JBL vas javna razsvetljava! Naučite se voziti z lučmi. Na vasi in ostali vukojebini, kar je cela Slovenija , za vas ljubljančane, se že celo življenje vozimo v temi.
Ni javne razsvetljave. Ni. Samo cerkve so osvetljene!
Nauk? V cerkev začni hodit
(fajmoštri bi z veseljem ugasnili osvetlitev, ker ni poceni, a je ne smejo ker 'objekti' morajo biti osvetljeni)....še ena izmed mnogih cvetk 'eko ne razmišljanja'. Nam, kot mulcem, je sicer to prišlo prav, ker smo reflektor obrnili v hrib in imeli nočno smuko
Samo drgač stari..tudi jaz sem praktično 'z vasi', samo pr' nas mamo elektriko. Kje da ti to živiš?
A me še vedno blazno moti da je na
najbolj prometni cesti v državi...tema. Ne ker ne bi bilo razsvetljave (pa še ta je v LED tehnologiji), ampak ker se je en moron odločil, da bo solidaren z mlahavim tičem v hlačah (ne rečem, da bi rekli..ajde..luči bojo gorele od noči do cca 21ih, ko se folk po večini skanta po domovih in nato od 6ih do dneva, ko je jutranja prometna konica...vmesni čas bo zatemnitev. Ko je govora o varnosti, življenjih... tu kretenizem, ne bi smel prevladat. Pač moje mnenje).
In je treba ločit če startaš iz Zg. Lajš proti Selcem, da boš edini na cesti (mogoče od Štihla ta mlad ob 5 minut pred tabo) in boš mogoče srečal dve srni in zajca, da tam res ne rabiš luči, v Selcih bo par junakov žgalo proti Škofja Loki, kjer bo praktično že pol poti razsvetljene, od Škofja Loke bo že strnjena kolona romala proti LJ, kjer bo spet praktično že vse osvetljeno, potem pa ko cela Slovenija pritisne in gnete na Lj obvoznico (vključno s tem, ki je šatartal z Zg. Lajš).. je pa v temi.
Meni to deluje kot da bi bilo 30 jurjev folka na stadionu in bi prišlo do neke izredne situacije, in bi vsi pritisnili na zasilne izhode...takrat jim pa lepo ugasneš luči in rečeš,..jebite se, vrata so tamle. Šparamo.