Bazična hrana

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
846
21
28
Soda bikarbona, raztopljena v vodi, zjutraj in zvečer recimo. Poskusi in poročaj čez kak teden.
Sicer pa cuker, kavo in alkohol probaj ukinit, glede ostalega se da debatirati, precej odvisno od posameznika.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Namesto cukra - fruktozo, Meso jej surovo oziroma čim manj termično obdelano. Zelenjava, najbolj grozno na vodi kuhana ne presna, Migat.... da boš začela kurit od znotraj.
Zjutraj sok iz sokovnika 1 korenček velik in en krompir - je grozno ampak pomaga - vsaj pravijo. Sem probal zaradi lastnih pi zd rij ki sem jih nabasal, bom moral pa ponovit.

Ničesar ne grosiraj, ničesar ne zmanjšuj, predvsem pa po pameti.

lp D

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
In Jernej se bo pojavil v 3, 2, 1,...
evil.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Sploh ne dvomim v to, kot tudi nisem presenečen nad tvojo reakcijo
evil.gif

Hvala bogu da vas imamo
aplauz.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

Se opravičujem za nevednost, ampak kaj je sploh ta slavna "zakisanost"? A to ti na gastroskopiji izmerijo pH prebavil? Kajti občutek imam, da je to ena pogruntavščina new age "zdravilcev", ki so jo na veliko pograbile razne lifestyle revije, v katerih - čisto slučajno - oglašujejo razne pripravke, literaturo in terapije proti "zakisanosti".
smirk-1.gif

BTW, moja mati si je pred leti totalno uničila prebavo, ko je hodila k "bio zdravilcu", ki ji je predpisoval neke ekstremne diete. Posledice bo imela do konca življenja.
crazy1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
ksz

Se opravičujem za nevednost, ampak kaj je sploh ta slavna "zakisanost"? A to ti na gastroskopiji izmerijo pH prebavil? Kajti občutek imam, da je to ena pogruntavščina new age "zdravilcev", ki so jo na veliko pograbile razne lifestyle revije, v katerih - čisto slučajno - oglašujejo razne pripravke, literaturo in terapije proti "zakisanosti".
smirk-1.gif

BTW, moja mati si je pred leti totalno uničila prebavo, ko je hodila k "bio zdravilcu", ki ji je predpisoval neke ekstremne diete. Posledice bo imela do konca življenja.
crazy1.gif

Točno to. Neka new age pogruntavščina, ki jo radi prodajajo razni zdravilci vseh sort in oblik
bonk.gif
In ker se je stvar "dobro prijela" se jo vlači tudi po revijah

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
http://www.zazdravje.net/kuhamo.asp

Kakšne težave pa imaš, če ni skrivnost? Zakisanost je širok pojem ....
O kandidi in borbi proti njej obstaja recimo knjigica ....

O mojih težavah takole javno res ne bi debatirala, ker je to preveč osebna zadeva.

Hvala za link, lahko zaupaš še naslov knjige?

Google?

Prvi zadetek KANDIDA

Spodaj:

Citat:
Candida ali kandiditis v resnici ni bolezen, ampak sinonim za zlorabo našega telesa. Je alarm, ki nas opozarja, da moramo spremeniti način življenja, preden bo prepozno. Kogar zanima več o candidi, si lahko prebere knjigo "Resnica in zmote o kandidi", ki jo je napisala Sanja Lončar in je naprodaj v trgovinah z zdravo prehrano in v zeliščnih prodajalnah.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
http://www.zazdravje.net/literatura.asp

Zadnja v vrsti in prva napisana v tej režiji. Kot lahko vidiš so do sedaj skup spravili tri. Prva in druga napisana (se pravi od spodaj navzgor) bi recimo brez problema spravile v grob Jerneja
grims-1.gif

Glede tvojih težav pa so tvoja stvar definitivno. Če imaš priporočilo razstrupljanje in alkaliziranje potem kar, vendar kot je že rekel cbb - po pameti. Niso vse tvžentrože za vsakega ...
(bodo pa čistilne krize - kar pomeni poslabšanje stanja kakršnokoli že je. na to so te verjetno že opozorili ...)

Nazadnje urejeno:

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Nak, zakisanost pomeni bolj od normalne kisla reakcija telesnih izločkov, predvsem sline in urina (in ne krvi, da se razumemo). Obstajajo neke "normalne vrednosti" pH teh tekočin (ne vprašat kakšne so, ker si cifer nisem zapomnil, takrat ko sem o njih bral pa nisem planiral sodelovane na alterju in polaganje računov znalcem tule
evil.gif
. če bi, bi si zadeve shranjeval) in če so izmerjene vrednosti nižje naj bi to bil znak za neravnovesje v organizmu. To neravnovesje pa je praviloma povzročeno z nepravo hrano.
Zakaj je tisti "zdravilec" zajebal tvoji mami prebavo je vprašanje (to tudi v priznani medicini ni nič presenetljivega), bi si pa upal stavit, da ne zaradi "razkisanja"
Me pa pošteno zanima kakšna je bila ta dieta, da je materi šla prebava?

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Kaj bo kdo porekel in naumil, je pač stvar znanosti. Gre predvsem za dejstva, ki so meni znana.
Imel probleme s srcem in niskim pritiskom. Dohtarji rekl več kave, nizek pritisk ni življensko ogrožujoče stanje.
Predpisal dijeto, holesterol mogoče malenkost nad normalo.

