bedaki na cesti

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Vsake toliko podobne velemojstre opazim pred semaforji v končnicah - recimo tisti, na mostu v Mednu. Drži 15-kratno varnostno razdaljo, tudi ko je že zelo blizu semaforja; ko se do semaforja le pricijazi se zasveti rumena; bedak po gasu (po možnosti v rdečo) vsi ostali lahko čakamo...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Dober način kako se znebiš zadaj limajočega
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.276
7.052
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Domzalcan pravi:
Hja, nekdo mora bit. Sej veš kako je. Če jaz nebom, tut drugi ne bojo. Pa drgač? kako život?
Mah čupav i dlakav. Sicer ne vem kako si prišel Do te titule, ampak takrat si bil precej aktiven pri spremljanju dela policajev če se ne motim(oni pa tvoje vožnje
wink-1.gif
). Najbrž si iz tega naslova dobil titulo

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:

Levi pas samo za prehitevanje ?? Ali to mislite resno ?

Ja. Očitno si izpit kupil, kajne ?

Citat:
Zakon o varnosti cestnega prometa (ZVCP-1-UPB5)

26. člen
(uradno prečiščeno besedilo)

(1) Na smernem vozišču z dvema ali več označenimi prometnimi pasovi mora voznik voziti po sredini prometnega pasu.

(2) Na smernem vozišču iz prejšnjega odstavka mora voznik voziti po desnem prometnem pasu. Če ima smerno vozišče tri prometne pasove, je dovoljena vožnja po desnih dveh prometnih pasovih, levi pa je namenjen prehitevanju.

In ravno zaradi takih (žal, kot ti), ki ne vedo čemu služi PREHITEVALNI (!) pas, se dogajajo take zadeve, kot so v posnetku. Če bi se honda držala pravila, do tega ne bi prišlo. Pa v zakonu tudi piše, da se mora dohiteno vozilo umakniti vozilu, ki ga je dohitelo. Po kmečko, če je nekdo hitrejši od tebe, se umakneš. Pika. Tudi, če s tem hitrejši krši zakon. Prav tako kršiš zakon, vreden kazni 40€ ti, ker se ne umakneš...
smile-1.gif

Amen!

Je pa res šlo za komplekse spredaj vozečega. Prostora za umaknit se, hoohooo hooooo. K sreči zadnji ni bil toliko živčen, da bi naredil neumnost. K sreči tudi prednji ni stisnil po zavori v stilu, kaj mi voziš za ritjo, ampak se je le smehljal kako enega zadržuje za sabo. Sem vsaj nekje šef, če me že žena tepe doma.
smile-1.gif

Pa pozdravljen domžalčan
cheer.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.078
3.763
113
Kakorkoli obrneš vožnja prvega ni izgovor za "ritolizništvo" drugega. Pravila učijo, da se vklopi levi smernik in se počaka na ustrezni varnostni razdalji, da se spredajvozeči umakne. Na cesti so ti ljubitelji zadnjih odbijačev zelo pogumni, ko bo pa prišlo do kakega "sranja" pa spet ne bo nihče nič kriv.

Tudi mene včasih pogreje kdo, ki vozi po levem pasu in s 115 km/h prehiteva kolono z 100 km/h na desni a mi niti na kraj pameti ne pride, da bi mu vozil za ritjo, ker vem, da če bo stopil po zavori bo prometna neizbežna, kako pa izgleda verižno trčenje pa menda vsi dobro vemo.

Najbolj mi je v spominu ostal dobesedno ogromen SUV, tablice NewYork na Hrvaški avtocesti proti Splitu. Za njim sem vozil verjetno več kot 15 km a ni zapustil levega pasu, na desni pa je zmeraj bil kak avto. No po približno 15 km mi ga je uspelo obvoziti po desni, in takrat sem v ogledalu videl, da mu je le kapnilo kaj je narobe in se je odmaknil desno.
Morda bi bilo zanimivo videti kako bi se naši ljubitelji odbijačev vozili 5 metrov za takim SUV-jem, ko je višina tvojega avta približna višini nakladalnega prostora SUV-a. Še ljubitelji pobliskavanja ne bi kaj dosti dosegli ker se luči zaradi višinske razlike sploh ne vidi
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.168
16.434
113
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Kakorkoli obrneš vožnja prvega ni izgovor za "ritolizništvo" drugega. Pravila učijo, da se vklopi levi smernik in se počaka na ustrezni varnostni razdalji, da se spredajvozeči umakne.

