Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Si ga čutil na mehurju da ga ni pametno v krožišču prehitet. Takega je treba na vstopu ali izstopu z ”zaletom” prehitet (ali pa da imaš alter avto z vsaj 200ps) , da niti ne dojame kje si se vzel.
Res da je že daleč pred rondoji omejitev 70 in potem 40, ampak če prej ni prilike ponavadi tukaj prehitevam ljudi ki na 90 omejitev peljejo 60-70 (cesta omogoča hitrosti 150+). mimo znaka 70/40 se običajno da v suhem pripeljati z ”2x”” prekoračeno omejitvijo. In ko nekoga ki varno vozi 70 na uro na 90 omejitev in že zavira za vstop v (pregleden) rondo(kjer je res ”limit” kakšnih 50) prehitiš z njegovo 2x hitrostjo, verjemi da vklopi vse kar je mogoče. Ti si samo (nehomologirano?)hupo. Seveda če te sploh opazi, ker jaz enopasovni rondo zapustim ( v stilu tvojega soudeleženca), preden je on sploh v njega zapeljal.) Imam 4 rondoje do doma (eden sredi polja, kjer sta v 99% uporabljena samo dva izvoza—vožnja naravost)in nekateri se v njihovi okolici obnašajo kot bi bili strojevodja vlakovne kompozicije.
Tukaj ni nobene omejitve 70 km/h... Kmalu za crpalko iz smeri Jeprca proti Medvodam, je obrobljena tabla za naselje, kar pomeni 50 km/h... tik pred kroziscem pa je tabla 40 km/h (sem sel pogledati posnetek od razcepa na Jeprci dalje
In jaz nisem nic pohupal z "nehomoligrano" trobljo... to je samo v posnetku dodan efekt ladijske troblje