bedaki na cesti

sad

Guru
24. avg 2007
21.967
10.668
113
Po podatkih policije je bilo območje zaradi cestne avtomobilistične prireditve zaprto za javni promet. Do zapore in reditelja se je pripeljal 31-letni voznik, ki navodil in prepovedi reditelja ni upošteval, obvil cestno zaporo in zapeljal naprej.

Kako je to možno, da niso reditelji takoj javili in zaustavili promet na dirki ter poklicali policiste?
PS: Se strinjam z vsemi komentarji zgoraj, tako da ne opravičujem tega bedaka.

• Haha
Reactions: aljoman

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.260
-1.408
63
A nisi bil nikoli na rejliju? Od klica in intervencije je koliko? Minuta, dve, pet? Takrat je kršitelj že daleč.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.279
167
63
Celje
Sreča za pijančka, da je naletel "le" na enega od avtomobilov organizatorja in ne na dejansko posadko. Verjetno bi imel malo manj sreče, kot tale spodaj pred nekaj leti...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.510
4.386
113
Pa tu vmes ob trasi imaš en kup dovoznih cest in hiš in BP se da prit na cesto če hočeš. Sicer dajo redarja načeloma povsod, ampak glede na "plačilo" je tisti redar največkrat večji pjanček, kot tale idiot ki se je mimo tiščal. Zaleteli so se pa vanj (baje) zanalašč, tako da spet kdo je večji idiot je tu relativno.

Aja reli se je normalno nadaljeval do prihoda policije, ki je potem merila in izvajala zaporo kot normalno, zato so ga bili prisiljeni odpovedat (in baje, spet baje, so si tudi policisti malo skočil v lase zaradi konflikta interesov).

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.002
2.060
113
Saj to je pametno, da se spremljevalno vozilo namerno poči v njega, da mu prepreči nadaljno vožnjo kjer bi vanj lahko priletel tekmovalec.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.510
4.386
113
Sej baje ni bilo tekmovalcev takrat na progi, prvi brzinc se je končal in ob 20h se je začel naslednji brzinc. Ta je vskočil vmes. In naslednji brzinc se tudi je začel, dokler ni policija se prišla praskat po glavi (a CPP velja na zaprti cesti? a so odstranjeni "dokazi" s strani organizatorjev zločin ali ne? a je za nesrečo kriv tisti ki krši zaporo ali tisti ki se zanalašč v njega po nasprotni strani ceste zaleti? Skratka same težke dileme ...), in so vse skupaj odpovedali.

Pod črto čisto možno da je človek samo hotel po edini poti domov, ker je bil sit vsega in mu ni bilo logično da vmes med dvema dirkama ne more do doma. Daleč da ga zagovarjam, samo širši kontekst je treba vseeno videt.

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.002
2.060
113
OK.

Saj navadno ob takih zaporah je policija že zraven. Ali preveč projeciram iz lokalnih kolesarskih dirk?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.510
4.386
113
So zraven jasno. Samo "tam" je relativno, start ter cilj teh dirk je v "rovtah" v druge "rovte". Policijska patrulja je pa v centru "mesta", kar je (ob zaprti cesti zaradi relija) 1h stran.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.260
-1.408
63
A ti si ze bil na rejliju ? Kako zgledajo te zapore cest, me zanima kako je "obvozil". Ali dajo samo znak na sredo pa zravn reditelj stoji, al s trakom zaprejo cel pas ipd.
Tako je, večkrat sem bil.
V nedeljo, v Kropi sta bila recimo dva redarja ob cesti, z avtom je bilo možno priti mimo, če si ignoriral znak in redarja.

• Všeč mi je
Reactions: Gatto

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.892
8.364
113
Sej baje ni bilo tekmovalcev takrat na progi, prvi brzinc se je končal in ob 20h se je začel naslednji brzinc. Ta je vskočil vmes. In naslednji brzinc se tudi je začel, dokler ni policija se prišla praskat po glavi (a CPP velja na zaprti cesti? a so odstranjeni "dokazi" s strani organizatorjev zločin ali ne? a je za nesrečo kriv tisti ki krši zaporo ali tisti ki se zanalašč v njega po nasprotni strani ceste zaleti? Skratka same težke dileme ...), in so vse skupaj odpovedali.

Pod črto čisto možno da je človek samo hotel po edini poti domov, ker je bil sit vsega in mu ni bilo logično da vmes med dvema dirkama ne more do doma. Daleč da ga zagovarjam, samo širši kontekst je treba vseeno videt.
Problem je ker ti osnovnega konteksta ne poznas in pol tvoj “sirsi” popolnoma skrene.

nihce ni bil v dilemi, zadeva se obravnava kot kaznivo dejanje in del obravnave kaznivega dejanja je preiskovalno dejanje “ogled kraja kaznivega dejanja”. In to je potrebno opravit. Ker bo na sodiscu potrebno predstavit dokaze.
Seveda lahko sodisce enostavno poklice tebe, bos v 5 min razlozil kaj in kako in bomo davkoplacevalci prihranili stroske postopkov.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.510
4.386
113
Po zapisniku seveda je tako kot ti praviš, sej drugega videl nisi. V praksi je pa ugotavljanje kaj se je zgodilo in kaj naredit trajalo 1h in bilo interno zelo burno (možno da je tudi o tem zapisnik, samo je interen in deponiran nekje na PP Š. loka oz. PU kranj).

