bedaki na cesti

sad

Guru
24. avg 2007
22.381
11.165
113
Več kot 10km zastoj zaradi dveh bedakov, ki nista imela varnostne razdalje:
IMG_7821.jpeg

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.231
2.257
113
Kaj pa 2 bedaka danes, ki sta šla kontra po AC?

asteliks

Majstr
5. mar 2013
1.453
101
63

Ja itak. Vikend šoferji na cesto, pa delat klobasarije.

jello

Guru
22. sep 2008
10.859
4.178
113
Ježek help. Razdrto, roštiljamo na prehitevalnem, varnostna razdalja in hitrost sta 0, tabla pravi da je pred nami 30 km mečkačev, ki jim je nujno treba povedat da mora biti povprečna večja od 0 če želimo biti jutri zjutraj v LJ.

• Všeč mi je
Reactions: Corvette

erikson

Guru
25. avg 2007
24.022
7.672
113
Je kar pestro danes zvečer proti Ljubljani. Pri Uncu je označena tudi megla.

A1, Koper - Ljubljana, počivališče Ravbarkomanda - priključek Dragomer v smeri Ljubljane, območje zastojev, zamuda: 36 min, dolžina: 27 km.

Že pred nesrečo so na primorski avtocesti med Razdrtim in Brezovico proti Ljubljani na posameznih odsekih poročali o zastojih, zamuda je bila kar okoli ene ure, ob sedmih je čas vožnje iz Kopra do Ljubljane skoraj dve uri (v nasprotno smer pa 55 minut). Pred sedmo je prišlo še do dveh prometnih nesreč, kot je razvidno iz zemljevida, je do ene prišlo v koloni pred prvo nesrečo, do druge pa kmalu potem, ko se promet sprosti.

erikson

Guru
25. avg 2007
24.022
7.672
113
Pravilno vozeči voznik je v bolnišnici umrl.

Generalna policijska uprava poroča, da se je v nedeljo ob 18.43 v Mirni Peči zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Kot so zapisali, je 23-letna voznica osebnega vozila zaradi vožnje po napačni strani vozišča trčila v nasproti vozeče osebno vozilo, v katerem je bil 88-letni voznik. Moški je zaradi hudih poškodb v bolnišnici umrl.

• Žalosti me
Reactions: luciano

jezek

Guru
24. jul 2008
4.875
2.114
113
Ok, bom spremljal naslednje dni, pa da vidimo kako stoji teorija o 22.9., najbolj prometno neobremenjenem dnevu v letu.....in ce je bila danasnja povprecna hitrost (92kmh) na relaciji Mb-Lj izjema....

dask

Majstr
21. sep 2023
716
819
93
Kamero spredaj in zadaj, in naj 'dokazuje' svoje.

120e ti je dal za kaj ?

Da se vozi pol metra za tabo mu nisi omenil ?
Klic na 113, poveš tablice in lokacijo, ter se narediš prestrašenega.
Kazen je bila za prehitro vožnjo... Sem mu omenil zaritno vožnjo, zato sem pa dobil še nagradno pihanje. Na klic na 113 nisem pomislil, je pa rešitev. Bodo moral dobit po p..., da se jim pristriže krila. Se je pa tudi meni to zgodilo mimo Celja, tko da zgleda je v tem rajonu en prepotentnež.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.875
2.114
113
Kar izvoli ce se ti da. Ze 20 let delam z vec sodelavci, ki se dnevno vozijo iz Mb ali dlje. Ne vem ce kdo zamudi vec kot 2x na leto. Poleg tega cel gastro segment dnevno preči kuro po vseh diagonalah, pa se redko kdaj koga čaka na sestankih.... Je treba znat vozit ocitno. Verjamem pa, da nihce od teh, ne vozi 80 ali manj, pa tudi omejitev vecina ne spoštuje kaj dosti. To je pač cena za take življenjske odločitve (kraj bivanj, kraj sluzbe, vrsta posla....).

sad

Guru
24. avg 2007
22.381
11.165
113
Te pa mi razloži, kak se vi taki alter nadvozniki vozite nad omejitvami po AC, kjer je 10+ km zastoj.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.303
193
63
Celje
Kar izvoli ce se ti da. Ze 20 let delam z vec sodelavci, ki se dnevno vozijo iz Mb ali dlje. Ne vem ce kdo zamudi vec kot 2x na leto. Poleg tega cel gastro segment dnevno preči kuro po vseh diagonalah, pa se redko kdaj koga čaka na sestankih.... Je treba znat vozit ocitno. Verjamem pa, da nihce od teh, ne vozi 80 ali manj, pa tudi omejitev vecina ne spoštuje kaj dosti. To je pač cena za take življenjske odločitve (kraj bivanj, kraj sluzbe, vrsta posla....).
Saj razumeš, da ni problem takrat, kadar je AC prazna in lahko voziš (najmanj) z najvišjo dovoljeno hitrostjo? Problem je takrat, ko na poti v LJ obstojiš pri Blagovici ali pa še prej. Takrat ti še takšno znanje vožnje in stotine konjev, ki čakajo na ukaz tvoje desne noge ne pomagajo.

Rešitve, o katerih se pogovarjamo, se ne nanašajo na situacije, ko je AC prazna. Takrat seveda ni nobenemu v interesu vozit 80 ali manj. Nanašajo se na zgoraj omenjeno situacijo, ko ves ta pleh obstoji. In takrat, hočeš ali nočeš priznati, DARS-ova logika omejevanja hitrosti predstavlja rešitev. Ampak to deluje, če naberemo dovolj veliko kritično maso ljudi, ki to upoštevajo. Dokler je ne, bomo pač čakali v nesmiselnih kolonah.

To, kolikokrat nekdo zamudi na sestanek ni preveč relevanten podatek. Tudi jaz zelo zelo redko zamudim kamorkoli. Kar pa ne spremeni dejstva, da (pre)velik del življenja posvetim čiliranju na AC...