bedaki na cesti

Silos

Pripravnik
6. jun 2024
40
61
18
Kaj pa vem, no. Na področju UX-a je tako, da tudi če nekaj narediš po pe-esu in so uporabniki zmedeni in prihaja do neželenih ravnanj, je treba stvar analizirat, preštudirat in popravit. Ne pa se izgovarjat na pe-es in butaste uporabnike.

Ja, uporabniki so butasti, ampak zato je treba rešitev načrtovat in implementirat tako, da jim onemogoči butasta ravnanja.

Pri zgornji šikani bi po mojem mnenju že veliko naredili, če bi namesto klemfixov za šikano uporabili new jersey ograje. Ker klemfix na klemfix na klemfix zmede vizualno predstavo, zaznavanje razdalje in globinski vid.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.679
685
113
Še vedno boljše kot stop znak.

Neko logiko vseeno ima. Pred šikano se morajo iz Postojne vključiti in nimajo prednosti. Po šikani gre pa prednostni pas na desno. Brez šikane bi vključujoči peljal kar naravnost pa nima prednosti.
a ne bi bilo boljše, da pasa ločijo z rdeče belimi tablami in se potem čez 200m znormalizira? Sedaj imaš po tleh en kup črt, ki se prepletajo. Na videu se vidi, da avti vozijo naravnost čez polno črto in ne vijugajo. Če tukaj ne bo spet 43 nesreč...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.602
6.831
113
to moraš bit vsekan , da tole postaviš
Kdor vozi po rumeni črti za orientacijo bo hitro zapeljal v maline.Ce bo zraven še hitrost toliko hitreje.

To je vse po PS-u??

Wtf

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.952
9.009
113
Je mogoče AMZS človek povedal kaj napačnega? Če bi se vsi vozili tam po omejitvah in držali primerno varnostno razdaljo, bi blo vse OK. Že samo varnostna razdalja pa ni jasna 80% udeležencem v prometu.

Danes ni karambola pa je vozni pas zabasan s šleparji od Senožeč do Postojne. Na druge dneve je zastoj v dveh pasih od Unca do Ravbrkomande. Na srečo imamo prepoved prehitevanja na AC za tovorna vozila, sicer bi brez nesreče vse stalo v fantomskih zastojih kot posledica zaviranja na 60km/h.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.487
4.880
113
Kdor vozi po rumeni črti za orientacijo bo hitro zapeljal v maline.Ce bo zraven še hitrost toliko hitreje.

To je vse po PS-u??

Wtf
Sej po PSu so te rumene črte nalepljene kot bi jih mulci na dan maturantskega plesa ob 3h zjutraj lepili (malo so križem, ampak v osnovi se vidi smer).

Zdej lokalno so začeli uvajat tiste usmerjevalne table velike 20x5cm za obvoz, pa "lokalna" gradbišče kjer vsakih 100m če imajo ravno čas potavijo en tisti "količek" da veš kje vozit. Vmes pa en bager malo poravna traso za kiper, pa vsak normalni človek v avtu postane zmeden in zavije direkt na gradbišče, kolona za njim pa itak (ovce pa to). Da vsake tri dni na istem gradbišču spremenijo režim je pa tudi normalno (nekaj časa voziš po levi, nekaj časo po desni, vmes pa še kdaj narobe).

Varovanje gradbišč in usmeritve še na AC niso ok, nočete vedet kakšne so v vukojebinah. V zadnjih 3 letih sem (priznam!) 3x že peljal po gradbišču namesto po "namenski" obvozni cesti zaradi neustrezne signalizacije (seveda je bila ta gradbiščna cesta brez lukenj in čisto normalna za razliko od obvoza, ki je šel po strugi potoka).

Silos

Pripravnik
6. jun 2024
40
61
18
Mogoče še to - res ne razumem te obsedenosti naših s klemfixi.

Meni se zdijo te začasne ureditve prometa s klemfixi nepregledne. Sploh če so klemfixi na obeh straneh, levo in desno in vodijo skozi zavoje. Enostavno se izgubi pregled nad potekom "ceste", kjer naj bi peljal.

