bedaki na cesti

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
781
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Si ga čutil na mehurju da ga ni pametno v krožišču prehitet. Takega je treba na vstopu ali izstopu z ”zaletom” prehitet (ali pa da imaš alter avto z vsaj 200ps) , da niti ne dojame kje si se vzel.
Res da je že daleč pred rondoji omejitev 70 in potem 40, ampak če prej ni prilike ponavadi tukaj prehitevam ljudi ki na 90 omejitev peljejo 60-70 (cesta omogoča hitrosti 150+). mimo znaka 70/40 se običajno da v suhem pripeljati z ”2x”” prekoračeno omejitvijo. In ko nekoga ki varno vozi 70 na uro na 90 omejitev in že zavira za vstop v (pregleden) rondo(kjer je res ”limit” kakšnih 50) prehitiš z njegovo 2x hitrostjo, verjemi da vklopi vse kar je mogoče. Ti si samo (nehomologirano?)hupo. Seveda če te sploh opazi, ker jaz enopasovni rondo zapustim ( v stilu tvojega soudeleženca), preden je on sploh v njega zapeljal.) Imam 4 rondoje do doma (eden sredi polja, kjer sta v 99% uporabljena samo dva izvoza—vožnja naravost)in nekateri se v njihovi okolici obnašajo kot bi bili strojevodja vlakovne kompozicije.

Tukaj ni nobene omejitve 70 km/h... Kmalu za crpalko iz smeri Jeprca proti Medvodam, je obrobljena tabla za naselje, kar pomeni 50 km/h... tik pred kroziscem pa je tabla 40 km/h (sem sel pogledati posnetek od razcepa na Jeprci dalje
smile-1.gif
...

In jaz nisem nic pohupal z "nehomoligrano" trobljo... to je samo v posnetku dodan efekt ladijske troblje
grims-1.gif
...

picolo

Pripravnik
23. maj 2009
287
1
18
loče
Citat:
Uporabnik Robi666 pravi:
Glede na to, da sem dvanajst let delal v uniformi na cesti, laho rečem, da se marsikaj videl in doživel. Da se postavim malo v bran mojim kolegom policistom in ekaterim tukaj vsaj poskusim razložit zakaj se ti pregoni dogajajo. Večina ima svoje mnjenje in ga pač ne bo spremenila, ampak ... žalim slučaj
smile-1.gif
Kdor ni vozil avtomobila na nujni vožnji - vožnja z sireno (reševalci, gasilci, policisti,...), ne ve kakšni so občutki, ko se oglasi sirena. V trenutku te preplavi adrenalin in pozabiš na vse okoli sebe. Takrat si samo ti in tvoj cilj (vožnja na intervencijo, pomoč kolegu, ali pa zasledovanje nekoga). Dokler tega ne počneš nekaj let, tega ne moreš obvladovat sam v sebi. Ne gre se za to, da bi se imeli za bogove (vsaj jaz ne), ker gre za čist psihofizično rekacijo telesa. ( "Ravno stres je tisti, ki povzroči povečano proizvajanje stresnih hormonov adrenalina in kortizola, ki žile, srce in mišice pripravita na reakcijo ter odziv z begom ali napadom."). Dogajalo se mi je, da sem se ob prihodu na "cilj" dregetal, tresle so se mi noge, da nazaj sploh vozit nisem mogel in podobno. In dokler tega ne počneš vsaj nekaj let, da bi se na to navadil, se težko obvladaš in si rečeš, da ni vredno, da bi zaradi tebe kdo umrl na cesti! In vsa razglabljanja o tem, kako bi mogel biti zakon napisat nimajo pomena. Zakaj pa se sploh spraviš lovit nekoga?! Težko rečem. Odločiš se, da boš nekoga ustavil, mu daš s tem možnost, da sam ustavi in v kolikor ne.... Se v trenutku odločiš in na polno za njim. Sirena laufa, adrenalin tudi in poti nazaj skor ni več!

