bedaki na cesti

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.397
6.987
113
Zakaj? Plačano dobijo ravno tako. Polnilne postaje so tako ali tako morali sami postavljati, da so dobili selling point (sicer bi kupil avto kjer greš lahko samo 150km v eno smer, v izjemah lahko na poti napolniš v 8 urah), ne zato, ker bi to počeli iz dobre volje.

A si predstavljaš, da bi v fosilnem svetu lahko tankal Toyoto samo na Petrolu, Vag na MOL, KIA na Agip...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.047
6.901
113
pri taščici
Sicer pa moja ena moja dopustniška izkusnja s teslino polnilnico.
Ajd, dajte naftarji sliko pumpe kjer boste imeli na izbiro toliko praznih tocilnih mest.

Priponke

• IMG_20240703_054909.jpg
    IMG_20240703_054909.jpg
    1,6 MB · Ogledi: 53
  • Ljubezen
Reactions: Rekreacija

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
107
63
Ker ne živimo v idealnem svetu je to daleč od renice.

1. razen nekih long range modelov je realni doseg 200-300km, odvisno od letnega časa
Nekak tak doseg je imela moja impreza wrx sti neodvisno od letnega časa, rabla je zamenjavo turbine in par malenkosti, da je šla prbližn tko kot tesla.
Pa še vsi so me grdo gledal in žugal, če sm jo zahodu (razn par avtomehanikov in ena punca iz vasi)
Z ostalimi točkami se pa strinjam.

• Všeč mi je
Reactions: disc

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.397
6.987
113
Šla v ravni črti?

Pa daj parkrat pohoditi teslo da boš imel ta blazni pospešek. Ne boš niti 200km več dosega imel. Večina električarjev vozi za šleparji kot so to včasih počeli vozniki Cliotov 2.

Pa če že primerjaš jabolke z hruškami. Pojdi krog čez Rakitno. Ne rabiš wrx, lahko že mx5 vzameš, pa boš nekje v Begunjah čakal teslo, da se prikaže.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.746
2.588
113
Sicer pa moja ena moja dopustniška izkusnja s teslino polnilnico.
Ajd, dajte naftarji sliko pumpe kjer boste imeli na izbiro toliko praznih tocilnih mest.
Zakaj so el polnilne lokacije tako velike? Zato ker ponudniki vejo, kako je sranje!
Si ti videl na bencinski kdaj tako gnečo kot tu na el polnenju?
Si kdaj nafilal z 500km vožnje v 5 min?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.510
5.054
113
Za to prepucavanje sicer imamo neko drugo temo, ki je več ne berem ...
Če politika želi izvesti neko spremembo, bi morala vlagati in še vlagati v infrastrukturo. Subvencije za posameznike so stran vržen denar. Zakaj imamo staro infrastrukturo vso v celoti državno (železnica, ceste), novo pa v celoti zasebno (mobilna omrežja, resne polnilnice za električna vozila)? Pri obojem bi bilo smiselno malce mešanja.
Vsaka sprememba prinese tudi nekaj poslabšanja. Ko je nafta zamenjala travo, seno, oves in vodo kot prejšnje gorivo, je bilo tudi veliko problemov. Ni bilo vse idealno, glede nečesa se je šlo tudi na slabše. Tako pač je.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.464
1.923
113
Lol, tile EV haterji so pa kot kaže nova generacija VW haterjev. Spet imajo največ težav tisti ki niso nikoli imeli EV ja (prej VW ja).

disclamer: Vozim dizla.

• Všeč mi je
Reactions: irCAR81