Barvni tiskalnik

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Sem pred nakupom barvenga tiskalnika.
Rabim za domačo uporabo. Se pravi kak mesec kar nekaj izpisov potem pa nekaj časa nič. Pri tem se spomnim na stare čase ko sem imel ink jete in sem potem lahko kartušo vrgel v smeti. Vedno se mi je zasušila. Je to pri novejših že kaj porihtano? Se mi bolj splača kupiti laserskega?

Drugače se bo pa printalo tudi kakšno slikco (une za v album bom še vedno pošiljal v foto studio), za otroke kaj za šolo in pa strandardno koledarje ob koncu leta. Tako, da je želja po kvalitetnem izpisu za čim manj denarja (seveda kaj pa!).

Ima kdo kakšno idejo kaj je trenutno best buy in da nebo fršloka pri nakupu nove kartuše.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Če boš printal zelo občasno, se ti še vedno lahko zasuši glava. Nekako po občutku, je bolje kar je bilo "včasih", ampak še vedno... ne moreš ga pustit v kotu pol leta, poj pa pričakovat da bo kar delal...
Iz tega stališča so laserji kul...potem je tu še cenejši in hitrejši izpis, tako da če imaš šanso, kupi barvnega laserja, pa boš imel kar nekaj časa mir
smile-1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Cena barvnih tiskalnikov je že kar lepa. Tale http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3296_805240_Samsung_CLP-315_laserski_tiskalnik je za 116 eur. Pa če potem dela ene par let pri moji količini izpisov imam nakup poplačan.

Ima morda kdo izkušnje s kvaliteto izpisa tega tiskalnika. Po ocenah pravijo, da je dobra.
Kaj pa printi slik. Sicer ne za v album ampak izdelava koledarjev in printi slikc za otroke za šolo. Se pravi, da mora biti slika malo večja (pol A4 lista ali še malo večja), je pa res, da se je potem ne gleda na 30 cm ampak na par metrov.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Jaz imam predhodnika tegale, clp300, pa moram reči, da kar lepo tiska. Zdaj je notri tretji črni toner in še originalni komplet barvnih. Naslednja runda bo preko ebaya in bo sploh poceni
smile-1.gif

Slike se pač vidi, da so printane z laserjem, ampak če gledaš "od daleč" so čisto super. Za razliko od inkjeta, se površina malo "blešči" in od strani izgleda malo drugače, sicer so pa barve lepe...

Lp

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
jaz mam tut clp 300. zakon zadeva od zaj naprej vedno laser
smile-1.gif

ebay ma pa komplet tonerjev za 30€

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Tega imam jaz (oz. je sedaj pri starsih) in je za domaco uporabo super. Enkrat sem poskusil tudi tiskati na foto papir in recimo za solo bo fotka cisto zadovoljiva.