Baterija "odpovedala čez noč" - Zenfone 9

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.273
3.732
113
Telefon Asus Zenfone 9 star leto in pol in prejšnji teden mi telefon "nepričakovano", med poslušanjem podcastov, ugasne.
Porabil nekaj časa, da ugotovim da se je baterija nepričakovano(?) izpraznila na ničlo - zjutraj je bila polna.
Napolnim baterijo in vse "normalno" dela razen tega, da baterija izgublja več kot 10 % na uro v mirovanju(?!).
Na telefonu nimam nobenih aplikacij, ki bi mi lahko toliko žrle baterijo. Sem nasploh zelo basic user - nobenih iger itd...
Od nakupa sem tudi vedno "pazil" na baterijo; enakomerno polnjenje, nikoli več kot 90 % itd.. ...in mi je znala držati tudi dva dneva.
Aja, pa še to mi je "zanimivo": odkar se je to začelo je "enkrat vmes", baterija spet normalno držala več kot ves dan(?). Po naslednjem polnjenju pa isto sranje - jo ob 10-ih zvečer izklopim z polnilca na 95 %, zjutraj ob 6-ih telefon ugasnjen, baterija na 0%.
Ima kdo idejo kaj narediti?
Bi menjava baterije rešila problem, ali mogoče tudi ne?
.
Edit:
Klical uradni "servis" (itak pošiljajo v tujino): garancija za telefon 24 mesecev, za baterijo 12 mesecev(wtf.)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.324
-8.956
113
Napolnim baterijo in vse "normalno" dela razen tega, da baterija izgublja več kot 10 % na uro v mirovanju(?!).
Na telefonu nimam nobenih aplikacij, ki bi mi lahko toliko žrle baterijo. Sem nasploh zelo basic user - nobenih iger itd...
Od nakupa sem tudi vedno "pazil" na baterijo; enakomerno polnjenje, nikoli več kot 90 % itd.. ...in mi je znala držati tudi dva dneva.
Aja, pa še to mi je "zanimivo": odkar se je to začelo je "enkrat vmes", baterija spet normalno držala več kot ves dan(?). Po naslednjem polnjenju pa isto sranje - jo ob 10-ih zvečer izklopim z polnilca na 95 %, zjutraj ob 6-ih telefon ugasnjen, baterija na 0%.
Ima kdo idejo kaj narediti?
Neka aplikacija se ti ja zaciklala.

Ponastavi googlove aplikacije(čisti reset podatkov), ter aplikacijo, ki zajebava(pri podatkih o bateriji imaš zihr tudi porabo po aplikacijah)
Druga opcija je reset kompletnega telefona.
Šele če to ne deluje misli o servisu

• Všeč mi je
Reactions: Gonzo

damirj

Guru
9. maj 2012
5.521
2.545
113
Preveri še app AccuBattery. Sledi navodilom, mogoče ti bo kaj več pokazalo. Preveri tudi battery health

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.511
3.596
113
Sem imel Asusa pred leti in mi je isto začel ciklat, s to razliko, da se ga v nekem trenutku ni dalo več nafilat, ni spoznal polnilca. Sem se po hitrem postopku odkrižal Asusa.