18.593
113
V industrinski coni Trzin nekomu sicer relativno močan suv ne potegne v manjši klanec :valjamse::bonk:

IMG-3ce2b38ef8a3c549422cedb413f4313c-V.jpg