Mene seveda ni bilo zraven zato se ni končalo v 5 min, ampak sem vsaj dovolj blizu da imam več virov informacij, ki pa pravijo približno enako.

• Haha

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.892
8.364
113
Po zapisniku seveda je tako kot ti praviš, sej drugega videl nisi. V praksi je pa ugotavljanje kaj se je zgodilo in kaj naredit trajalo 1h in bilo interno zelo burno (možno da je tudi o tem zapisnik, samo je interen in deponiran nekje na PP Š. loka oz. PU kranj).

Mene seveda ni bilo zraven zato se ni končalo v 5 min, ampak sem vsaj dovolj blizu da imam več virov informacij, ki pa pravijo približno enako.
V tej vehementnosti te je odnesla teza da sem jaz s tem seznanjen preko zapisnika (katerega tocno ze?). Pa temu ni tako. In v izogib dvomom kdo je kaj storil, rekel, opozoril, (karkoli vezano na dogodek obravnavan s strani policije) se vse belezi in komunikacija snema. Tudi kadar pride do dvomov kako nekaj obravnavat je vzpostavljen sistem “staresin”, ki (ce je potrebno) pridejo tudi na kraj. Najprej iz enote ki obravnava, nato iz uprave, lahko pa tudi iz sektorja krim policije. In OKC vestno belezi kdo je kako navodilo ali mnenje dal.

In glede na to da je slo za zaprt prireditven prostor se lahko organizator vozi po katerikoli strani ceste zeli.

• Všeč mi je
Reactions: Corvette

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.293
770
113
tu in tam

Ti me že dolgo spominjaš na umetno inteligenco, ki je zdaj tako popularna--nabereš info z več koncev in jih nato sestaviš v odgovor, ni pa nujno, da vse drži oz, je resnica, kaj si povedal.:p

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.510
4.386
113
V tej vehementnosti te je odnesla teza da sem jaz s tem seznanjen preko zapisnika (katerega tocno ze?). Pa temu ni tako. In v izogib dvomom kdo je kaj storil, rekel, opozoril, (karkoli vezano na dogodek obravnavan s strani policije) se vse belezi in komunikacija snema. Tudi kadar pride do dvomov kako nekaj obravnavat je vzpostavljen sistem “staresin”, ki (ce je potrebno) pridejo tudi na kraj. Najprej iz enote ki obravnava, nato iz uprave, lahko pa tudi iz sektorja krim policije. In OKC vestno belezi kdo je kako navodilo ali mnenje dal.

In glede na to da je slo za zaprt prireditven prostor se lahko organizator vozi po katerikoli strani ceste zeli.
Organizator je tudi zadolžen da zagotovi varnost in celo kazensko odgovarja če jo ne. Zagotovo mora bit v elaboratu oz. t.i. oceni tveganja vpisan tudi tak dogodek in sem 100% da niso ravnali po pravilih. Vsaj na star/cilj ravnini se ponavadi odpira promet za vsakim vozilom z ograjami za vsakega posebej oz. je zagotovljeno t.i. mehansko zavarovanje. Da nekdo pride mimo tega pomeni da nekdo ni upošteval navodil ali pa da ni bilo mehanskih ovir (tudi vsak reli avto po prihodu v cilj če ne nadaljuje do servisnega mesta oz. je to mesto znotraj varovanega območja se načeloma "plombira", ker je bilo en kup primerov ko so ravno s takimi vozili potem šli "kontra" prometu). Skratka tu je bil en velik zaje... na strani organizatorjev, to da so ga potem na silo izrinili s ceste je pa tudi kaznivo dejanje "per se". Tako da daleč od tega da je šlo samo za "ogrožanje varnosti", je še kup sistemskih napak zadaj.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.510
4.386
113
Ti me že dolgo spominjaš na umetno inteligenco, ki je zdaj tako popularna--nabereš info z več koncev in jih nato sestaviš v odgovor, ni pa nujno, da vse drži oz, je resnica, kaj si povedal.:p
Plus ti dam da prepoznaš "naše" kraje, minus pa da nisi omenil (ali pa ne veš) da trasa kjer je bil "neljub" dogodek ni tam kje je fotka od vseh novic! ;)

P.S. včeraj sem dal del trase relija skozi kot vsak teden, in zapeljal polnoletnega 4wd "korejca" ki ti je znan na max. skozi par ovinkov. Na AT gumah pri 30C je občutek dejansko skoraj kot na dirkališču.

• Všeč mi je

Gatto

Guru
19. jul 2007
19.293
770
113
tu in tam
Plus ti dam da prepoznaš "naše" kraje, minus pa da nisi omenil (ali pa ne veš) da trasa kjer je bil "neljub" dogodek ni tam kje je fotka od vseh novic! ;)

P.S. včeraj sem dal del trase relija skozi kot vsak teden, in zapeljal polnoletnega 4wd "korejca" ki ti je znan na max. skozi par ovinkov. Na AT gumah pri 30C je občutek dejansko skoraj kot na dirkališču.
Seveda poznam kraje, že dolgo se "potepam" tam pa še kje drugje... za mesto dogodka pa seveda ne vem, nisem spremljal.
Tucson, santa fe ali kaj drugega?;)