Po treh mesecih pretežne stroge diete, je holesterol popizdu prek vseh razumnih meja šel na 10+. reku sm si dost neumnosti z dietami. Pa sem po zdravi pameti eno vsekal. Vsega pomalo ničesar v izobilju. Delal kar sem napisal zgoraj.
tri leta po tem je stvar več kot normalna. Holesterol na testu napiše LOW / LOW se pravi da ga je premalo. HEHE
Jej vse vendar v ratzumnih količinah edina pomembna stvar je SPRAVI KURE NA ŠTANGO pa se boš najboljš počutila, ker dokler ne razčistiš sam s sabo ne bo efekta.

Edino kar sem pozabil prej omeniti, sem jedel eno čajno žličko kurkume in eno žličko cimeta na dan, spil pa sem enormne količine vode in naravnih sokov.

lp D

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Če imaš resne težave z zdravjem, pojdi k zdravniku.

"Zakisanost" je odlična diagnoza za hipohondre in paranoike. Kislinsko-bazično ravnovesje je regulirano na celičnem nivoju in prehrana tu nima nobene zveze. Ljudje presežno kislino izločamo večinoma preko dihanja. Del CO2 -ja, ki ga izdihaš, je bil namreč nekoč del neke organske kisline.

Tako da če dejansko ni nič narobe s tabo, pač go ahead... morda bo placebo efekt poskrbel, da se boš bolje počutila.

Če je pa zadaj kakšna organska bolezen, boš pa tako ali tako v končni fazi morala po pomoč nekoga, ki ve, kako deluje človeško telo. Upam samo, da boš pravočasna.

PS: To, da pa vprašanja, ki se tičejo tvojega zdravja, postavljaš v podforumu "Gurmanske mojstrovine", tudi govori zase.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
A naj ga postavim v avtomobilizem ... spraševala sem po kakšne receptu!?
Zakaj me to zanima, pri komu sem bila, kakšno/e diagnoze imam ... nima nobene veze s tem kar mene zanima. Pa to, da človeka neki zanima še ne pomeni, da misli to dejansko počet ... ne vem zakaj ste vsi tako našpičeni.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Nihče ni našpičen, te je pa že panoramic opozoril, ta ima lahko tovrstno igračkanje z zdravljem tudi resne in trajne posledice.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
O mojih težavah takole javno res ne bi debatirala, ker je to preveč osebna zadeva.

Saj ni treba, dovolj je samo, da potrdis, da ti je to svetoval en homopatetik oziroma da si to prebrala v Astromagazinu, potem pa lahko debatiramo dalje.

Ce sparas informacije, se pa bojim, da ni drugega, kot da jes kredo (kalcijev karbonat) in pijes demineralizirano vodo. Kreda nevtralizira kislino in je precej cenejsa kot tablete, pa se nobenih skodljivih dodatkov, ki so na tvojem prepovedanem spisku, ne vsebuje (skrob ...). Tukaj imas pa se nekaj napisano o funkciji krede v prehrani.

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:

Me pa pošteno zanima kakšna je bila ta dieta, da je materi šla prebava?

To je bilo ene 15-20 let nazaj, ko sem hodil še v OŠ, tako da se podrobnosti ne spomnem. Vem, da je hodila k nekemu bionevemkaj v Maribor, ki ji je predpisoval neke čudne diete. Imela je prav urnik po dnevih, kaj mora jest, spomnem se, da je bilo ogromno surove hrane. Od takrat dalje ima težave, če jé karkoli mastnega, nenormalno jo napenja, včasih po več dni ne gre na blato. Pred tem ni imela kakšnih posebnih težav, šla je, ker je bilo to takrat "moderno" oz. so jo kolegice prepričale, da je dobro "prečistit telo" oz. nekaj v tem smislu.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
ksz...

Saj ne da tale tema ni živa reklama za ljudi, ki imajo nekaj % preveč časa za ukvarjanje s samim s sabo (12 urni šiht 10 obzorij pod zemljo bi jih gotovo hitro spravil k pameti - priznam, da bi vsakomur to kdaj koristilo. Rugelj je že vedel, zakaj je svoje varovance za začetek najprej pošteno zgonil.), bi pa v interesu znanosti (samo za voljo argumentov, vsi itak vemo, da ji ne gre kaj prida verjeti...) opozoril, da je danadanes za popizdit enostavno preveriti, če je tvoja slina ali urin kisla ali bazična. V osnovni šoli smo to počeli z lakmusovim papirjem, v srednji pa z elektronskimi testerji (papirčki so mi bili ljubši). Torej pljuneš na papirček (se polulaš v kozarec za marmelado... ne ni reklama za urinoterapijo ali zajtrk speedway prvakov!) in pogledaš rezultat.

Tabelce z normalnimi vrednostmi (za različne čase dneva/vrednosti BTMja/vrsto pravkar zaužite hrane/vrsto letnega časa... hm, morda pa zdravje le ni tako enostavna reč, kaj?) pa ni hudič da se ne bi našlo kje na širjavah internetnih obzorij, no. Če ne bo pa vsaj časa za kozlarije malo manj. (Tudi lakmusove papirčke se da dobiti na netu. Popust na količino, I'm sure.)

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Potem pa ne znam uganiti kdo bi se lahko bil - zdravnik bi tudi povedal kaj jesti, tako da to najbrz ni. No, kreda je bazicna, nevtralizira kislino, torej dober tek, kolikorn je to pac mozno. Aja pa ravno tako je skodljiva v mnogo prevelikih odmerkih, kakor kaksna kisla stvar v mnogo prevelikih odmerkih, a verjamem da so te na to tudi opozorili tam, kjer so ti predpisali ne-kislo dieto.