Baterijska svetilka

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Iščem eno baterijsko svetilko za nezahtevno, neprofesionalno uporabo, kadar bo zmanjkalo štroma oz. kadar bo potrebno kaj v temi pogledat
grin1.gif

Na petrolu sem videl da imajo nekej za cca. 15€ + njihove nalepke, ebay ima marsikaj, celo TOLE z polnilcem (kar je super, k drgač je kot po pravilu vedno pi*darija z praznimi baterijami kadar zmanjka štroma
redface-1.gif

Sicer vem da ne bo dosegla niti blizu 2000lm, ampak celo slaba polovica bo zadostila potrebam.

Torej, budget je cca. 10€, potrebe pa da sveti par metrov pred tabo in da je videt v kaj gledaš
cool-1.gif

Torej kakšna mnenja, nasveti ali celo najbolje izkušnje, še posebej z temi svetilkami z ebay-a.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
S hoferja za 10€. Ravno so jih imeli... Verjetno se jo še dobi...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vzem nekaj na AA/AAA baterije. Pa en komplet eneloopk pa en komplet alkalnih. alkalne so za primer, če eneloopke odpovejo in se vseeno spraznejo.
ko bo zmankal štroma za en teden ti en drek nuca 200000lumnov, če ne moreš une super baterije nafilat.

men tale mika, ker že imam dve ročni.
http://www.aliexpress.com/item...1268651986.html

drugač pa tema že obstaja v "čveku";)

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.671
9.469
113
Ene par let nazaj sem kupil za smešnih 40 EUR v Conradu komplet maglite led. Občasno je še ta komplet na voljo in je res poceni.

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
517
174
43
Imam kar nekaj izkušenj s temi svetilkami iz Kitajske (med drugim tudi tista iz ebay oglasa). Definitivno ponujajo največjo svetilnost za ta denar, pa čeprav daleč od 2000lm. Tako na približno bi rekel da ima domet ponoči tja do 150m. Za primer imam tudi Maglite mini LED svetilko, ki sveti vsaj pol slabše ter nima takega razpona prilagajanja snopa, pa čeprav je stala 3x toliko. Baterija zdrži realno tam 2-3 ure delovanja verjetno lahko več če ne svetiš stalno z najmočnejšim snopom. Poleg baterij 18650 ponavadi pride še adapter da lahko uporabljaš še 3 klasične AAA baterije.

Preizkusil sem že več modelov teh svetilk večinoma iz aliexpressa, najbolj se mi dopade tale. (svetilka+2x baterija+polnilec+avtopolnilec+etui+adapter za 3xAAA
http://www.aliexpress.com/item...1395661692.html

Kvaliteta izdelave me je prijetno presenetila, prav tako svetilnost te xm-l2 žarnice, čeprav so tudi z xml-t6 žarnico dobre.

Pred kratkim pa sem odkril eno slabost teh kitajskih svetilk. Pri daljši uporabi (recimo več kot 15 minut) se svetilka začne kar močno segrevati, tudi do te mere, da je ni več prijetno držati v rokah. Zato jo lahko priporočam samo za tiste, ki bi jo uporabljali za kaj na hitro posvetit max. 10 minut.

Podobne teme