bedaki na cesti

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.053
1.658
113
Daj svojo razlago, kaj čakaš?
Kritizirati je najlažje.

Vedeževanje je v domeni drugih akterjev.
Ugotovljeno je bilo, da je voznik motornega kolesa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. 23-letni voznik motornega kolesa je na kraju nesreče umrl, 19-letni sopotnik na motornem kolesu in dva udeleženca v osebnem avtomobilu, pa so utrpeli telesne poškodbe.

Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in do prihoda reševalcev NMP oskrbeli tri poškodovane osebe, ena pa je preminula. Poškodovane osebe so reševalci prepeljali v SB Murska Sobota.

• Žalosti me
Reactions: Garfildd

henkl

Majstr
18. nov 2019
618
383
63
Ob prihodu v UKC Ljubljana je bilo stanje nekdanjega smučarskega skakalca zelo hudo, toda kot poročajo Slovenske novice, naj bi se zdaj že nekoliko izboljšalo. Policija je ugotovila, da je Robert Kranjec kolo vozil pod vplivom alkohola, tako da zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov policisti zoper Kranjca vodijo prekrškovni postopek. Alkotest je sicer pokazal 1,19 mg alkohola na liter izdihanega zraka, kar ustreza približno 2,5 promila alkohola v krvi.

• Wow
  • Haha
Reactions: sajkek in jonny77

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.053
1.658
113
Pozabil napisati vir:

In še mal več slik:

Drugače je pa tu malo nazaj proti Radgoni zelo znana avtooptika. Kjer je precej dolga ravnina.

Letos so mi na tej relaciji ze 3 kamikaze priletele po moji strani ceste v "nepgreledni" ovinek.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.369
4.822
113
Ob prihodu v UKC Ljubljana je bilo stanje nekdanjega smučarskega skakalca zelo hudo, toda kot poročajo Slovenske novice, naj bi se zdaj že nekoliko izboljšalo. Policija je ugotovila, da je Robert Kranjec kolo vozil pod vplivom alkohola, tako da zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov policisti zoper Kranjca vodijo prekrškovni postopek. Alkotest je sicer pokazal 1,19 mg alkohola na liter izdihanega zraka, kar ustreza približno 2,5 promila alkohola v krvi.
To je za starega skakalca normalna doza. Ne vem kaj so začeli zadnje čase komplicirat s tem alkoholom. V času Nikenena tud en ni skakal trezen ... če bi takrat merili alkoholiziranost namesto dresov pod 2.5 promila sploh nebi bila opcija it na letalnico.

Da smo še malo ontopic, od vseh glavnih športov je edino FIA prepovedala alkohol ko so ugotovili da (predvsem skandinavski = finski) dirkači vozijo nonstop pod dozo. Prepovedal so ga uradno zaradi varnosti, neuradno pa zato ker si pod dozo enostavno hitrejši (doping). Prepovedan je mislim da še v strelstvu (mirna roka pa to), v vseh ostalih športnih discipilnah si lahko mrtvo pijan pa se to ne šteje kot doping.

jello

Guru
22. sep 2008
11.272
4.445
113
Kranjec je bil posebnež ravno po tem da se je striktno držal brez alko, tudi izven sezone, čeprav je skakal v bolj "nikenen" cajtih kot so danes.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.369
4.822
113
Kranjec je bil posebnež ravno po tem da se je striktno držal brez alko, tudi izven sezone, čeprav je skakal v bolj "nikenen" cajtih kot so danes.
Glede na to da sem imel kolega/sošolca v tem "fohu" in se je vežbal v skokih s kranjcem in peterko poznam precej drugačne zgodbe. Ne bom pa sedaj trdil, da so ga popival vsi enako, vsekakor pa je bil večji del "skokov" precej na "tekočem" v teh generacijah (v času nikenena pa itak).

jello

Guru
22. sep 2008
11.272
4.445
113
Glede na to da sem imel kolega/sošolca v tem "fohu" in se je vežbal v skokih s kranjcem in peterko poznam precej drugačne zgodbe. Ne bom pa sedaj trdil, da so ga popival vsi enako, vsekakor pa je bil večji del "skokov" precej na "tekočem" v teh generacijah (v času nikenena pa itak).
Vsak je imel nekoga v skokih, ki je vedel da tam brez alko ne gre, če ga ni imel pa je dokaz dobil v primožu za šankom. Danes si kot trezen skakalec težko posebnež. Kranjec je bil takrat ravno to.

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.369
4.822
113
No če smo ontopic, poškodoval se je z biciklom ... vem da je od vedno imel rad tudi motorje in si jih je nekaj konkretnih tudi lastil, tako da vsaj tu je imel srečo da je izbral manj nevarno prevozno sredstvo, drugače bi bil že na "drugačni" strani črne kronike.

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.363
5.995
113
Mislim, da precej bluzite s temi poznanstvi.
Presneto dvomim, da si z minimalno alkohola v krvi sposoben športnega dosežka, ki sodi med 100 najboljših na svetu v poljubni disciplini. Alkohol daje človeku sicer moč v glavi, ne pa tudi v mišicah, ki je potrebna za vrhunski rezultat v skokih. Razen tega so tukaj še intenzivna doping testiranja, kjer je alkohol zlahka odkriti.

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.376
11.123
113
To je za starega skakalca normalna doza. Ne vem kaj so začeli zadnje čase komplicirat s tem alkoholom. V času Nikenena tud en ni skakal trezen ... če bi takrat merili alkoholiziranost namesto dresov pod 2.5 promila sploh nebi bila opcija it na letalnico.

