bedaki na cesti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.557
6.641
113
pri taščici
ribicija
Promet stejejo 500m stran vsako leto najbrz (povozne zanke na regionalki, moja ocena 5k vozil dnevno).
Nacrtuje se obvoznica(ze desetletja) , na javni razgrnitvi sem podal pripombo glede tega ker v nacrtu je bil ta odcep ze izven obvoznice, pa sem skoraj prepričan da ne bo upostevana.
V x letih po pripombi nisem dobil se nobenega odgovora.
Odcep je za cca 40-50 his, solo, vrtec, cerkev

krko

Guru
5. sep 2010
2.672
1.386
113
Hanzi

PDLP za 2021

Zajeta slika.PNG

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Tole mene dejansko bega. Ugasneš razsvetljavo in varnost se ne poslabša. Torej, ko bodo (če bodo) vključili nazaj se varnost ne bo izboljšala.
Potem lahko na novih odsekih privarčujemo z elektrifikacijo, tako, da je sploh ne vgrajujejmo. Dobrodošli v 21. st.

Kar se ugašanja luči a obvoznici tiče...ena najbolj prometnih cest v državi je v temi, ker so Darsovci kao solidarni (s kom vraga že?) in so pogasili luči. Zraven vse vzporedne ceste in cestice (sploh na severnem delu, kjer so le te dvignjene), skoraj brez prometa razsvetljene kot Vegas. Čez celo zimo bo koliko 'prihranka'...20 jurjev? Za solze točit ob gledanju prispevka na popularnih tv.jih.
(zadaj pa politično kadrovanje, ropanje, plenjenje, kupovanje zadev, ki se ne uporabljajo..letijo pa milijoni ven)...ampak (!)...obvoznica je v temi! Mi smo za Ukrajino, smo proti Covidu in še neki...ammm, samo se je listek zgubil, kjer je to pisalo (vsi z nasmeški pred kamerami).

Corvette

Majstr
6. nov 2008
417
280
63
Govori se, da bo tudi Kranj solidarnostno ugasnil vso javno razsvetljavo v nočnem času, le famozno turbo križišče na Primskovem bodo pustili vklopljeno, ker je tako zlobiral nek "mirsi" iz internetov.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
JBL vas javna razsvetljava! Naučite se voziti z lučmi. Na vasi in ostali vukojebini, kar je cela Slovenija , za vas ljubljančane, se že celo življenje vozimo v temi.
Ni javne razsvetljave. Ni. Samo cerkve so osvetljene!

Nauk? V cerkev začni hodit :evil: :nazdravje:

(fajmoštri bi z veseljem ugasnili osvetlitev, ker ni poceni, a je ne smejo ker 'objekti' morajo biti osvetljeni)....še ena izmed mnogih cvetk 'eko ne razmišljanja'. Nam, kot mulcem, je sicer to prišlo prav, ker smo reflektor obrnili v hrib in imeli nočno smuko :aplauz::cheer:

Samo drgač stari..tudi jaz sem praktično 'z vasi', samo pr' nas mamo elektriko. Kje da ti to živiš?
A me še vedno blazno moti da je na najbolj prometni cesti v državi...tema. Ne ker ne bi bilo razsvetljave (pa še ta je v LED tehnologiji), ampak ker se je en moron odločil, da bo solidaren z mlahavim tičem v hlačah (ne rečem, da bi rekli..ajde..luči bojo gorele od noči do cca 21ih, ko se folk po večini skanta po domovih in nato od 6ih do dneva, ko je jutranja prometna konica...vmesni čas bo zatemnitev. Ko je govora o varnosti, življenjih... tu kretenizem, ne bi smel prevladat. Pač moje mnenje).

In je treba ločit če startaš iz Zg. Lajš proti Selcem, da boš edini na cesti (mogoče od Štihla ta mlad ob 5 minut pred tabo) in boš mogoče srečal dve srni in zajca, da tam res ne rabiš luči, v Selcih bo par junakov žgalo proti Škofja Loki, kjer bo praktično že pol poti razsvetljene, od Škofja Loke bo že strnjena kolona romala proti LJ, kjer bo spet praktično že vse osvetljeno, potem pa ko cela Slovenija pritisne in gnete na Lj obvoznico (vključno s tem, ki je šatartal z Zg. Lajš).. je pa v temi.

Meni to deluje kot da bi bilo 30 jurjev folka na stadionu in bi prišlo do neke izredne situacije, in bi vsi pritisnili na zasilne izhode...takrat jim pa lepo ugasneš luči in rečeš,..jebite se, vrata so tamle. Šparamo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
(fajmoštri bi z veseljem ugasnili osvetlitev, ker ni poceni, a je ne smejo ker 'objekti' morajo biti osvetljeni)....še ena izmed mnogih cvetk 'eko ne razmišljanja'.
Predvidevam, da po večini krajev to razsvetljavo plačujejo občine kot del javne razsvetljave. Župnije zato niso zainteresirane.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Glede na vir, ki ga je dal brane, se jasno vidi, da na avtocesti v Belgiji lučke ne gorijo.

Možno je sicer, da jih (ali so jih v preteklosti) prižigajo ponoči :D

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.360
3.427
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Bedak na cesti

Pred eno uro v Domžalah. Ata pred mano je ustavil pri zeleni luči, nekaj pešcev je šlo čez cesto pri rdeči luči. Ko se je prikazala rdeča za nas, pa je suvereno štartal, kot da semafor ne obstaja. Roko na srce, močno dvomim, da ga je sploh videl....
Rdeča za komuniste pomeni: "NAPREJ!!!"
Sarkazen off...
Je pač tako star, da bi mu bilo potrebno vzeti vozniško... Poznam par takih...