BC Renault Megane

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Laže ko pes. Moti se tudi za 1 liter. Se da to kako umerit/kalibrirat ali ga naj ignoriram? Zadnji tank mi je kazal 4,6 medtem ko je izračun pokazal 5,44
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Laže ko pes. Moti se tudi za 1 liter. Se da to kako umerit/kalibrirat ali ga naj ignoriram? Zadnji tank mi je kazal 4,6 medtem ko je izračun pokazal 5,44
bonk.gif
Predvsem počakaj še par tankov. Pri enem tanku lahko kar precej fališ, ker prvič nisi do konca tankov, sedaj pa čisto do konca. Če bo več tankov odstopalo, potem imaš dejansko problem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
tudi jazti svetujem da narediš meritev vsaj 3 tankov (torej skupna litraža) in skupna kilometrina. Tako boš v večji meri minimiziral možnost napake zaradi dolivanja goriva.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
http://www.poraba.com/usage_view.php?carid=5502

4,6 l imam porabo za zadnja dva ali tri tanke. Z nebotičnika se vidi, da se BC močno moti. Ko sem imel porabo čez 6 (kolesa na strehi, AC, klima, poln avto), je kazal nekaj nad 5. Potem je skupna padla na 4,6 (čeprav je bila poraba v tistem času 4,87). Ni dvoma, da se moti. Gledal sem na Megane forumu, pa nič našel. Se da to sploh popraviti?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Problem je tudi ta, da mi kazalec za gorivo ni padel niti do rezerve (ko začne svetit lučka), natočil sem pa 57 litrov. Tank naj bi bil 60 litrov. Je možno, da gre not kar precej več, BC je pa umerjen za 60 litrov? Pa pravijo, da ima Megane zelo dolgo "rezervo".

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
jaz težko rečem kako je s popravljanjem kazanja pri Renaultu...VW, Audi ima možnost s testerjem popravljati kazanje (v + in -)

kako je pa s kazanjem kazalca pa je specifično pri vsakem avtu..skoraj vsak pa ima 'področje' kjer se kazalec dobesedno ustavi, potem pa od določene točke spet pada hitreje. Mogoče je pri tebi to ravno pred rezervo.

(meni (passat) npr. prvih 150 km kaže čez polno...šele nato se premakne na črtico, ki nakazuje poln rezervoar (oz. prvih 660 km prevozim do lolovice kazanja, naslednih 300 pa do rdečega polja..torej precej neenakomerno)...drugi ekstrem pa je imel Rover 216, kjer pa ti je po prevoženih 200 km cagar kazal že manj kot polovico....in ker je polovica tanka že kritično območje za mojega fotra, je le ta stalno čepel na črpalki in dotakal)

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Problem je tudi ta, da mi kazalec za gorivo ni padel niti do rezerve (ko začne svetit lučka), natočil sem pa 57 litrov. Tank naj bi bil 60 litrov. Je možno, da gre not kar precej več, BC je pa umerjen za 60 litrov? Pa pravijo, da ima Megane zelo dolgo "rezervo".

Če se ne motm v navodilih piše da je tank med 55-60
bonk.gif
100% pa ni napisane točne cifre.
In pr punci je isto (1.5dci), laže tm za 10% oz 0,5l..

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
V čem je fora, da za toliko odstopa od realnega stanja...ni mi jasno res
crazy1.gif

Meni Stilo, kolikor sem ročno računal, kaže za 0.1l VEČ
smile-1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.420
2.375
113
Pomurje
Eh to ni nič, kaj je še le Toyota delala.

Avensis do l03, je delal na 0,3l natančno, sedanji model in Corolla Verso do l05, pa je lagal tudi za 1,5l.

Zdajšni mi laže le do 0,4l v mestu, na avtocesti je pa hudičevo natančen.

Lp

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Mogoče je cel rezervoar porabil po avtocesti in nato ročno računal, zatem pa še pogledal na BC in je bilo tam tam
tongue-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Primerjave do 0.1 litra oz deci so butaste in popolnoma brezvezne. To je ravno tako, če ti je enkrat veter pomagal, spet drugič pa ne. Normalno da se bo potem poraba spremenila.....za par deci. in pol je proizvajalčev BC čuden
hysterical-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Primerjave do 0.1 litra oz deci so butaste in popolnoma brezvezne. To je ravno tako, če ti je enkrat veter pomagal, spet drugič pa ne. Normalno da se bo potem poraba spremenila.....za par deci. in pol je proizvajalčev BC čuden
hysterical-1.gif
Ne razumem kaj ima veze veter in ostali bullshit s tem, da ti narobe BC kaže. Namreč, če mu je veter pomagal, bo šla poraba tako po BC-ju, kot tudi ročno izračunano dol. Ravno tako obratno. Malce si mimo ustrelil, a ne
tongue-1.gif
?
In tudi ne vem kaj je narobe s tem, da nekdo hoče, da mu naprava kaže prav. Če je to seveda možno. Meni vedno na 0,1 prav kaže in zato bolj mirno spim ponoči
evil.gif
.