Policija ima samo en cilj:Ne glede na št. žrtev je treba takšnega prekrškarja ustaviti(tako ali tako je na socijalni).V primeru , da ga ustavi in mu napiše kar nekaj glob,prejme zelo velike pohvale od nadrejenega.Ko pa pride do žrtev,pa policija nič kriva.Gre se jim samo za polnjenje proračuna(žepi).Vsak pameten policaj bi raje pustil norca ,da pobegne brez žrtev.Imel je tudi možnost ga zrinit s ceste pred rondojem,pa se je raje odločil za divjanje.
ne-ne-1.gif

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Včeraj sem se peljal z morja in se kar čudim, da ni več nesreč na cesti. DOkler je bilo popoldne in svetlo je še nekako šlo, na avtocesti od Novega mesta proti Ljubljani se je pa že stemnilo in na cesti sami pacienti. Večinoma nemške tablice. En vklaplja zadnjo meglenko, ko vozimo v koloni, druga ma Laguno in ji xsenon luči svetijo v 3 pm, kasneje se kar naprej prehitevamo (jaz na tempomatu 120kmh) z enim v vectri. Dec začne prehitevat, potem se pa komaj zrine mimo in pred mene, sej ne morš verjet.
Mogoče so še najbolj pametni švicarji - kolikor gre hitro mimo. jih je bilo kar nekaj hitrih.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ok, če mu že oprostim tisto na začetku, čeprav jaz tega ne bi nikdar naredil, je tisto na koncu neumnost prve klase, ki pa se je res najbrž sploh ni zavedal. Imel je ogromno sreče, da ni naredil katastrofe!
stupid-1.gif

Če pa je to naredil namenoma, pa itak nimam besed....
crazy1.gif

laibach123

Pripravnik
18. mar 2012
217
0
16
Na posnetkih nekatere zadeve ne izpadeje tko smotane kot uživo. Za Audija sem pa 90%, da je to storil namenoma!

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Saj imaš prav. Se strinjam, da je večina stvari na zaslonu nezanimivih, saj le tu nimaš občutka npr. zaviranja pri izsiljevanju,... V avtu pa to popolnoma drugače izgleda.

Svoje posnetke sem iz tega razloga v glavnem izločil iz kompilacije. Uspelo pa mi je narediti 5 minuten filmček cca 15 sekundnih dogodkov, ki se mi zdi, da ni nezanimiv.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
In zaradi takih posnetkov, bi morali spremeniti zakonodajo in dovoliti pregon na podlagi le teh. Lahko bi ubil nekoga in potem zapor samo 5 let.

rdr1000

Pripravnik
14. okt 2010
46
4
8
ksz

V nedeljo od počivališča Ravbarkomanda po odstavnem pasu proti Ljubljani v napačni smeri en Charles Darwin na rumenem električnem skiroju. Nadrealistično.

Pa v sredo na Tbilisijski ljubljanska alfa romeo 156 crosswagon Q4, iz katere so leteli kupi smeti. Celofan in podobno. To pravzaprav človek redko vidi zadnje case.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Če prihajaš v križišče, kjer zavijaš levo po prednostni, vendar pozabiš dati smernik. Nasproti ti pride avtomobil, ki gre naravnost, seveda nima prednosti, vendar pač ker vidi, da nasproti vozeči voznik ni dal smernika, zapelje v križče. Pride do nesreče, kdo je kriv?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Jaz bi rekel da tisti, ki ni na prednostni. Tisti, ki ni na prednostni mora ustaviti (ponavadi je vedno znak, vsaj za ustavljanje po potrebi, če ne kar stop znak).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.283
7.053
113
pri taščici
Ja bi rekel.
Me pa ta sistem malo bega v litiji kjer je semafor in ima kadar dela prednost tisti ki pride s stranske pred mano ki peljem levo po prednostni.