Tm so že uber gorenci, to težko kaj dopoveš al pa se zmenišKapitalna neumnost je tale cesta, sploh ko koruza zraste. Na navečji "ravnini v dolini" so naredili ravno prav ovinkasto cesto med njivami čeprav bi jo lahko čisto BP ravno potegnili. Naredili so tako, da slučajno kakšen kmet nebi bil preveč prikrajšan za 1m2 parcele. In takih prehitevanj na tej relaciji v obeh smereh sam vidim redno in čedno in tudi sam včasih v te ovinke prehitevam, ker preglednost je ok in če veš do kje imaš oprijem v zavoju ni problem. So pa velikokrat tam po polju ostanki kolesnic in kdaj celo kakšeen avto, na žalost so tam tudi "poslednji spomini" nekaterih, pred kratkim recimo 2 motorista, točno istem msetu kot ta renault. Sam sem v živo že 3x videl kako je nekdo odletel iz ceste na tej relaciji (1. sneg, 2. poledica, 3. naliv).
Če se to dogaja redno ni krivda samo na bedakih na cesti ampak tudi na bedakih ki upravljajo cesto. Da bi se v sklopu ceste kaj spremenilo zadnjih 20 let nisem opazil, bedakov je pa vedno več in posledično jih bo vedno več umiralo.
Pisan pogledam pa smo zmenen.Tm so že uber gorenci, to težko kaj dopoveš al pa se zmeniš
Seveda, ker v neoregledne ovinke naredimo crtkano crto, po ravnini pa polno crto.V zadnjih dveh tednih sem vlekel prikolico od Vinice do LJ, šel z avtom do Jezerskega in s kolesom čez Vršič-Predel-Trbiž in do izhodišča. Presenečen, da ni več mrtvih, vključno z mano. Sploh ne razumem več, kaj se ljudem plete v glavi. Prehitevanje v nepregledne ovinke, čez polno črto, v naseljih, nestrpnost, ko se vozi po omejitvi. Nikjer nobenega nadzora.
Nič ne bluzim. Sem rekel da ga podpiram? Ne, samo danes.se.delate svetohlinske namesto da bi bili veseli da ni bilo nobenih žrtev. Poba se je umiril vsaj po pisanju sodeč, kolesarju se tudi ni nič zgodilo in to je to.Kaj pa ti bluziš? Mulc je naredil kapitalno neumnost, ki bi koga lahko stala življenje, recimo njega in deklico, če bi prišel nasproti šlepar. Lekcijo pa dvomim, da je dojel. Takole debilno ogrožanje sebe in drugih je nesprejemljivo, ne glede na leta.
To je en od razlogov, da jaz vedno peš hodim po levi strani ceste, ker v tem primeru vidiš, kaj ti gre nasproti, če hodiš po desni, si prepuščen vozniku, ki prihaja od zadaj. Pa čeprav je to protizakonito.![]()
Nič svetohlinske. Prehitevanje (po leviNič ne bluzim. Sem rekel da ga podpiram? Ne, samo danes.se.delate svetohlinske namesto da bi bili veseli da ni bilo nobenih žrtev. Poba se je umiril vsaj po pisanju sodeč, kolesarju se tudi ni nič zgodilo in to je to.
Aljaoman, ne kolesarji vsaj pri nas kjer je cesta speljana pač skozi hosto v veliki večini vozijo po celi širini kot da je njihova enako pešci. Tako da je klamfaj tja v tri dni