Da smo še malo ontopic, od vseh glavnih športov je edino FIA prepovedala alkohol ko so ugotovili da (predvsem skandinavski = finski) dirkači vozijo nonstop pod dozo. Prepovedal so ga uradno zaradi varnosti, neuradno pa zato ker si pod dozo enostavno hitrejši (doping). Prepovedan je mislim da še v strelstvu (mirna roka pa to), v vseh ostalih športnih discipilnah si lahko mrtvo pijan pa se to ne šteje kot doping.
Padel je s kolesom....

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.469
6.775
113
Ugotovljeno je bilo, da je voznik motornega kolesa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil. 23-letni voznik motornega kolesa je na kraju nesreče umrl, 19-letni sopotnik na motornem kolesu in dva udeleženca v osebnem avtomobilu, pa so utrpeli telesne poškodbe.

Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in do prihoda reševalcev NMP oskrbeli tri poškodovane osebe, ena pa je preminula. Poškodovane osebe so reševalci prepeljali v SB Murska Sobota.
Kako je lahko trčil v nasproti vozeč avto, če ima le-ta prve luči in vse ostalo spredaj nepoškodovano (na ravnem odseku ceste) ?

Na sliki se vidijo na avtu samo poškodbe na levi strani pri A stebričku, nad blatnikom in vratih voznika.

Če bi motorist avto samo oplazil po voznikovi strani, bi na avtu odletelo ogledalo in črta bi bila po celem boku, tu vidimo nekaj čisto drugega.

Slika:

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.369
4.822
113
Mislim, da precej bluzite s temi poznanstvi.
Presneto dvomim, da si z minimalno alkohola v krvi sposoben športnega dosežka, ki sodi med 100 najboljših na svetu v poljubni disciplini. Alkohol daje človeku sicer moč v glavi, ne pa tudi v mišicah, ki je potrebna za vrhunski rezultat v skokih. Razen tega so tukaj še intenzivna doping testiranja, kjer je alkohol zlahka odkriti.
Je kar klasika v določenih športih da si pod alko dopingom, pa kot sem rekel alkohol ni nikjer uradno priznan kot doping razen tam kjer dejansko pomaga. Pri večini športov ti alkohola v krvi ne smejo izmeriti med doping kontrolo, in "govorice" da gredo skakalci na rampo "pod vplivom" niso samo govorice. Verjamem da je tega danes manj ali nič, samo 20 let+ nazaj je bila pa kar stalnica.

Verjetno danes ne moreš bit vrhunski skakalec/letalec če nonstop piješ (nikenen generacija) ker je negativen vpliv alkohola na telo precej visok, je pa po drugi strani ravno pri skakalcih alko čisto priročen dodatek. Alkohol kot kemična sestavina povzroča v telesu dehidracijo (izgubljaš vodo, nižja masa), poveča občutek evforije oz. zmanjša občutek za strah ... in pognat se s planice v dolino in vlečt do konca je eden od klasičnih primerov kjer alkohol v določeni meji je (lahko) pozitiven doping.

(poleg avtomobiizma kjer je alkohol prepovedan je tudi strelstvo .... in se točno ve zakaj, ker je alkohol mišični relaksant in ti omogoča da imaš "mirno roko". Kar je bila včasih tudi klasika za kirurške posege => viski/konjak pred posegom je bila ustaljena medicinska praksa še v jugi, kaj šele prej ...)

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.053
1.658
113
Kako je lahko trčil v nasproti vozeč avto, če ima le-ta prve luči in vse ostalo spredaj nepoškodovano (na ravnem odseku ceste) ?

Na sliki se vidijo na avtu samo poškodbe na levi strani pri A stebričku, nad blatnikom in vratih voznika.

Če bi motorist avto samo oplazil po voznikovi strani, bi na avtu odletelo ogledalo in črta bi bila po celem boku, tu vidimo nekaj čisto drugega.

Slika:
Cesta tukaj ni ravna sem prej napisal da je dolga ravnica malo nazaj pol pa gre v rahel levi ovinek in nato v tega desnega - gledano iz GR. In tu je omejitev 50 ker so poleg hiše in je kar nepregledno za kakšne višje hitrosti...

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.517
1.011
113
tam ko se terc po tori rola

Slika:
Ne predstavljam si, kako je Panda bila nasproti vozeča... če pa ima poškodovan levi bok. Meni je nekako realna razlaga, da je Panda nenadoma začela zavijati levo, v trenutku, ko jo je motorist prehiteval.. Podoben primer je imel kolega v Kragujevcu, ko se je en čiča na štiripasovnici odločil polkrožno obrniti... mu je šel z motorjem v bok... Edit: sem šel gledati še ostale fotke... kaj pa, če se je Panda umikala motoristu, ki je prehiteval v škarje ali pa ga je potegnilo čez sredinsko črto...?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.569
1.552
113
Cesta tukaj ni ravna sem prej napisal da je dolga ravnica malo nazaj pol pa gre v rahel levi ovinek in nato v tega desnega - gledano iz GR. In tu je omejitev 50 ker so poleg hiše in je kar nepregledno za kakšne višje hitrosti...
Na tem delu je z razlogom omejitev 50. Ni prvi in zal tudi ne zadnji, ki je umrl v tistem delu ceste. Vsi ki sem tam vozijo vedo kako nevarni odsek je to, pa enih se kar ni izucilo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
8.053
1.658
113
Ja najbolj znana crna tocka na tej relaciji je mislim da elblov klanec. Samo sem videl da od zadnje smrtne nesrece ima policija kar redno kontrole tam.
Pa dobro skrito mesto majo.