In potem jih še namečejo malo mešano, nekateri imajo oznake // ali \\, nekateri << ali >>, vmes pa še kakšen z rumeno podlago, da je nepreglednost popolna.

Italijani, ko so širili AC do Benetk, so za moje pojme imeli vrhunsko speljane preusmeritve. Mogoče niso izgledale fancy in pisane, ampak si vedno vedel, kaj moraš narediti in kakšen je potek prometa, tudi ponoči in v slabi vidljivosti.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Yogi

Guru
1. sep 2007
5.048
1.482
113
Pa ljudje na splošno ne znajo ugasniti "lane assist"-a! Jaz bi rekel, da ga je nujno treba v takih primerih ugasniti...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
22.228
14.552
113
kod Džej-Zija

Tole ne leti na nesrečo, ampak na obnašanje pizdunov, ko se je nesreča že zgodila. Ogabno.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.948
4.134
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net

Tole ne leti na nesrečo, ampak na obnašanje pizdunov, ko se je nesreča že zgodila. Ogabno.
Ja, kaj pa misliš, kaj bedaki delajo...
Tudi če je nesreča na drugem voznem pasu AC, je enako...
Najprej se ustavit, pogledat, pofotkat, potem pa, ah, gremo...
Ljudje so, bemti, nimam izraza za take stvari...

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.423
6.064
113
Pri nas so nekaj k temu pripomogli tudi mediji, ki občasno take videe objavijo in jih verjetno tudi nekaj plačajo. Po eni strani ne bi smeli snemati tablic avtomobilov, da bi ugotovili katera vozila v prometnem toku so prehitra, po drugi strani pa še nisem slišal, da bi preganjali ljudi, ki so snemali poškodovane in mrtve ter tiste, ki so jim poskušali pomagati.

• Všeč mi je
Reactions: Silos in sad

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.940
1.469
113
Mogoče še to - res ne razumem te obsedenosti naših s klemfixi.

Meni se zdijo te začasne ureditve prometa s klemfixi nepregledne. Sploh če so klemfixi na obeh straneh, levo in desno in vodijo skozi zavoje. Enostavno se izgubi pregled nad potekom "ceste", kjer naj bi peljal.

In potem jih še namečejo malo mešano, nekateri imajo oznake // ali \\, nekateri << ali >>, vmes pa še kakšen z rumeno podlago, da je nepreglednost popolna.

Italijani, ko so širili AC do Benetk, so za moje pojme imeli vrhunsko speljane preusmeritve. Mogoče niso izgledale fancy in pisane, ampak si vedno vedel, kaj moraš narediti in kakšen je potek prometa, tudi ponoči in v slabi vidljivosti.
Ses trinjam, jaz bi jih prepovedal za 95% primerov, kot so v uporabi sedaj. Pa še podatvki so smrtno nevarni. Una nesreča romunov pred golovcem pred leti: nihče nič rekel, paka ziher je bil podatvek od klemfixa kriv.
Lepo te kovinske ograje, kot si sedaj, povsod, pa je.

mtl

Guru
19. jul 2007
11.417
1.041
113
Kras
www.mtl.si

To je res gnusno. Včasih so taki vsaj samo zijala pasli, sedaj pa snemajo in dajejo na splet.

Ravno včeraj prišel na mesto prometne nesreče skoraj takoj po le tej in noben ni ustavil, le zijala so pasli (vsaj dokler nisem situacije ocenil in potem naprej reagiral, potem nisem več gledal okoli). Edino en motorist se je še ustavil malo naprej in hotel pomagati, pa je videl, da vse štima. K sreči ni bilo hudega.

Mi pa to gre totalno na živce, ko mi ljudje govorijo, a si slišal za prometno, je bilo hudo, tisti mrtev, itd. Pa BMK za samo prometno, če mi misliš kaj govoriti, mi povej ZAKAJ se je to zgodilo, da se morebiti izognem taki situaciji, ne pa kako je tisti ležal, pa imel zlomljen hrbet, itd. To me res razkuri.