bedaki na cesti

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.163
5.918
113
kako to vpliva na asfalt?
bo gradbišče spet pol leta na tem mestu?
Res utemeljena skrb, tisto zgornji površino asfalta bodo že pofrezali in zamenjali...

1768464523892.png

Ampak tole zna bit pa slaba za oba voznika :(

• Žalosti me
Reactions: Mr_Wolf in Hanzi

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.109
5.751
113
Asfalt tega ne bo preživel brez poškodb. Vprašanje, če bo prava sanacija možna pred pomladjo, ker za par tovornjakov ne bodo ene asfaltne baze zagnali sredi zime.
Take stvari pogosto popravljajo preko vikenda podnevi, ko ne nastane prehuda gneča.
V primeru, da udeležene osebe niso same pobegnile iz vozil pred razširitvijo požara, nekega upanja ne vidim.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.109
5.751
113
Če še niso pogasili in prišli do vozila, nima smisla nekaj objavljati. Lahko se je kdo rešil in zbežal in je od šoka kdo ve kje, lahko je tudi v kabini cisterne več ljudi.
Potešitev naše radovednosti ne bo nikogar oživila.

• Všeč mi je
Reactions: Garfildd

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
293
36
28
Pa saj, če smo odkriti so kombiji glede na način vožnje, že itak sami po sebi tempirane bombe. Navadno pa nahebe nič kriv v drugem vozilu.
S policijske uprave Maribor so sporočili, da so bili okoli 8. ure zjutraj obveščeni o prometni nesreči na avtocesti proti Ljubljani, v kateri sta bila udeležena kombi in tovorno vozilo (cisterna za gorivo). Vozili sta zagoreli, obsežen požar se je raztezal po celotni širini avtoceste.

Pozneje so dodatno pojasnili, da je, kot kaže, voznik tovornega vozila (cisterne), ki je prevažalo gorivo, vozil proti Mariboru. Tovorno vozilo naj bi se prevrnilo in zdrsnilo na drugo smerno vozišče, torej, tisto proti Ljubljani, po katerem je pripeljal voznik manjšega tovornega vozila s sopotnikom. Dva človeka sta bila pri tem po zadnjih informacijah poškodovana, voznik manjšega tovornega vozila, ki je ostal ujet v vozilu, pa je na kraju nesreče umrl, so pojasnili na PU Maribor.

vir: mmc

• Žalosti me
Reactions: Hanzi in krimec

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.767
2.288
113
Pomurje
Več kot jasno je, da te železne ograje delujejo samo za avte, šleperji praviloma padejo preko.

Beton višine cca 1,2m je rešitev, žal še do tega odseka niso obnovili.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.109
5.751
113
Če me spomin ne vara, je zaradi tovornjaka, ki je prebil vmesno ograjo, na avtocesti v Nemčiji pred desetletji umrl tudi Dražen Petrović. Ne vem, kaka je bila tam ograja.
Betonska ograja je gotovo bila v primeru, ko je na viaduktu Malence corsa zrinila tovornjak čez ograjo in je tovornjak zgrmel v globino. Ograja je vzdržala, ni pa to 100 % kot ni nič na tem svetu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.311
8.371
113
pri taščici
Itak, tako kot so vsi motoristi norci in avtomatsko krivi za nesrece, enako kolesarji, potem so tukaj se vozniki kombijev. EV so pa v zadnjem desetletju krivi za vse pozare na vozilih.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
6.106
730
113
43
povsod malo
Več kot jasno je, da te železne ograje delujejo samo za avte, šleperji praviloma padejo preko.

Beton višine cca 1,2m je rešitev, žal še do tega odseka niso obnovili.
Betonska te odbije in odbija kot žogico v pinbalu to se večkrat vidi na ac Hrušica ki je vsa betonska in je vse razsuto par 100m po tem ko se kdo zaleti.
Jeklena pa bistveno počasneje odbije nazaj in to je pri velikih hitrostih pomembno.
Tovornjak oz prikolica niti ni šla na drugo stran avtoceste tako da je ograja naredila kar je lahko.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.767
2.288
113
Pomurje
Če me spomin ne vara, je zaradi tovornjaka, ki je prebil vmesno ograjo, na avtocesti v Nemčiji pred desetletji umrl tudi Dražen Petrović. Ne vem, kaka je bila tam ograja.
Betonska ograja je gotovo bila v primeru, ko je na viaduktu Malence corsa zrinila tovornjak čez ograjo in je tovornjak zgrmel v globino. Ograja je vzdržala, ni pa to 100 % kot ni nič na tem svetu.
V Malencah je zunanja (izletna iz ovinka) betonska ograja nižja kot notranja v ovinku. Projektantu in predpisom za čestitat.
Sicer je to moje vizuelno opažanje že takrat pri tej nesreči. Točnih podatkov o višini takrat nisem našel.
Ce ima kdo čas lahko s kakšnim orodjem pomeri na Google maps

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.767
2.288
113
Pomurje
Betonska te odbije in odbija kot žogico v pinbalu to se večkrat vidi na ac Hrušica ki je vsa betonska in je vse razsuto par 100m po tem ko se kdo zaleti.
Jeklena pa bistveno počasneje odbije nazaj in to je pri velikih hitrostih pomembno.
Tovornjak oz prikolica niti ni šla na drugo stran avtoceste tako da je ograja naredila kar je lahko.
Si prav pogledal slike te nesreče?
Betonska tudi ne preseka motorista na pol, lahko pa ga potem zivega povoziš....