bedaki na cesti

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.809
1.939
113
Kje točno? Tepanje proti Lj zgleda ogromno prostora. Imaš gmaps link?

Meni sta še vedno najbolj smotana 2 v Kopru kjer je kratek pospeševalni pas hkrati izvoz iz AC. Poleti jih pa še zapirajo zaradi gužve. Zgleda je prenevarno.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.809
1.939
113
Samo če je ovira začasno zaradi gradbišča, bi morala biti tudi omejitev na AC tam 60. Vsaj po navadi je tako.

Včasih dajo pa tudi stop znak in pač stojiš na koncu uvoznega kolikor ga je, dokler ni frej.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.199
730
113
tam je trenutno 80 omejitev.
mene tut čudi tak kratek pospesevalni pas.
bo pa od vikenda dalje verjetno kaj drugace, ker nodo zapirali pasove.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

javr

Guru
6. dec 2011
1.970
1.152
113
danes imam isto traso oz. podobno. Zreče - LJ. Do kam naj grem po stari cesti da se izognem temu uvozu ? Dramlje?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.667
5.259
113
Danes se režim na avtocesti tako ali tako spremeni in glej, kaj bo odprto in kaki zastoji bodo. Iz Zreč proti Lj v trenutnih razmerah nima smisla voziti do Tepanja. Greš po magistralki do Celja, 20 - 25 minut.
Uvoz Slovenske Konjice je zaradi del tak že nekaj časa. Če se ne držiš nekomu preveč za ritjo in tako sam odločaš o sebi, ni tako strašno. Je pa mogoče treba na polno pohoditi. Tam, kjer ti je jasno, če boš lahko prišel pred tovornjak, večina avtov ne bi smela imeti težav pospešiti iz 40 ali 50 km/h do 90 +, če je prestava prava in pedal do konca pritisnjen.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

ahmed

Majstr
23. sep 2007
2.508
117
63
Slovenske Konjice, uvoz na avtocesto v smer LJ: smrtno nevarno. Prekratek pospeševalni pas ki se na koncu konča z oviro na cesti (a je to postavljal isti genij kot betonski zid na koncu pristajalne steze kamor se je zaletel avion, vsi mrtvi) kjer imaš izbiro ali divje zaviranje da se ne zaletiš v oviro, ali pa loterija s prenizko hitrostjo zaviti levo na vozni pas; izbral sem drugo, najbrž me je tovornjakar za menoj preklel v vseh jezikih ki jih pozna, drugih posledic, na srečo, ni bilo
V LA(Usa) baje sploh ne poznajo pospesevalnih, mas par metrov (nism bil, povedala frendica), ob konicah pa niti luknje za levo ne najdes ker ne poznajo varnostne razdalje. Kdo kaj vec ve, kako to sploh funkcionira ?

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.809
1.939
113
V LA(Usa) baje sploh ne poznajo pospesevalnih, mas par metrov (nism bil, povedala frendica), ob konicah pa niti luknje za levo ne najdes ker ne poznajo varnostne razdalje. Kdo kaj vec ve, kako to sploh funkcionira ?

Kolikor se jaz spomnim ne rabiš pospeševalnega, ker se priključek spremeni v en dodaten pas na AC (teh je pa itak več kot pri nas). To je v mestih.
Na podeželju je pa res samo par metrov.

javr

Guru
6. dec 2011
1.970
1.152
113
Greš po magistralki do Celja, 20 - 25 minut.
vidim zdaj na večjem ekranu, ja, da ne bi nič pridobil če bi šel na Dramlje. Si moram zrihtat tablico, na telefonu qrc kaj vidim. Sem že bil na poti da grem spet kar na Sl.Konjice in na avtocesto, pa slučajno slišim po radiu zastoj Sl.Bistrica proti LJ, potovalni čas se podaljša za 1 uro (na telefonu ni bilo videti kakšne rdeče črte ki ponavadi označuje zastoj); obrnem in grem po stari cesti za CE. Je pa zanimivo da maps.google.com na računalniku vodi Zreče-Frankolovo-Celje-LJ, na telefonu pa vztrajno rine na AC preko Sl.Konjic, čeprav je ta pot 2 min oz. 7 km daljša .

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.379
11.401
113
kod Džej-Zija
Če so razmere na cestah normalne, se hodi v Zreče in Ljubljane preko Sl. Konjic, ker je večina AC, iz Tepanja do Konjic je komaj kaj navadne ceste, potem si pa že v Zrečah. Če greš preko Celja, se pa kar dobro drajsaš najprej do Vojnika, potem pa čez Frankolovo (precej ovinkov) do Stranic in potem Zreč. Komur je udobje in hitrost na prvem mestu, bi šel na Konjice.

Corvette

Majstr
6. nov 2008
443
316
63
A še kdo opaža, da se je prav nemarno razpasel fenomen dolgih luči ponoči na AC? jebeštrga pa take premije od avtov, če jim dela samo avtomatsko prižiganje dolgih, ne pa tudi ugašanje, kljub blendanju ... :jezen:

Drugo, kaj pa opažam, je, da na pospeševalnem pasu najbolj znajo pospešit ... avtošole.

Piton

Guru
11. apr 2022
1.819
-118
113
A še kdo opaža, da se je prav nemarno razpasel fenomen dolgih luči ponoči na AC? jebeštrga pa take premije od avtov, če jim dela samo avtomatsko prižiganje dolgih, ne pa tudi ugašanje, kljub blendanju ... :jezen:

Drugo, kaj pa opažam, je, da na pospeševalnem pasu najbolj znajo pospešit ... avtošole.
umakn se s prehitevalnega, pa bojo nehal

jezek

Guru
24. jul 2008
4.018
1.733
113
Ne vem, jaz se ne dotikam vec obvolanske. Ce ti kaj ni vsec, pisi na bajriše motorwerke, ali pa reno hq francuska.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.809
1.939
113
Ne vem, jaz se ne dotikam vec obvolanske. Ce ti kaj ni vsec, pisi na bajriše motorwerke, ali pa reno hq francuska.

Pač izklopiš avtomatiko na AC. Imaš v navodilih: Vendar BMW poudarja, da je sistem zasnovan kot pomoč vozniku, ki ima vedno možnost in dolžnost, da po potrebi preglasi sistem in prilagodi osvetlitev glede na dejanske razmere na cesti.

Chatko pravi:
Avtomatika pogosto ne zazna nasproti vozečih vozil na drugi strani ločilne ograje (še posebej če je ločilni pas širok ali z zaraščeno ograjo).
Posledično lahko dolge luči ostanejo vključene, kar slepi nasproti vozeče voznike – čeprav so fizično ločeni, to ni varno in je v nasprotju s cestnoprometnimi pravili.

Zakon (ZPrCP) pravi, da mora voznik ponoči uporabljati dolge luči, razen če bi s tem slepil druge udeležence. Ni izjeme glede ločilne ograje – če koga slepiš, jih moraš znižati.

Če veš, da tvoj avto ne zaznava nasproti vozečih na AC, je odgovornost še vedno tvoja, da ročno izklopiš dolge luči, ko pridejo nasproti vozila – tudi na drugi strani.