Baterija Ericsson GA628

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Imam enega starega Ericsson-a GA628 in je baterija izgleda fuč, čeprav je takrat, ko sem jo pospravil v predal, še vedno delala.
Kako jo poizkušam zbuditi, bo z 9V baterijo dovolj ali bi morala biti voltaža višja? To samo dam za hip skupaj in takoj spustim?

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
A ni 4,8V

odvisno al mas debelo al tanko...mas not 4 AA oz AAA 1,2V polnilne accuje...tko da bo easy fix
wink-1.gif

Olfa pa po sivu odpres pa mal lotanja

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Se da in ne da prebuditi, včasih se ne odzovejo na šok ker so preveč iztrošene, sam jih zbujam z usmernikom ki ima nekje do 9 v , na bateriji poiščeš + in - , na osmernik pa priklopiš dve žički na kontakt ki jga imaš na usmerniku, naj ti povem da več kot 30 sec, ne drži na bateriji ker je tako početje nevarno --lahko pride do explozije--torej varnost naj bo na prvem mestu --očala in morda zaščitno steklo pred baterijo-

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Od polnilca oz.usmernika na bateriju, naredi si tako da jih na bateriji samo dotakneš , seveda + na + baterijskega kontakta.
Zraven je dobro uporaBITI VOLTMETER S KATERIM NAJPREJ IZMERIŠ MOŽNO NAPETOST V BATERIJI IN SPREMLJAŠ VSAKE TOLIKO ČASA NAPOLNJENOST OZ ČE TI SPLOH KAŽE POLNJENJE, BREZ TEGA NA PAMET JE BREZ PREDMETNO.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Hvala, urejeno. Baterija se je zbudila, sedaj bom pa videl, če bo še za uporabo.
Sem pa zgolj z 9V baterijo za sekundo 2x dal skupaj in je bilo.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Glede na starost aparata imajo celice verjetno zaradi staranja še kakih 20% zmogljivosti, dvomim, da bo zdržal prav dolgo uporabe, če bo dejaksno temu namenjen.
grin1.gif

Priporočam ti, da če je poznaš koga ki bi ti znal zalotat skup 4 celice, da jih zamenjaš in bo aparat delal dlje kot je kdajkoli prej za minimalni vložek (odvisno, kako dobre accuje boš vzel seveda).

lp

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Hvala, bom poštimal (to tista dva zgoraj, ki sta kontakta za baterijo, a ne?
grims-1.gif
).
Za akuje bo verjetno najbolje kar pri Delkotu? Ali se da kje dobiti na netu kvalitetne in ugodno, rabim AAA. Zlotam lahko tudi sam.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Tista dva ja
grin1.gif

Delko mislim da je še vedno "ime" za akuje ja. Ne vem sicer, kako se bo obneslo polnjenje drugega tipa (telefon zna polnit NiCd, če boš dal notri NiMH pazi, ker se drugače polnejo!). Če lotaš sam, imej samo v mislih čimkrajši čas, da ne pregreješ celic
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Saj drugače si obveščen da smo v 21 stoletju in da dobiš nov mobi, ki mu baterija drži en mesec za 28€?

Npr Samsung E2121b za 28 € mobi paket.. :D

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Saj drugače si obveščen da smo v 21 stoletju in da dobiš nov mobi, ki mu baterija drži en mesec za 28€?

Ni panike, s tem mobijem pač nisi največji kmetavzar
evil.gif
.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.654
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Hladna rezerva...pa se v pir ti lah pade brez da crkne
grims-1.gif

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Dobra ideja sad zakaj usposobit 628, bom tudi jaz svojega, baterije mi ni problem zlotat . . .

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Sem napolnil staro baterijo, da preverim če GA 628 še dela, vstavil sim kartico in ko prižgem mi napiše Koda Zakl. Poskusil sem nekaj znanih št. pa vedno napiše napačna koda. Je kakšna rešitev tega problema?

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Sem odtipkal 0000 in napiše ERICSSON nato Iskanje, se pojavi znak za signal in @ ( nato to zgine in začne se znova ERICSSON . . .
in to se ponavlja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Verjetno je batetija fuč. Se je meni nekaj podobnega dogajalo. Priklopi na polnilec, počakaj nekaj časa in preveri, če bo isto.
Najbolje, da nabaviš nove AAA akuje (pri Delkotu 16 eur) in zadeva dela kot nova (juhej). Na netu so sicer baterije po 10-20 eur, ampak predvidevam, da s kakšnim kitajskim šrotom noter, tako je po moje to bistveno boljša možnost.

Nazadnje urejeno:

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
Daj mi naslov na zs, pa ti posljem par kosov. Sicer stare, ampak nikoli rablene.

Edit: videl, da si ze resil zadevo. No vseeno, ce kdo rabi orig.baterije ali polnilce za 628, 1018.... jih lahko dobi, mam tega dosti.

Nazadnje urejeno:

Matjaz2

Pripravnik
18. sep 2008
210
0
16
Verjetno bo zdaj za problem res kriva baterija, ker se brez polnilca hitro sesuje, kar sem opisal se pa dogaja s priključenim polnilcem. S priključenim polnilcem ga niti ugasnit ne morem, verjetno je za to potreben večji tok, ki ga polnilec ne premore.

Problem baterije nameravam rešit z baterijami ACTIV, ki se občasno dobijo v Hoferju po 4 € 4 baterije AA ali AAA. So take ki se s časom malo spraznijo, nabavil sem jih že kar precej pa še nisem naletel na kakšno slabo. Uporabljam jih v baterijskem sesalcu, ki potegne velik tok in delajo celo bolje kot so orginalne 1400 mAh. Uporabljam jih v LED bateriji, ki se malo uporablja in zato polni, pa kar dolgo zdržijo brez polnjenja, v enem starejšem fotoaparatu se tudi obnesejo, kar ga malo uporabljam. Zlotat skupaj mi jih ni problem, uporabim močnejše spajkalo, da lotanje in s tem segrevanje traja čim manj časa.

V Spar imajo občasno akcijo baterij SiM PEX ko plačaš ene, 4 kom, vzameš dve za 7 € tako dobiš 8 baterij, kar je tudi poceni in ne ravno slaba varjanta za nemške baterije, v Lidlu se dobi včasih Tronic 4 baterije za 4 €.

So pa starejše baterije po mojih izkušnjah precej bolj trajne kot nove, 20 let stara baterija iz Sony video kamere ima še vedno 2/3 moči, novejše stare 5 let so pa komaj še uporabne.