Vse lepo in prav ampak tole s smernikom (ali z blendanjem ali pa kot smo videli celo z nabijanjem na zadnji odbijač ter vožnjo po sredini) pri pacientih takšnega kova kot je ta naš hondaš, ki se niti ne zaveda, čemu je namenjen levi pas na AC, enostavno ne pomaga. Smerniki ali blendanje bi mu kvečjemu dalo še dodatno zadovoljstvo pri njegovi misiji umirjanja avtocestnih norcev. Pri takšnih primerkih pač enostavno moraš narediti prekršek ter ga prehiteti po desni, nato pa se v praksi polevempasuvozeči le začnejo umikati ostalim vozilom, ki so še vedno za njimi in čakajo na umik njegovega veličanstva s PREHITEVALNEGA pasu na VOZNI pas.
(opomba: caps lock uporabljen zaradi našega hondaša Sgh ter njegovega boljšega razumevanja napisanega)

Schime

Guru
22. nov 2008
2.012
790
113
Jaz še kar ne vem zakaj taka glama okrog tega videa. Če jaz doživim tak primer ga pozabim trenutek, ko sem z avtom mimo.
Če vas take malenkosti vržejo iz tira se je malo za vprašat.
Ok oba dva sta imela užaljen ego. Hondaš je verjetno trpel ker je imel enga na riti, ki je še neumno vozil. Voznik za hondo pa ker ni imel proste poti na prehitevalnem pasu, da bi imel na koncu poti povprečno hitrost 180km/h. Jebat ga.
Če ne bi vozil čisto za ritjo bi se mogoče prednji prej umaknil in ne bi trpeli živci prvega in drugega. Kot je že en prej napisal meni na kraj pameti ne pride, da bi vozil s tako malo varnotstno razdaljo. Pač počakam in grem naprej. Skoraj nikoli tudi nimam problemov s počasneti na prehitevalnem. Le zakaj ne. Pa ne blendam in ne vklapljam smerokazov.
Imam pa včasih bližnja srečanja z norci, ki vozijo 180km/h+ (po občutku) in ti že na 1km blendajo, da se umakni. Ti pa v koloni petih vozil. Mogoče mislijo, da so na nujni vožni in je celi prehitevalni pas samo za njih narejen.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Jaz sploh ne vidim problema na tem videu, hondaš je pač prehiteval in ko je končal s tem, se je umaknil. Če se vmes ritopiku zadaj ni umaknil, ko se je njemu zdelo da bi se lahko.. so še hujši problemi v lajfu.

Če je [cenzura]ček zadaj zaradi tega izgubljal živce, njegov problem.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Vprašanje vsem:
Ali si lahko predstavljate, da bi se VSI držali omejitve hitrosti na AC?
Verjetno ne, vsaj ne pri nas.
Žal.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.168
16.434
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Jaz sploh ne vidim problema na tem videu, hondaš je pač prehiteval in ko je končal s tem, se je umaknil. Če se vmes ritopiku zadaj ni umaknil, ko se je njemu zdelo da bi se lahko.. so še hujši problemi v lajfu.

Če je [cenzura]ček zadaj zaradi tega izgubljal živce, njegov problem.

Ti to resno? Hondaš je prehiteval? Koga pa, če je "tričetrt časa" vozni pas prazen, lastno senco?
smirk-1.gif

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Do cca 35s vozni pas ni prazen, pa je snemalec vseeno na riti. Prav tako nima varnostne razdalje hondaš do vozila pred seboj. In ja, nevzdrževanje varnostne razdalje ima za varnost v cestnem prometu precej hujše posledice kot kampiranje na prehitevalnem pasu.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Sedaj pa tako,kot vidite se nisem prav veliko vmešaval v debato in pustil da se malo razpričate.

Pred začetkom videa mi je Domžalčan z Fiat Croma bele barve LJ UD---- priletel z veliko večjo hitrostjo kot smo vozili na levi in prehitevali ostale na desni,sam sem bil le NEKAJ SEKUND pred njimi !!! Torej hotel sem prehiteti pred seboj !! Bil sem v isti situaciji kot snemalec !!!! Potem ko so se pred mano vsi umaknili štirje,sem TAKOJ POSPEŠIL !! Domžalčan je rekel da na 158 !! In pred seboj zagledal delo na cesti in dva delavca !! Na zadnjem odbijaču pa Domžalčan ki je hotel ponucat vseh 200KM !!!!!!!
Kakšen ego sem imel takrat ne vem,vendar sem pomislil da lahko naredi eno hudo PIZDARIJO !! Potem odcep Domžale ko se mi je zalepil,da so mi piskali senzorji !! Koliko je imel na števcu naj pove on sam in kakšno razdaljo moraš imeti pri določeni hitrosti neglede na prednjega koliko mora voziti ?? Takoj ko sem se umaknil je naredil skoraj dva karambola pri njegovih 200km/h !!!!
Žrtev sem jaz ali ne ?? Očitno je on imel kamero in samo čaka da kaj posname 200KM res težko najdeš v Fiatu in moram reči svaka čast,samo ni treba to dokazovati z divjanjem !!Njegovo objavljanje in laganje ter zavajanje mi gre res na organ res moraš bit poseben človek da to narediš.lp

Nazadnje urejeno:

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Če sem jest voznik Honde takoj tožim tisega ki me je snemal
cheer.gif

Nepooblaščena objava posnetna, blatenje dobrega imena itd itd...

FOLK pa dejte se vsi skupaj malo umirit in pokažite malo dobre volje do ostalih udeležencev v prometu.
A bo kej narobe, če boste 2 minute kasneje doma? ali pa če 2 minute zamudite v službo??

Ali se za te 2 minute splača reskirat svoje življeje in zdravje??

P.S. pa da ne bo pomote, tudi meni gredo na živce tisti, ki se ne znajo umaknit - ampak pač lepo peljem za njimi in čakam, da končno pogleda v tisti čudno reč sredi avtomobila, ki se ji reče ogledalo
cool-1.gif